Skocz do zawartości
berkut

Pomozcie mi znalezc...

Rekomendowane odpowiedzi

Hello ^^

Mam taka mala prozbe do wszystkich ktorzy moga mi jakos pomoc..

szukam radiatora na wzor zalmana na chipset tylko zeby byl z miedzi

dokladniejsze info:

rozmiar ok. 4x4-5x5cm, ma byc pinowy (nie finy- zeberka ale piny-bolce zeby bylo jasne ^^), wysokosc radiatora- dowolna; najlepiej zeby piny mialy 1x1mm w przekroju ale mniejsze- gesciej bedzie dobrze, im gesciej tym lepiej

material- koniecznie miedz

potrzebny mi jest taki krzaczek do zrobienia parownika w kaskadzie (a wlasciwie 2 takie zeby zrobic i na grafe i na procka) jednakze nie moge szczerze mowiac znalezc takiego :

jakby ktos mial / znalazl cos takiego to prosilbym o jakas pomoc :

pozdro,

berkut

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba będziesz musiał znaleźć kogoś z porządną obrabiarką CNC i zlecić wydzierganie tego szpeja, bo osobiście nigdzie nie widziałem czegoś takiego. Inna opcja to przerobić zwykły miedziany radiator poprzez cięcie finów, ale one z kolei są chyba za cienkie, więc to raczej odpada : A co do kosztów tego pierwszego rozwiązania to boję się nawet myśleć :

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja byłbym w stanie zrobić coś takiego, ale kurde byłoby ciężko i nie idealnie równo, ale dużych różnic bu nie było. Max wysokośc takiego radiatora to 1cm, max szerokoś 50mm, długość do 100mm.

Ale mówie cholerni ciężko byłoby to zobić i pewnie duzo czasu by to zajeło.

Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To było by chyba najefektywniejszym rozwiązaniem do FC.

Berkut musisz się zapytać ile coś takiego kosztuje ale pewnie odgroma kasy chcą za to.

Co do tego co ty chcesz to naprade ciężko ci bedzie coś takiego znaleść chyba że ktoś ci to wykona.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dwiedziałem się że kolega w Zajączku ma zajęcia z różnymi maszynami (raczej ciężko nazwać to zajęciami bo tylko siedzą i nic nie robią). Jak bede mieć czas to wpadne do niego na zajęcia i zobacze co tam mają.

Z tego co słyszałem to mają też frezarke więc zapowiada się ciekawie ;)

Berkut jak masz takich znajomych to możesz się popytać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi