Skocz do zawartości
Designer

Co sądzicie o mobo ASUS P4P800?

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie składam sprzęt:

ASUS P4P800 + P42.4 FSB800 + 1GB DDR 400 + RADEON 9100 128bit/128BM DDR + CAVIAR 120 GB/8MB cache

Sprzęt ma być do grafiki DTP i nie tylko.

Jeśli mieliście jakieś problemy, szczególnie jeśli chodzi o płytę to piszcie.

Aha, sprzęt nie będzie ani podkręcany, ani nic co wykracza poza parametry fabryczne, ma być 100% stabilny. Czekam na opinie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprzet mam jak w sygnaturce i musze powiedziec ze odpukac nie ma wiekszych zastrzerzen / miałem małe przejscia zaraz na poczatku ale to nie było w zaden sposób zwiazane ze sprzetem tylko z jego poprawna konfiguracja /

Płyta godna polecenia sam ja mam i proponuje jako platforme pod nowe PC, pracuje stabilnie, bios jest latwy w konfiguracji i czytelny.

Jeden problem jaki ma ta płyta to to ze nie wytrzymuje timingów pamieci na 2 2 2 x - posiadam kosci mushkina i na takich ustawieniach na standardowym napieciu 2.5V komp jest niestabilny - zmiana parametru Cas To Ras z 2 na 3 wystarcza i wszystko chodzi miód !!

Na forum mushkina powiedzieli mi ze chodzi tu o chipset ale nie linczujcie mnie bo ja powtarzam to co usłyszalem - z reszta zapraszam http://forums.mushkin.com/phpbb2 :) jest o tym sporo :)

Dla mnie to jest to - ASUS odwalił kawał dobrej PCB i chwała mu za to :)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam tą płytke i musze powiedzieć że jest naprawde dobra :D

Jedyne co mnie niepokoiło to to że na samym początq bios nie trzymał czasami ustawień fbs tzn resetował je i tylko je :? ale poźniej to przeszło więc niewiem o co chodziło, możliwe że ja coś źle robiłem :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja skladalem na tej plycie sprzecik ostatnio.

Asus P4P800

P4 2,4TH

2x256 Twinmos3200(Winbond)

Gf Ti4200

Barracuda 120GB 8MB

DVD Toshiba

Wypalarka LiteOn x52

Sprzet ladnie chodzil. Stabilnie smigal na pamiatkach @240 8-3-3-2,5

Mialem tylko jeden problem:

DVD gryzlo mi sie z nagrywarka. Byly na jednej tasmie i widoczny byl tylko naped ustawiony jako master. Po wsadzeniu mojego DVD LiteOn problem zniknol. A DVD Toshiby wyladowalo u mnie w kompie i dziala bez zarzutu z moja wypalarka. Takze LiteOna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej, mam pytanko,

właśnie dostałem Asusa P4P800 Deluxe, na wszystkich rysunkach chipset z radiatorem jest pod kątem, a ja mam jakiś dziwny, bo to jest napewno Deluxe, tylko że radiator na chipie jest postawiony prosto, natomiast sam chip jest ukosem, heh, troche mnie to zdziwiło, ale to chyba nie ma żadnego poblemu, że ten chip wystaje spod radiatora tymi krawędziami tak z 4 mm, czyżby jakaś nowsza wersja czy może stara ;/ ma może ktoś nowiutką tą płytke??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nawet modliłem sie :) oto zeby dostac egzemplaz z radiatorem ułozonym równolegle do slotu AGP

Radiator ustawiony ukosnie zablokowałby mozwliwosc zamontowania Zamlana na karcie ... / pozatym moim zdaniem ten "poprawiony" radiator jest ładniejszy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie składam sprzęt:

ASUS P4P800 + P42.4 FSB800 + 1GB DDR 400 + RADEON 9100 128bit/128BM DDR + CAVIAR 120 GB/8MB cache  

Sprzęt ma być do grafiki DTP i nie tylko.

Jeśli mieliście jakieś problemy, szczególnie jeśli chodzi o płytę to piszcie.

Aha, sprzęt nie będzie ani podkręcany, ani nic co wykracza poza parametry fabryczne, ma być 100% stabilny. Czekam na opinie.

tutaj znajdziesz wszystko co potrzebujesz wiedzieć:

http://asus.p4p800.ag.bocznica.org/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nawet modliłem sie :) oto zeby dostac egzemplaz z radiatorem ułozonym równolegle do slotu AGP

Radiator ustawiony ukosnie zablokowałby mozwliwosc zamontowania Zamlana na karcie ... / pozatym moim zdaniem ten "poprawiony" radiator jest ładniejszy :)

ta i pisze na nim ASUS, hehe, ale możliwe, że dlatego zmienili jego położenie dla ułatwienia zamontowania tych "dodatkow", jak twój zalmanik na karte

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...