Skocz do zawartości
DareDevil

Problem z biosem GAINWARD GF3 Ti 200 64 MB

Rekomendowane odpowiedzi

POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mój debilny młodszy brat pod moją nieobecność zaczął bawić się takim programikiem EXPERT Tool (dołączony był do karty). Zaktualizował go z 3.00 do 3.10, a potem ściągnął VGA bios i coś jeszcze. W tym folderze są 4 pliki: Cwsdpmi, Flash, nvflash i T2PHC200.rom . Kliknął na pierwsze trzy i po 3 min. wyłączył kompa z sieci(bezpośrednio). I tu zaczyna się mój problem. Włączam kompa ale nic nie widać, wszystko działa ale nie garafa. Zawsze przy starcie kompa był jeden krótki ton(sygnał) i ładował się bios karty, a potem bios mobo(płyty głównej) i winda. Teraz są 3 dźwięki i nic nie widać na monitorze. Wsadziłem starą RIVE TNT 2 32 MB i działa. Więc co mam zrobić aby GF3 działała??? Szukam w necie juz 4 dzień i nic. PROSZĘ O POMOC !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Z góry dziękuje za wszelkie wskazówki i porady.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mój debilny młodszy brat pod moją nieobecność zaczął bawić się takim programikiem EXPERT Tool (dołączony był do karty). Zaktualizował go z 3.00 do 3.10, a potem ściągnął VGA bios i coś jeszcze. W tym folderze są 4 pliki: Cwsdpmi, Flash, nvflash i T2PHC200.rom . Kliknął na pierwsze trzy i po 3 min. wyłączył kompa z sieci(bezpośrednio). I tu zaczyna się mój problem. Włączam kompa ale nic nie widać, wszystko działa ale nie garafa. Zawsze przy starcie kompa był jeden krótki ton(sygnał) i ładował się bios karty, a potem bios mobo(płyty głównej) i winda. Teraz są 3 dźwięki i nic nie widać na monitorze. Wsadziłem starą RIVE TNT 2 32 MB i działa. Więc co mam zrobić aby GF3 działała??? Szukam w necie juz 4 dzień i nic. PROSZĘ O POMOC !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  

Z góry dziękuje za wszelkie wskazówki i porady.

Spokojnie grafa jest do odzyskania

1.Musisz mieć pliki nvflash.exe i bios.rom czyli bios grafy

2.Wkładasz gef3 do agp i inna grafe do pci i startujesz kompa z pci

3.Odpalasz DOSA

4.Wpisujesz nvflash.exe -f bios.rom chwile czekasz i po kłopocie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jescze jedno w katalogu w którym bedziesz mial nvflash i bios.rom musi tez byc plik Dos4gw

A tu masz linki

http://download.softnews.ro:8080/UTILE/nvflash4.28.zip

http://download.softnews.ro:8080/UTILE/dos4gw.zip

Oba te pliki po rozpakowaniu wrzuć do jednego folderu z plikiem biosa i do roboty

POWODZENIA!!! 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam małe problemki:

1. Nie moge ściągnąć tych plików (nie znaleziono strony)

2. Mam te pliki co napisałem wyżej (to za mało??)

3. Jade teraz na RIVI'e TNT 2 Model 64 32MB i nie mam zabardzo skąd skołować grafy na PCI.

3. Możesz dokładnie napisać swój 4 punkt ??

WIELKIE DZIĘKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi