DareDevil Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mój debilny młodszy brat pod moją nieobecność zaczął bawić się takim programikiem EXPERT Tool (dołączony był do karty). Zaktualizował go z 3.00 do 3.10, a potem ściągnął VGA bios i coś jeszcze. W tym folderze są 4 pliki: Cwsdpmi, Flash, nvflash i T2PHC200.rom . Kliknął na pierwsze trzy i po 3 min. wyłączył kompa z sieci(bezpośrednio). I tu zaczyna się mój problem. Włączam kompa ale nic nie widać, wszystko działa ale nie garafa. Zawsze przy starcie kompa był jeden krótki ton(sygnał) i ładował się bios karty, a potem bios mobo(płyty głównej) i winda. Teraz są 3 dźwięki i nic nie widać na monitorze. Wsadziłem starą RIVE TNT 2 32 MB i działa. Więc co mam zrobić aby GF3 działała??? Szukam w necie juz 4 dzień i nic. PROSZĘ O POMOC !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Z góry dziękuje za wszelkie wskazówki i porady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mój debilny młodszy brat pod moją nieobecność zaczął bawić się takim programikiem EXPERT Tool (dołączony był do karty). Zaktualizował go z 3.00 do 3.10, a potem ściągnął VGA bios i coś jeszcze. W tym folderze są 4 pliki: Cwsdpmi, Flash, nvflash i T2PHC200.rom . Kliknął na pierwsze trzy i po 3 min. wyłączył kompa z sieci(bezpośrednio). I tu zaczyna się mój problem. Włączam kompa ale nic nie widać, wszystko działa ale nie garafa. Zawsze przy starcie kompa był jeden krótki ton(sygnał) i ładował się bios karty, a potem bios mobo(płyty głównej) i winda. Teraz są 3 dźwięki i nic nie widać na monitorze. Wsadziłem starą RIVE TNT 2 32 MB i działa. Więc co mam zrobić aby GF3 działała??? Szukam w necie juz 4 dzień i nic. PROSZĘ O POMOC !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Z góry dziękuje za wszelkie wskazówki i porady. Spokojnie grafa jest do odzyskania 1.Musisz mieć pliki nvflash.exe i bios.rom czyli bios grafy 2.Wkładasz gef3 do agp i inna grafe do pci i startujesz kompa z pci 3.Odpalasz DOSA 4.Wpisujesz nvflash.exe -f bios.rom chwile czekasz i po kłopocie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 jescze jedno w katalogu w którym bedziesz mial nvflash i bios.rom musi tez byc plik Dos4gw A tu masz linki http://download.softnews.ro:8080/UTILE/nvflash4.28.zip http://download.softnews.ro:8080/UTILE/dos4gw.zip Oba te pliki po rozpakowaniu wrzuć do jednego folderu z plikiem biosa i do roboty POWODZENIA!!! 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DareDevil Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 Mam małe problemki: 1. Nie moge ściągnąć tych plików (nie znaleziono strony) 2. Mam te pliki co napisałem wyżej (to za mało??) 3. Jade teraz na RIVI'e TNT 2 Model 64 32MB i nie mam zabardzo skąd skołować grafy na PCI. 3. Możesz dokładnie napisać swój 4 punkt ?? WIELKIE DZIĘKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 22 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2003 Spróbuj ten plik t2phc200.rom wgrać na c: i dopisz go w pierwszej lini do autoexeca. c:t2phc200.rom Wyłącz kompa i włóż GF, powinien załadować mu biosa z lini poleceń, następnie sflashuj bios i powinno być ok. Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...