Skocz do zawartości
Marasek

MoreTV i AwerTV Go i zonk :-(

Rekomendowane odpowiedzi

ok mam taki problem z kompem znajomego, a że nie mam czasu na długie dłubanie w nim wiec pytam :wink:

konfiguracja

AXP1800+,

Soltek SL-75FRN2 (nforce2)

512 Ramu,

WinXPpro+ sp1

i tuner AwerTV GO

problem1

MoreTV - nie rozpoznaje Tunera wiec trzeba kombinować. Niestety na żadnym z dostępnych nie chce działać. Wiec wybór na nieznaną kartę "Unbekannte Videokarte" i szukanie wartości. Zgodnie z procedurą użyłem BtTool.exe aby znaleźć wartości dla GIPO tuner, GIPO video, GIPO mute, itd. niestety po wpisaniu wartości nadal totalna klapa i nie może znaleźć żadnych kanałów

używałem i MoreTV 3.51 i 3.53 i nic

problem2

Oryginalne oprogramowanie do karty, to dołaczone na płytce jak i najnowsze dla AwerTV pod XP ze strony awera czyli awertvgo120wdm też mnie irytuje

jak ktoś używa to wie że do przypisania kanałów używa się funkcji REMAP i tutaj pojawia się zonk bo pomimo tego że docelowy kanał jest wolny (odznaczony ptaszek i nie ma na nim żadnego programu telewizyjnego) to i tak nie pozwala na przypisanie kanału do innego pola krzycząc ze kanał nie jest wolny :evil: :evil:

problem3

spróbowałem BorgTV a ten to wogóle jeszcze nie zdazy się uruchomć i doprowadza do restartu maszyny

dodam że sam korzystam z Aver TV capture98 pod win XP i nie mam żadnych problemów czy to z seryjnym oprogramowaniem czy to moreTV. Wzasadzie to i tak używam tylko MoreTV m.in. dla Canal+ (oczywiście w celach edukacyjnych :wink: )

mało tego jakiś czas temu instalowałem wszystko innemu znajomemu on też ma winXP i AwerTV go FM (czyli z radiem) i nie było żadnych problemów - morteTV śmiga i canal+ oczywiście też :wink:

ma ktoś jakąś sensowną radę :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie wszystko smigalo pod 98 lacznie z c+......ale ja zapodalem xp to sie zaczela kaszana.......bo sie wiesza avertxt (samoistnie sie uruchamia i po jego wylaczeniu znowu sie odpala)......co prowadzilo do zaniku glosu w programie, ale to nie wszystko......jak zapodalem dx9.0a......to juz normalnie koniec takie "pseudo zwiech" tunera......co jakies 2 min.....sie wiesza......nie ma obrazu i dzwiek sie kopie......trzeba zjechac kanalem w dol lub w gore i sie odblokowuje.....ale tez na chwile......porazka.......;(((((((((((

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podejrzewam że kłopoty znikną jak się zmieni XP na win98 :?

RoKFoR:

a co jeszcze proponujesz :?:

potestowałem na BorgTV, MoreTV i oryginalnym zestawie oprogramowania Awera,

jakieś propozycje innych programów co by także pewien program występujący w odmianie standardowej, żółtej i niebieskiej (nie powiem jaki żeby nie naruszać regulaminu" :wink: ) można było odkodować dla celów "edukacyjnych"

:?: :?:

i kolejna sprawa znów związna z tym pewnym kanałem

jak go ugryźć na takiej karcie:

Kworld Philips Proteus 7134 WDM Video Capture

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...