Uneek Eth Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 Witam... mobo jak w temacie rev. 1.1 -> mnożniki od x5 do x12.5 czyli przy CPU 2600+ możliwości OC [ciach!]'a (dzięki za inspirację). Oto co z tego wyszło: Dipy/Mnożnik AUTO/ x21 x5 / - x5.5/ - x6 / - x6.5/ - x7 / x17 x7.5/ x18 x8 / x23 x8.5/ x24 x9 / x17 x9.5/ x18 x10 / x23 x10.5/ x24 x11 / x13 x11.5/ x13.5 x12 / x14 >=12.5/ x21 Dipy -> ustawienia odp. mnożników macie na stronie 9 instrukcji. Przed zmianą mnożnika koniecznie obniżcie FSB do 100MHz. "-" oznacze, że komp nie wstawał. Powodzenia... 8) P.S. Czy ktoś robił już DRUT_MOD'a sposobem 1-wszym :?: Czy może daje on inne mnożniki :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edek Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 mi wyszło identycznie tylko na GA-7VRXP rev. 2.0, z tym że nie podnosiłem napięcia na max i dlatego nie na wszystkich mnożnikach komp wstał. Szkoda że na tym gigashicie nie wskakuje mi dzielnik 1/5 :cry: Pozdro :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 mi wyszło identycznie tylko na GA-7VRXP rev. 2.0, z tym że nie podnosiłem napięcia na max i dlatego nie na wszystkich mnożnikach komp wstał. Szkoda że na tym gigashicie nie wskakuje mi dzielnik 1/5 :cry: Pozdro :lol: U mnie podobnie komp nie wystawał przy dzielniku x5, x5.5, x6, x6.5 - napięcia nie podnosiłem standard 1.65 V. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edek Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 mi wyszło identycznie tylko na GA-7VRXP rev. 2.0, z tym że nie podnosiłem napięcia na max i dlatego nie na wszystkich mnożnikach komp wstał. Szkoda że na tym gigashicie nie wskakuje mi dzielnik 1/5 :cry: Pozdro :lol: U mnie podobnie komp nie wystawał przy dzielniku x5, x5.5, x6, x6.5 - napięcia nie podnosiłem standard 1.65 V. dla DLT3C 1,5V to def. a 1,65V to napiecie podniesione o 10% czyli max dla tej płyty (chyba że potraktujemy ją drut-modem :lol: ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 ja robiłem drut moda vcore i mi potem winxp nie wstał :( musiałem 98 stawiać.Jak wywaliłem druciki to windowsxp normalnie zaskakiwał :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badzer Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 Ja zakładałem druciki na procka i mialem identyczne mnoznikie. EDIT: sposobem pierwszym BTW: ma juz moze ktos bios co umozliwial by normalna zmiane napiecie a nie jakies procenty. Ja znalazłem tylko z full raidem i "podobno" zmienia ustawienia PCI/AGP cos jak blokowanie ale u mnie to nie dziala dla zainteresowanych: http://www.anycities.com/user/mainboards/g.../giga/giga.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edek Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 u mnie jest taka akcja że jak jade na mnożniku 9@17x133 to przy 1.65V jest unstable wywala się na 3DMarku2001, a na mnożniku 7@17x133 i też przy 1,65V jest stable i wszystko działa git, przechodzą benchmarki 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 Ja zakładałem druciki na procka i mialem identyczne mnoznikie. EDIT: sposobem pierwszym BTW: ma juz moze ktos bios co umozliwial by normalna zmiane napiecie a nie jakies procenty. Ja znalazłem tylko z full raidem i "podobno" zmienia ustawienia PCI/AGP cos jak blokowanie ale u mnie to nie dziala dla zainteresowanych: http://www.anycities.com/user/mainboards/g.../giga/giga.html Dzieki za linka, ciekawa sprawa. Dobrze, że mamy Dual Bios - można spokojnie pokombinować :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 Ja jadę na 13,5x166MHz - dzisiaj dam jeszcze wyżej x14 i... skończyły się rozsądne mnożniki dla FSB166MHz :?: :!: Ktoś próbował DRUT_MOD'a 1-wszym sposobem :?: :?: :?: Może to daje inne mnożniki - zależałoby mi na wartościach: od x14 do x18 :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 Próbowałem drut-moda na dwóch płytach- Epox 8KHA+ i Soltek 75KAV. Na pierwszej działał tylko sposób1 (dostępne mnożniki w FAQ), na drugiej działały oba- sposób1 oferował inne mnożniki niż sposób2. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ade Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 ja robilem moda sposoebem wkladania drucikow na dany mnoznik i wszytkei dzialaja;) tylko ze na niskiej magistrali na 166 to 13,5 max ale na napieciu juz nie pamietam jakim ale duuuzym;) wiec nie ma sensu;( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...