QBUS00 Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 No wlasnie :o :o. Przedwczoraj w nocy moj Epox wyzianal ducha. Chodzil na FSB 221 i prcoku kreconym (Barton 2500@3000). I nagle zaczal sie windows kaszanic (zle wykrywal karte graficzna, nie chcial jej instalowac). Reinstalacji systemu juz nie przezyla - w momencie odpalania komputera na procka z szyna 333 na tym ekraniku diodowym jest taki cykl FF -> C1 -> FF -> C1 i tak w kolko Macieju restart. Chyba jakis kontroler pamieci padl czy cos bo C1 to wlasnie moment sprawdzania rodzajow pamieci itp itd (jesli wierzyc instrukcji). Plyte oddalem na gwarancji, ale nasuwa sie pytanie - przeciez tutaj niejeden z Was chula na wiekszych FSB i wszystko jest OK. Aaa oczywiscie chlodzenie wydaje mi sie bylo odpowiedni - na NB Zalman-NB32J, na SB cooler Evercool (taki malutki do chipsetow), do tego wentyl w budzie, zapewniona cyrkulacja powietrz (temperatura System okolo 39 stopni, procek liczy seti non stop - 52-53 stopnie). Napiecie proca 1,75, pamieci 2,63... Zastanawiam sie czy nie dobilem jej zabawa z napieciem AGP (ustawilem na chwile 1,6).... W kazdym razie teraz mam plyte zastepcza (tez taka sama) i czekam na to co mi serwis powie. Ktos mial podobne problemy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 jak masz taka sama plyte to na nic nie czekaj bo i po co ? wkacu masz co miales a jak ci powiedza oddaj bo z twojej winy ?? nie pokazuj sie w serwisie hehe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QBUS00 Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 jak masz taka sama plyte to na nic nie czekaj bo i po co ? wkacu masz co miales a jak ci powiedza oddaj bo z twojej winy ?? nie pokazuj sie w serwisie hehe No nie tak prosto - musialem wplacic za nia kaucje wartosci plyty, ktora oddza mi jak im oddam papier, ze mi plyte wypozyczyli (dostalem nowiusienka plyte). Jak moja wroci z serwisu to im oddam ja (nie spisywali zadnych numerow ani nic), a ta nowa zostawie (bo mi sie nie chce wykrecac juz jej - mam tego dosc, to juz 3 epox - pierwszy byl zepsuty juz przy kupnie, a drugi sie spalil). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 Ja tak mialem dwa razy Za pierwszym razem dali mi nowke i przedluzyli gwarancje Za drugim (wczoraj) chcieli mi dac 8rda3, ale poniewaz to strzszny kastrat i kaszana zamienilem ja na Barracude 120GB 8MB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QBUS00 Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 Ja tak mialem dwa razy Za pierwszym razem dali mi nowke i przedluzyli gwarancje Za drugim (wczoraj) chcieli mi dac 8rda3, ale poniewaz to strzszny kastrat i kaszana zamienilem ja na Barracude 120GB 8MB Ja wlasnie popatrzylem na napiecia, zalosc - moim nastepnym zakupem jest nowy zasilacz, a poki co wszelki overclocking odstawiam do konta. FEEL300W - widac mu za malo :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 Dlatego zmienilem obudowe i zasilke. Ale mysle ze juz niedlugo te 350W Anteca bedzie za malo. Sprzet sie rozbudowuje ostatnio calkiem milo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...