Skocz do zawartości
LuKaSeKbP

Sposoby wieszania/dowiesznia kabli (na wysokości)?

Rekomendowane odpowiedzi

Moze sa opracowane, ogolnie lub przez was jakies sposoby wieszania kabla (czyt skretka) na wysokościach powiedzmy 4-5m. Jest taka sprawe ze wisi juz kabel z drutem i nie zabardzo mozna go zdjac poniewaz leci on na druga strone domu, jest na wysokosci (czyt wyzej). Do tego kabla musze doczepic drugi aby polaczyc sieci z qmplem.. Drabine mam ale siega 5m i nie moge jej przeciez oprzec o drut ;]

Rozwiazaniem jest zamowienie podnośnika ale wieze sie z tym $...

Znacie moze alternatywne sposoby?

WWWWWWWWIelkkie dziek iza odp :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ciezka sprawa a czy nie masz innej mozliwosci podlaczenia tego kolesia tylko musisz dowieszac kabel ???????

wedlug mnie to moze byc spory problem chyba ze zalatwisz se wieksza drabine :P zreszta niebardzo rozumiem sensu doczepiania 2 kabla ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ciezka sprawa a czy nie masz innej mozliwosci podlaczenia tego kolesia tylko musisz dowieszac kabel ???????

wedlug mnie to moze byc spory problem chyba ze zalatwisz se wieksza drabine :P zreszta niebardzo rozumiem sensu doczepiania 2 kabla ...

Tam idzie jakiś inny kabel (np. telefon ;) ) albo coś innego.

Hmm...

Z tym zawieszeniem to ciężka sprawa. Bez jakiegoś podnośnika albo drabiny rozkładanej to się nie obejdzie.

Możesz z dołu rzucać skrętke z jednej strony na drugą i iść w strone kolegi. Wyjdzie taka obkręcana ale to jest ostateczne bo najlepiej jak byś czymś odizolował skrętke.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja u siebie podwieszałem na takie paski samozaciskowe jak od cpc ;) No ale ja miałem nie więcej niż 3m. 2 kolesi trzymało drabinę, a 3 na górze szybciutko przypinał kabelek. Może przypnij zapinki luźno przy scianie i poprzesuwaj (jak to juz twoja inwencja twórcza ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kabel ma zawsze 2 konce, ja bym odciol rj-45 na tym drugim koncu, tzn nie tam gdzie jest pochowane, pozniej wciagnol kable do tego sasiada co ma juz to pochowane, tam wszysko pozakładal, przyczepil kabel spowrotem, a na koncu zalozyl tak samo wtyczke, jak byla poprzednio. Jezeli koles sie nie zogdzi to załóź druga linke stalowa, raczej taniej wyjdzie niz zamawianie podnoscika. Pozdrowienia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juz sobie poradzil zdjal linke :P

buekeuke bo sasiadow nie bylo [;

alternatywa bylo tez uciecie kabla ten co idzie po lince zdjecie linki zaczepienie kabla a ten co uciety zarobic z dwoch stron i kupic przejsciowke, maly defekt ze trzeba bedzie kuryc kostke taka ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi