Skocz do zawartości
DonRedboX

MAXTOR czy SEAGATE - dylemat, szczegoly w topicu!

Rekomendowane odpowiedzi

KGB popełnił jeden błąd : nie 28dB ale 26dB ma seria SP80 (tanajlepsza). łożyska olejowe, kilka patentów wyciszających dysk, mnóstwo testów skąd dobiega hałas i drgania i samsung ma w ofercie zawaliste dyski. i 3 lata gwarancji na KAŻDY model.

nie popelnilem bledu

odczyt/zapis 2.8bela

stangotowosci 2.5bela

dane z ulotki Samsunga :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

do wszystkich, ktorzy pisza "blad" takie komentarze to mozecie zachowac dla siebie, jesli chcecie cos madrego napisac to moze byscie uzasadnili swoje "blad"...

dyski WD - nigdy nie kupie takiego dysku, bo nie mam do nich przekonania, Samsungi - to samo

co do testow, to akurat ogladalem i nie da sie ukryc, ze to Maxtor bije reszte na glowe.

Co do Barki - wierze w firme Seagate, bo nigdy jeszcze mnie nie zawiodla, dyski Seagate sa ciche, z mojego punktu widzenia niezawodne, a i z wydajnoscia radza sobie calkiem dobrze. Przy okazji sa w przystepnych cenach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie popelnilem bledu

odczyt/zapis   2.8bela

stangotowosci 2.5bela

dane z ulotki Samsunga :D

oka, masz rację. musiałem zapamiętać dane innej serii dysków samsunga.

czerwone pudło : to kupuj tego seagate jak ju jesteś przekonany bo na razie to ty biadolisz bo nie wiesz co wybrać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

ja nie biadole, od razu napisalem, ze w gre wchodza tylko dyski Maxtor i Seagate, dlatego dziwie sie, ze pojawiaja sie w tym topicu WD i Samsung.

Wiesz... testy to nie wszystko, one nie sa w stanie przelozyc dokladnie awaryjnosci dyskow. Nadal mam obawy, bo chce wszystko dopiac na ostatni guzik. Widze, ze po prostu kluczowa role tutaj bedzie musialo przejac moje zaufanie do Seagate.

ps. ja nie mowie, ze Samsungi i WD to zle dyski, sa rownie dobre jak reszta, ale nie mam do nich przekonania i to jest moje subiektywne odczucie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

AMD Rulezz ma racje, kady swoje chwali... AMD poruszyl jeszcze wazna kwestie... miernikiem dobrego dysku jest zadowolenie klientow, skoro klienci chwala dysk firmy X to oznacza, ze sa zadowoleni, a co za tym idzie dysk spelnia ich oczekiwania...

Juz zamowilem Barke 120GB 7200.7 8MB Cache :) i reszte jak w podpisie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Samsungi i WD nie wchodza w gre.

wybieram SEAGATE 120 GB - 7200 Barracuda 7200.7 8MB  :)

błąd !!!!

Cholerny błąd :!:

A moim zdaniem dobrze zrobil - zreszta zwolennikow Maxtora, Seagate'a i WD bedzie mniej wiecej po rowno - ikazdy bedzie uwazal, ze pozostale 2 sa be.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Samsungi i WD nie wchodza w gre.

wybieram SEAGATE 120 GB - 7200 Barracuda 7200.7 8MB  :)

błąd !!!!

Cholerny błąd :!:

A moim zdaniem dobrze zrobil - zreszta zwolennikow Maxtora, Seagate'a i WD bedzie mniej wiecej po rowno - ikazdy bedzie uwazal, ze pozostale 2 sa be.

a zwolennikow Samsunga bedzie wyraznie mniej ,a i tak pozostalych 3 maja gleboko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Panowie, Panowie... przestancie!

ten topic nie mial byc wojna pomiedzy zwolennikami roznych producentow dyskow, a jedynie mial mi pomoc w wyborze HDD i pomogl.

Sprawe uwazam za zamknieta, wybralem juz dysk, zamowilem i kropka, a czy dobrze postapilem to sie okaze po dluzszym uzytkowaniu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TYLKO MAXTOR !! :D

dlamnie za głośny ten maxtor. miałem go chwile w swoim kompie a potem wymieniłem na Barake ( to jest fajne uczucie jak dysku wogóle nie słychać)

jak masz plastikowa obudowe to nic dziwnego ze ci gral jak na organach :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dlamnie za głośny ten maxtor. miałem go chwile w swoim kompie a potem wymieniłem na Barake ( to jest fajne uczucie jak dysku wogóle nie słychać)

wlasnie przeszedlem z IBM na Samsunga SP80 i przypomnialem sobie to uczucie ,gdy osobiscie uzywalem Samsunga SV20 :P

3-1 LATA TEMU!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak masz plastikowa obudowe to nic dziwnego ze ci gral jak na organach :D

nie mam plastykowej obudowy. wręcz przeciwnie! kieszeń na twardziele odizolowaną od obudowy gumowymi podkładkami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

AMD Rulezz ma racje, kady swoje chwali... AMD poruszyl jeszcze wazna kwestie... miernikiem dobrego dysku jest zadowolenie klientow, skoro klienci chwala dysk firmy X to oznacza, ze sa zadowoleni, a co za tym idzie dysk spelnia ich oczekiwania... 

Juz zamowilem Barke 120GB 7200.7 8MB Cache :) i reszte jak w podpisie :)

Wiesz ja uważam że bardzo dobrze zrobiłeś ja mam barakude taką jak w opisie i cichutka jest niesamowicie !!! Bardzo dobry wybór moim zdaniem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Wintereq

Seagate Barracuda VII 80 GB 7200 rpm 8 MB cache

cichy, szybki i dodatkowo 8 MB cache

Maxtory? lol, Seagate'a można jedynie porównać do WD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...