frankenstein Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 sprzet jak w opisie. gdy dokpuliem tego Radeona myslalem ze mam juz cacy zestawik. jednak testy w 3d smarku byly dla mnie kublem zimnej wody. w 3dm 2001 mam w okolicach 10tys punktow. w 2003 mialem okolo 3300 a teraz (tydzien po instalce systemu) mam 2800. czy to nie za malo???? czytalem na forum ze ludzie na FX 5200 maja 9450 w 3d marku 2001. przeciez to kpiny w zywe oczy!!!! eksperymentowalem troche z podkrecaniem. athlon szedl defaultowo a pamiecie asynchro na 166 : 3d mark 2003 - 2900 punktow, gdy ustawilem pamieci na 133 (synchro z CPU) wynik obnizyl sie o kolejne 100 p-tow. dzis ustawilem fsb i ram na 166 ale wynik sie nie zmienil. nadal 2800-2900 p-tow. juz nie wiem co robic... instalowalem rozne systemy (2k, 2k3, xp) i nie ma roznicy. mam od wczoraj stery DNA na catalystach 3.7 podkrecanie karty prawie nie pomaga. tak samo krecenie proca. taktowanie zwiekszone o 200 mhz i komp nie przechodzi testu. czy ktos mi cos doradzi? czy to wina proca/plyty glownej? bo grafika to chyba odpada. czy pozostaje mi tylko upgrade? prosze o pomoc!!!! juz mi rece opadaja......... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frankenstein Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 jeszcze taka "ciekawostka" nie uruchamia mi sie 3d mark 2001 mam directa 9.0b krzyczy ze musze zainstalowac 8.1 przeciez taki downgrade nie ma sensu a po drugie jest prawie niemozliwy do wykonania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junior Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 Co do directxa i 3dmarka po musisz najnowszą wersje zainstalować. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leonidas Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 do tego marka jest łatka dzięki której działa z dx 9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frankenstein Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 leonidas, jedno pytanie ile masz w marku 2001? moje pierwsze pytanie nadal aktualne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frankenstein Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 wlasnie przeprowadzilem test w 2001. mam 6006 punktow!!! nie no, to juz jest przegiecie!! niech mi ktos podpowie co to jes za cho-le-ra!!! bo zaraz wypier-nicze kompa przez balkon Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghazi Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 Co się tak plujesz? Ja na podobnym sprzęcie (przecież ten Radek 9600 to zadna rewelacja) mam 12k w 3dm01 ale w 3dm03 (o ile odbrze pamietam - 2,5k) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 wlasnie przeprowadzilem test w 2001. mam 6006 punktow!!! nie no, to juz jest przegiecie!! niech mi ktos podpowie co to jes za cho-le-ra!!! bo zaraz wypier-nicze kompa przez balkon Tym Cię dobije ale więcej miałem na gf4mx440 :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frankenstein Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 dzieki zippo :( ghazi, ten radeon to 9600tx czyli 9500 pro. a to juz chyba nie jest kiepska karta. gdybym ja mial 12k w marku 2001 to bylbym w 7 niebie. czy ktos mi moze podpowiedziec czego to jest wina? moze plyta gl. ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 posprawdzaj ,czy nie masz w zakladkach powlaczanych AA albo Aniso. BTW na tym co ponizej i zagarach deafualt mojego radka mam 12500 ,dopiero jak fo podkrece i jeszcze troche procka mam 15k. Aha jezeli bedziesz podkrecal procka to tego raczej nie zauwazysz w 3dm2k3 ,ktory w 95% korzysta z grafy. Co do tego 6k w 3dm2k1 to ja mam wiecej na AAx6 i Aniso x16 :P Zobacz to co ci pisalem na poczatku. W zakladkach powinno byc ustawione na kontrolowane przez aplikacje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 aha wejdz w dxdiag i zobacz czy masz wlaczona acceleracje na maxa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 dzieki zippo :( ghazi, ten radeon to 9600tx czyli 9500 pro. a to juz chyba nie jest kiepska karta. gdybym ja mial 12k w marku 2001 to bylbym w 7 niebie. czy ktos mi moze podpowiedziec czego to jest wina? moze plyta gl. ? A stery ?? kombinowales ??moze we własciwosiach masz włączone jakies Anizo albo AA -sprawdz!!!!! Sprawdz i zainstaluj inne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 Równiez myśle, ze anizo i A to głowny problem twoich osiagów. Pozdro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frankenstein Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 jednak nie w tym problem lezy. anizo i AA jest zalezne od aplikacji. stery juz mialem rozne. po zainstalowaniu via 4in1 4.49 wydajnosc spadla o 100 p-tow w marku 2k3. czyli z tego co widze to wszyscy utrzymujecie ze problem lezy po stronie programowej? jak bede mial chwilke to moze jeszcze raz system postawie. a jak sie juz calkiem wkurze to zaniose grata do serwisu. niech oni sie mecza. bo ja juz wszystko co wiedzialem to wyprobowalem................. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frankenstein Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 jednak nie w tym problem lezy. anizo i AA jest zalezne od aplikacji. stery juz mialem rozne. po zainstalowaniu via 4in1 4.49 wydajnosc spadla o 100 p-tow w marku 2k3. czyli z tego co widze to wszyscy utrzymujecie ze problem lezy po stronie programowej? jak bede mial chwilke to moze jeszcze raz system postawie. a jak sie juz calkiem wkurze to zaniose grata do serwisu. niech oni sie mecza. bo ja juz wszystko co wiedzialem to wyprobowalem.................jednak nie w tym problem lezy. anizo i AA jest zalezne od aplikacji. stery juz mialem rozne. po zainstalowaniu via 4in1 4.49 wydajnosc spadla o 100 p-tow w marku 2k3. czyli z tego co widze to wszyscy utrzymujecie ze problem lezy po stronie programowej? jak bede mial chwilke to moze jeszcze raz system postawie. a jak sie juz calkiem wkurze to zaniose grata do serwisu. niech oni sie mecza. bo ja juz wszystko co wiedzialem to wyprobowalem................. aha, w sterach jest jedynie wlaczone USTAWIENIA TEKSTURY i POZIOM SZCZEGOLOW MIPMAPY na maxa. reszta suwako jest po srodku lub na MIN. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrobsipl Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 Ja nie wiem na A xp 2.0 ghz geil 256 ddr 400mhz cl2.5 + fic ati radoeon 9500 pro wszystko na solteku 75FRN2-rl i ponad 12000 w 3d2001 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 Co się tak plujesz? Ja na podobnym sprzęcie (przecież ten Radek 9600 to zadna rewelacja) mam 12k w 3dm01 ale w 3dm03 (o ile odbrze pamietam - 2,5k) To bardzo niemożliwe.Na tym gf4 2.5k :?: hehe chciałbym to zobaczyć Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frankenstein Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 to jedyna nadzieja ze jak zmienie plyte na abita nf7 (potrzebuje tylko do niej kosc biosu, ma ktos moze do sprzedania?) to sytuacja ulegnie zmianie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 Co się tak plujesz? Ja na podobnym sprzęcie (przecież ten Radek 9600 to zadna rewelacja) mam 12k w 3dm01 ale w 3dm03 (o ile odbrze pamietam - 2,5k) To bardzo niemożliwe.Na tym gf4 2.5k :?: hehe chciałbym to zobaczyć Ja też :lol: Przy 12k w 01 w 03 mam ponad 1700pkt wiec nie sciemniaj, albo sobie przpomnij - no offence Pozdro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...