Skocz do zawartości
maciek_p

Abit NF7-S vs. KT600

Rekomendowane odpowiedzi

Jak uważacie, co będzie lepsze pod Bartona 2500+:

NF7S czy może jakaś płyta z KT600.

Nie chcę się bawić w extremalny oc, może tak do 2200MHz.

Od razu poleccie jakąs dobrą i dobrze wyposażoną płytkę z KT600.

PS: I jakie pamięci polecacie do obu cfg?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

równie dobrze ktoś może trafićwypasiony egzemplarz i tak wysoko kręcącego się KV7 i spokojnie pojedzie 250-260 lub nawet więcej.

przy ponad 41mhz pci 8O to ja dziekuje postoje :)

fsb260 przy pci 43 -hmm to moze ja lykne jak macie cykora :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

równie dobrze ktoś może trafićwypasiony egzemplarz i tak wysoko kręcącego się KV7 i spokojnie pojedzie 250-260 lub nawet więcej.

No kurde, ja sie nigdy nie zdecyduje jak bedziecie tak pisac... :D Moze tym co tak trafi bede ja, sie zobaczy w next week, jak budzet na mobo zamkne :D ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Test z Tom's Hardware mozna odrzucic jako wiarygodny jesli patrzysz na porownanie Kt600 z nforce 2 (jak gosciu moze mowic ze nie ma zadnej wydajnosci jak nie dolaczyl plyty nForce 2 do testow, oczywiscie dobrze skonfigurowanej)

Jedyna uzytecznosc testu to porownanie plyt KT600 midzy soba

NF7S jest lepiej wyposazonyy ma 1 kabel SATa a nie 2 (jak ta z KT600), ale ma przejsciowke, wiec teraz jade na dysku pseudo SATA,

Dysk SATA ma takja sama wydajnosc max, troszke nizszy czas dostepu (zabezpieczenie nviddi przed bledami) i znacznie nizsze uzycie CPU, gdzies o polowe od Pat

Dalej NF7S ma SondStorma, idealny dzwiek z wyjscia cyfrowego (aka Audigy 2), i z wyjscia anologowego dzwiek dosc dobry (aka SB Live)

Trzeba pamietac ze obciazenie dzwiekiem podczas grania moze oznaczac ze po prostu plyta z nforce 2 z wolniekszym taktowaniem FSB lub procka bedzie szybsza

W testach tego nie musi byc widac bo dzwiek mozna zawsze wylaczyc podczas Benchmarku

Wiec jak chcesz KT600 to zakup Audigy 1/2 (ewentualnie Fortissimo),

tylko pytanie czy dobrze pojdzie na wyzszym PCI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...