g00f Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 Co to da że Gainward GF4 Ti4200 bedzie robiony na plytce Ti4600? Czy roznica bedzie tylko w tym ze beda dodatkowe wyjscia? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturnow Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 będzie go można podkręciać do zegarów Ti 4600, pamięci będą sybsze itp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 nie wiem dokladnie jak to ma wygladac ale GF4TI4200 od 4400 i 4600 rozni sie zasilaniem. Wiec napewno zasilanie bedzie mocniejsze co da wieksza stabilnosc przy o/c i oczywiscie wieksze mozliwosci o/c. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 szkoda, ze i tak se go nie qpie, bo mnie zwyczajnie nie stac :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 A jak poznać że jest robiony na płycie od 600 a nie na innej? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 Jeszcze jedno pytanie czy duży wpływ na wydajność ma roznior pamięci jak jest różnica w wydajności pomiędzy wersją z 64 mb a 128 mb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 Jeszcze jedno pytanie czy duży wpływ na wydajność ma roznior pamięci jak jest różnica w wydajności pomiędzy wersją z 64 mb a 128 mb Moim zdaniem do obecnie wytwarzanych kart wystarczy 64 MB. Kieruję się wydajność/cena. 2krotny koszt pamięci za 1,5 czy 2 fps więcej to Hmm, choć napewno znajdą się programy które to obsłużą. :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 gta3 obasloozy :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 Jeszcze jedno pytanie czy duży wpływ na wydajność ma roznior pamięci jak jest różnica w wydajności pomiędzy wersją z 64 mb a 128 mbW Codecreatures - tak, ale w reszcie to nie zauważyłem różnicy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 Jeszcze jedno pytanie czy duży wpływ na wydajność ma roznior pamięci jak jest różnica w wydajności pomiędzy wersją z 64 mb a 128 mbJedi Knight 2 i GTA3 obsłuży, jeżeli inwestować to przyszłościowo - ja za miesiąc kupuję Prolinka na gf4ti4200 ze 128mb ddr :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 Jeszcze jedno pytanie czy duży wpływ na wydajność ma roznior pamięci jak jest różnica w wydajności pomiędzy wersją z 64 mb a 128 mbJedi Knight 2 i GTA3 obsłuży, jeżeli inwestować to przyszłościowo - ja za miesiąc kupuję Prolinka na gf4ti4200 ze 128mb ddr :mrgreen:Jedi Knight 2 obsłuży ???? Przecież to jest zrobione na engine Quake 3, więc nie sądze by 128 MB coś dało... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I_Mat Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 A jak poznać że jest robiony na płycie od 600 a nie na innej?1.Po pamięciach (3,3ns), jeśli się nie myle, to tylko będą wersje 128MB 2.Płytka od GF4Ti4600 jest znacznie większa(dłuższa) i ma więcej kondensatorów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Steeler Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 Jeszcze jedno pytanie czy duży wpływ na wydajność ma roznior pamięci jak jest różnica w wydajności pomiędzy wersją z 64 mb a 128 mb Generalnie to w 3D Mark'u dosteniesz okolo 200 punktow extra... Sa gry, ktore bardzo sie uciesza z dodatkowej pamieci :D i dodatkowo jest to przydatne jesli chcesz grac na wyzszych rezolucjach.. Pozdrowienia :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g00f Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 No dobra ale czy oplaca sie czekac na Ti4200 na plycie Ti4600 skoro bedzie kosztowac(podobno) 960zl w wersji 64MB RAM. A za 899 mam prolinka Ti4200 z 128mb RAM ktora sie niezle kreci(zreszta nie wiadomo jak bedzie sie krecic nowy gainward, zwykly Ti4200 tez mial "gwarancje super podkrecania). I nie mysle o kumpnie karty 64MB`owej poniewaz rowniez uwazam ze trzeba myslec o przyszlosci. Komp ma mi starczyc przynajmniej na 2 lata. A wtedy to juz beda GF8 z 512MB RAMU 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...