Skocz do zawartości
g00f

Gainward Ti4200 na Ti4600

Rekomendowane odpowiedzi

nie wiem dokladnie jak to ma wygladac ale GF4TI4200 od 4400 i 4600 rozni sie zasilaniem. Wiec napewno zasilanie bedzie mocniejsze co da wieksza stabilnosc przy o/c i oczywiscie wieksze mozliwosci o/c.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze jedno pytanie czy duży wpływ na wydajność ma roznior pamięci jak jest różnica w wydajności pomiędzy wersją z 64 mb a 128 mb

Moim zdaniem do obecnie wytwarzanych kart wystarczy 64 MB. Kieruję się wydajność/cena. 2krotny koszt pamięci za 1,5 czy 2 fps więcej to Hmm, choć napewno znajdą się programy które to obsłużą.

:roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze jedno pytanie czy duży wpływ na wydajność ma roznior pamięci jak jest różnica w wydajności pomiędzy wersją z 64 mb a 128 mb

W Codecreatures - tak, ale w reszcie to nie zauważyłem różnicy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedi Knight 2 i GTA3 obsłuży, jeżeli inwestować to przyszłościowo - ja za miesiąc kupuję Prolinka na gf4ti4200 ze 128mb ddr :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedi Knight 2 i GTA3 obsłuży, jeżeli inwestować to przyszłościowo - ja za miesiąc kupuję Prolinka na gf4ti4200 ze 128mb ddr :mrgreen:
Jedi Knight 2 obsłuży ???? Przecież to jest zrobione na engine Quake 3, więc nie sądze by 128 MB coś dało...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak poznać że jest robiony na płycie od 600 a nie na innej?

1.Po pamięciach (3,3ns), jeśli się nie myle, to tylko będą wersje 128MB

2.Płytka od GF4Ti4600 jest znacznie większa(dłuższa) i ma więcej kondensatorów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Generalnie to w 3D Mark'u dosteniesz okolo 200 punktow extra... Sa gry, ktore bardzo sie uciesza z dodatkowej pamieci :D i dodatkowo jest to przydatne jesli chcesz grac na wyzszych rezolucjach..

Pozdrowienia :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra ale czy oplaca sie czekac na Ti4200 na plycie Ti4600 skoro bedzie kosztowac(podobno) 960zl w wersji 64MB RAM. A za 899 mam prolinka Ti4200 z 128mb RAM ktora sie niezle kreci(zreszta nie wiadomo jak bedzie sie krecic nowy gainward, zwykly Ti4200 tez mial "gwarancje super podkrecania). I nie mysle o kumpnie karty 64MB`owej poniewaz rowniez uwazam ze trzeba myslec o przyszlosci. Komp ma mi starczyc przynajmniej na 2 lata. A wtedy to juz beda GF8 z 512MB RAMU 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...