wek Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 witam mam płytę główną z kartą dźwiękową, która ma ponoć dźwięk 5.1 (Realtek ALC650 6-channel audio) ale nie ma Dolby Digital 5.1 format (ta płyta to MSI K7N2 Delta-L) zastanawiam się nad kupnem głośników 5.1, ale zastanawia mnie fakt, braku tego Dolby Digital. może mi ktoś jasno i zwięźle napisać, na czym polega Dolby Digital i jaka jest różnica przy dźwięku 5.1 z tym a jaka bez tego? i czy kupowanie głośników 5.1 do karty (płyty), która nie ma Dolby Digital ma sens? czy dekoder Dolby Digital 5.1 da się jakoś zrealizować może programowo? jeżeli tak, to jakim programem? pozdrawiam, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burro Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 IMHO jak masz ramiar miec pozadne glosniki to przynajmiej sblive 5.1 powinienej zakupic. Cena ok. 100zl, a roznica w porównaniu do zintegrowanki naprwade wielka..... przynajmiej u mnie.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 czy dekoder Dolby Digital 5.1 da się jakoś zrealizować może programowo? jeżeli tak, to jakim programem?np. AC3Filter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...