Designer Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 Właśnie składam sprzęt: ASUS P4P800 + P42.4 FSB800 + 1GB DDR 400 + RADEON 9100 128bit/128BM DDR + CAVIAR 120 GB/8MB cache Sprzęt ma być do grafiki DTP i nie tylko. Jeśli mieliście jakieś problemy, szczególnie jeśli chodzi o płytę to piszcie. Aha, sprzęt nie będzie ani podkręcany, ani nic co wykracza poza parametry fabryczne, ma być 100% stabilny. Czekam na opinie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 symaptyczną masz facjatę i jestes tu nowy wiec napisze kulturalnie: kolega umie korzystac z wyszukiwarki???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Designer Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 Umie, ale tam pełno tylko o podkręcaniu i rad dotyczących nieco innych modeli (np. P4C800). Chodzi mi konkretnie o połączenie tych elementów i zastosowanie tego sprzętu do DTP :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz86 Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 Sprzet mam jak w sygnaturce i musze powiedziec ze odpukac nie ma wiekszych zastrzerzen / miałem małe przejscia zaraz na poczatku ale to nie było w zaden sposób zwiazane ze sprzetem tylko z jego poprawna konfiguracja / Płyta godna polecenia sam ja mam i proponuje jako platforme pod nowe PC, pracuje stabilnie, bios jest latwy w konfiguracji i czytelny. Jeden problem jaki ma ta płyta to to ze nie wytrzymuje timingów pamieci na 2 2 2 x - posiadam kosci mushkina i na takich ustawieniach na standardowym napieciu 2.5V komp jest niestabilny - zmiana parametru Cas To Ras z 2 na 3 wystarcza i wszystko chodzi miód !! Na forum mushkina powiedzieli mi ze chodzi tu o chipset ale nie linczujcie mnie bo ja powtarzam to co usłyszalem - z reszta zapraszam http://forums.mushkin.com/phpbb2 :) jest o tym sporo :) Dla mnie to jest to - ASUS odwalił kawał dobrej PCB i chwała mu za to :) Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 Mam tą płytke i musze powiedzieć że jest naprawde dobra :D Jedyne co mnie niepokoiło to to że na samym początq bios nie trzymał czasami ustawień fbs tzn resetował je i tylko je :? ale poźniej to przeszło więc niewiem o co chodziło, możliwe że ja coś źle robiłem :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Galileusz Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 A czy koledzy posiadajacy P4P800 maja wlaczony PAT :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dares Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 A czy koledzy posiadajacy P4P800 maja wlaczony PAT :?: Oczywiście :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz86 Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 A czy koledzy posiadajacy P4P800 maja wlaczony PAT :?: Memory Acceleration Mode oczywiscie ENABLED :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Galileusz Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 A czy ktos podlaczal dyski twarde do kontrolera Raid na plycie :?: I jak sie sprawuje ten kontroler :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dares Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 A czy ktos podlaczal dyski twarde do kontrolera Raid na plycie :?: I jak sie sprawuje ten kontroler :?: Mam podpięte pod niego 2 dyski, ale nie są skonfigurowane w RAID. Wszystko chodzi jak należy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Designer Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 Jeśli chodzi o RAID to wersja GD obsługuje tylko w trybie 0 na 2xSATA Dopiero w wersji Deluxe mamy 0,1,10,JBOD na 4 x ATA i RAID 0 na 2xSATA. A może ktoś się orientuje o co chodzi z tym "Multi-language BIOS"? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 Ja skladalem na tej plycie sprzecik ostatnio. Asus P4P800 P4 2,4TH 2x256 Twinmos3200(Winbond) Gf Ti4200 Barracuda 120GB 8MB DVD Toshiba Wypalarka LiteOn x52 Sprzet ladnie chodzil. Stabilnie smigal na pamiatkach @240 8-3-3-2,5 Mialem tylko jeden problem: DVD gryzlo mi sie z nagrywarka. Byly na jednej tasmie i widoczny byl tylko naped ustawiony jako master. Po wsadzeniu mojego DVD LiteOn problem zniknol. A DVD Toshiby wyladowalo u mnie w kompie i dziala bez zarzutu z moja wypalarka. Takze LiteOna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 A może ktoś się orientuje o co chodzi z tym "Multi-language BIOS"? Masz do wyboru między angielskim, niemieckim i chyba hiszpańskim :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dares Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 Masz do wyboru między angielskim, niemieckim i chyba hiszpańskim :) chyba raczej francuskim :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krg Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 Hej, mam pytanko, właśnie dostałem Asusa P4P800 Deluxe, na wszystkich rysunkach chipset z radiatorem jest pod kątem, a ja mam jakiś dziwny, bo to jest napewno Deluxe, tylko że radiator na chipie jest postawiony prosto, natomiast sam chip jest ukosem, heh, troche mnie to zdziwiło, ale to chyba nie ma żadnego poblemu, że ten chip wystaje spod radiatora tymi krawędziami tak z 4 mm, czyżby jakaś nowsza wersja czy może stara ;/ ma może ktoś nowiutką tą płytke?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
newtom Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 ja kupiłem z tydzien temu p4p800 deluxe i tez sie zdziwiłem ze chip ukosem a radiator prosto :) widac tak ma być ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bomarek Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 Mam tę płyte od kilku tygodni wedłud mnie płyta jest super zero problemów a co do radiatorów to wszystko pomyśleli poprawili mocowanie a chip na wszystkich płytach z z tym intelem jest ułożony ukośnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz86 Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 Ja nawet modliłem sie :) oto zeby dostac egzemplaz z radiatorem ułozonym równolegle do slotu AGP Radiator ustawiony ukosnie zablokowałby mozwliwosc zamontowania Zamlana na karcie ... / pozatym moim zdaniem ten "poprawiony" radiator jest ładniejszy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 Właśnie składam sprzęt: ASUS P4P800 + P42.4 FSB800 + 1GB DDR 400 + RADEON 9100 128bit/128BM DDR + CAVIAR 120 GB/8MB cache Sprzęt ma być do grafiki DTP i nie tylko. Jeśli mieliście jakieś problemy, szczególnie jeśli chodzi o płytę to piszcie. Aha, sprzęt nie będzie ani podkręcany, ani nic co wykracza poza parametry fabryczne, ma być 100% stabilny. Czekam na opinie. tutaj znajdziesz wszystko co potrzebujesz wiedzieć: http://asus.p4p800.ag.bocznica.org/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krg Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 Ja nawet modliłem sie :) oto zeby dostac egzemplaz z radiatorem ułozonym równolegle do slotu AGP Radiator ustawiony ukosnie zablokowałby mozwliwosc zamontowania Zamlana na karcie ... / pozatym moim zdaniem ten "poprawiony" radiator jest ładniejszy :) ta i pisze na nim ASUS, hehe, ale możliwe, że dlatego zmienili jego położenie dla ułatwienia zamontowania tych "dodatkow", jak twój zalmanik na karte Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...