Morgan Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 Witam! Pytanie jak w tamacie. Sprzet jak w podpisie. W tej chwili ustawione jest w biosie 64 MB. Nie wiem czy to dobrze, czy moze nie. I chcialbym sie dowiedziec za co to ustawienie odpowiada, chyba cos z grafika. Bede wdzieczny za wszystkie objasnienia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 AGP Aperture Size- najlepiej połowa pamięci operacyjnej kompa- w Twoim przypadku 256MB. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 AGP Aperture Size- najlepiej połowa pamięci operacyjnej kompa- w Twoim przypadku 256MB.A nie zawsze... Czytalem ostatnio artykuł wraz z testami i nie zawsze połowa pamięci oznaczała najlepszą wydajność... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morgan Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 A czy ma znaczenie do tego ustawienia to ze mam wylaczona pamiec wirtualna(plik wymiany)? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 AGP Aperture Size- najlepiej połowa pamięci operacyjnej kompa- w Twoim przypadku 256MB.A nie zawsze... Czytalem ostatnio artykuł wraz z testami i nie zawsze połowa pamięci oznaczała najlepszą wydajność... OK- jeżeli jesteś innego zdania to podaj chociaż optymalną w/g Ciebie wartość. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaizm_ Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 ktos juz robil testy poczawszy od 32MB do chyba 256MB i najlepsze osiagi byly przy 128MB i ja tak mam. mam 512 ramu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morgan Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 No ale na co to ma wplyw, wyniki w testach pojda w gore jak podniose ta wartosc? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 AGP Aperture Size- najlepiej połowa pamięci operacyjnej kompa- w Twoim przypadku 256MB.A nie zawsze... Czytalem ostatnio artykuł wraz z testami i nie zawsze połowa pamięci oznaczała najlepszą wydajność... OK- jeżeli jesteś innego zdania to podaj chociaż optymalną w/g Ciebie wartość. Nie jestem innego zdania, po prostu chciałem zauważyć, że nie zawsze ustawienie AGPSize na połowe pamięci operacyjnej kompa ma się do wydajności dobrze... To wszytko zależy od konkretnego przypadku, dlatego: testy, testy i jeszcze raz testy :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 Mi bardzo dobrze smiga na dysponowaniu polowy pamieci grafy, czyli 64MB. IMHO mozna bylo dawac wiecej jak sie mialo 64MB na grafie, ale majac 128 nie trzeba wiecej. Dawalem i 256 ale nie przynosilo to zadnych konkretnych zmian. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 u mnie na tym ci w podpisie mam ustawione tak jak przedmówca na 64MB nie ma róznicy 64 a 128 w wyswietlaniu za to miałem róznice w pracy systemu wiec jesli jest 256 maieci to daje 64MB a jak bedzie 512 to dam 128 choćszkoda tak marnować zasoby :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 Tak jak już napisali przedmówcy, wszystko zależy od ilości ramu oraz pamięci na karcie. Zgadzam się z reedem i wizjonerkiem - do 256mb ram wystarczy 64, a powyżej mozna 128, a jak na grafie jest 128mb to niezalezne od ramu wystarczy 64 (a nawet to może jest za dużo). I chcialbym sie dowiedziec za co to ustawienie odpowiada, chyba cos z grafika.Jest to zarezerwowana pamięc ram na potrzeby grafiki, np. textury jeśli nie wystarcza pamięć na karcie graficznej. More or less :P . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 o ile wiem pamiec agp jest przydzielana dopiero w 3d... wiec roznicy w dzialani czystego sysa nie powinno byc... zgadzam sie z podanymi wartosciami <=256ram -> 64mb agp; =>512ramu -> 128mb w testach jesli nie zabraknie ramu na program roznica powinna byc minimalna reed -> mierzyles ? ciekaw jestem jak wyniki, spodziewal bym sie minimalnych odchylow tylko .. nie wiem w ktora strone.. Pozdro 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...