LuKaSeKbP Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 Moze sa opracowane, ogolnie lub przez was jakies sposoby wieszania kabla (czyt skretka) na wysokościach powiedzmy 4-5m. Jest taka sprawe ze wisi juz kabel z drutem i nie zabardzo mozna go zdjac poniewaz leci on na druga strone domu, jest na wysokosci (czyt wyzej). Do tego kabla musze doczepic drugi aby polaczyc sieci z qmplem.. Drabine mam ale siega 5m i nie moge jej przeciez oprzec o drut ;] Rozwiazaniem jest zamowienie podnośnika ale wieze sie z tym $... Znacie moze alternatywne sposoby? WWWWWWWWIelkkie dziek iza odp :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiriit Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 no ciezka sprawa a czy nie masz innej mozliwosci podlaczenia tego kolesia tylko musisz dowieszac kabel ??????? wedlug mnie to moze byc spory problem chyba ze zalatwisz se wieksza drabine :P zreszta niebardzo rozumiem sensu doczepiania 2 kabla ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 no ciezka sprawa a czy nie masz innej mozliwosci podlaczenia tego kolesia tylko musisz dowieszac kabel ??????? wedlug mnie to moze byc spory problem chyba ze zalatwisz se wieksza drabine :P zreszta niebardzo rozumiem sensu doczepiania 2 kabla ... Tam idzie jakiś inny kabel (np. telefon ;) ) albo coś innego. Hmm... Z tym zawieszeniem to ciężka sprawa. Bez jakiegoś podnośnika albo drabiny rozkładanej to się nie obejdzie. Możesz z dołu rzucać skrętke z jednej strony na drugą i iść w strone kolegi. Wyjdzie taka obkręcana ale to jest ostateczne bo najlepiej jak byś czymś odizolował skrętke. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKaSeKbP Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 [; skretka idzie do sasiada on juz sobie ja w domu pochowal.. wiec nie che u niego kombinowac, a chce doczepic drugi kabel aby polaczyc inna siec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fala Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 Ja u siebie podwieszałem na takie paski samozaciskowe jak od cpc ;) No ale ja miałem nie więcej niż 3m. 2 kolesi trzymało drabinę, a 3 na górze szybciutko przypinał kabelek. Może przypnij zapinki luźno przy scianie i poprzesuwaj (jak to juz twoja inwencja twórcza ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hot-dog Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 kabel ma zawsze 2 konce, ja bym odciol rj-45 na tym drugim koncu, tzn nie tam gdzie jest pochowane, pozniej wciagnol kable do tego sasiada co ma juz to pochowane, tam wszysko pozakładal, przyczepil kabel spowrotem, a na koncu zalozyl tak samo wtyczke, jak byla poprzednio. Jezeli koles sie nie zogdzi to załóź druga linke stalowa, raczej taniej wyjdzie niz zamawianie podnoscika. Pozdrowienia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrOOve Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 Juz sobie poradzil zdjal linke :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKaSeKbP Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 Juz sobie poradzil zdjal linke :Pbuekeuke bo sasiadow nie bylo [; alternatywa bylo tez uciecie kabla ten co idzie po lince zdjecie linki zaczepienie kabla a ten co uciety zarobic z dwoch stron i kupic przejsciowke, maly defekt ze trzeba bedzie kuryc kostke taka ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 Taka kostka może powodować straty, zależy od zarobienia czasem dość duże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKaSeKbP Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 Taka kostka może powodować straty, zależy od zarobienia czasem dość duże.tzn? rozjasnij moj umysl 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...