Marasek Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 ok mam taki problem z kompem znajomego, a że nie mam czasu na długie dłubanie w nim wiec pytam :wink: konfiguracja AXP1800+, Soltek SL-75FRN2 (nforce2) 512 Ramu, WinXPpro+ sp1 i tuner AwerTV GO problem1 MoreTV - nie rozpoznaje Tunera wiec trzeba kombinować. Niestety na żadnym z dostępnych nie chce działać. Wiec wybór na nieznaną kartę "Unbekannte Videokarte" i szukanie wartości. Zgodnie z procedurą użyłem BtTool.exe aby znaleźć wartości dla GIPO tuner, GIPO video, GIPO mute, itd. niestety po wpisaniu wartości nadal totalna klapa i nie może znaleźć żadnych kanałów używałem i MoreTV 3.51 i 3.53 i nic problem2 Oryginalne oprogramowanie do karty, to dołaczone na płytce jak i najnowsze dla AwerTV pod XP ze strony awera czyli awertvgo120wdm też mnie irytuje jak ktoś używa to wie że do przypisania kanałów używa się funkcji REMAP i tutaj pojawia się zonk bo pomimo tego że docelowy kanał jest wolny (odznaczony ptaszek i nie ma na nim żadnego programu telewizyjnego) to i tak nie pozwala na przypisanie kanału do innego pola krzycząc ze kanał nie jest wolny :evil: :evil: problem3 spróbowałem BorgTV a ten to wogóle jeszcze nie zdazy się uruchomć i doprowadza do restartu maszyny dodam że sam korzystam z Aver TV capture98 pod win XP i nie mam żadnych problemów czy to z seryjnym oprogramowaniem czy to moreTV. Wzasadzie to i tak używam tylko MoreTV m.in. dla Canal+ (oczywiście w celach edukacyjnych :wink: ) mało tego jakiś czas temu instalowałem wszystko innemu znajomemu on też ma winXP i AwerTV go FM (czyli z radiem) i nie było żadnych problemów - morteTV śmiga i canal+ oczywiście też :wink: ma ktoś jakąś sensowną radę :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dns Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 u mnie wszystko smigalo pod 98 lacznie z c+......ale ja zapodalem xp to sie zaczela kaszana.......bo sie wiesza avertxt (samoistnie sie uruchamia i po jego wylaczeniu znowu sie odpala)......co prowadzilo do zaniku glosu w programie, ale to nie wszystko......jak zapodalem dx9.0a......to juz normalnie koniec takie "pseudo zwiech" tunera......co jakies 2 min.....sie wiesza......nie ma obrazu i dzwiek sie kopie......trzeba zjechac kanalem w dol lub w gore i sie odblokowuje.....ale tez na chwile......porazka.......;((((((((((( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoKFoR Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 potestoj czy dzialaja te tunery na innych programach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marasek Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 podejrzewam że kłopoty znikną jak się zmieni XP na win98 :? RoKFoR: a co jeszcze proponujesz :?: potestowałem na BorgTV, MoreTV i oryginalnym zestawie oprogramowania Awera, jakieś propozycje innych programów co by także pewien program występujący w odmianie standardowej, żółtej i niebieskiej (nie powiem jaki żeby nie naruszać regulaminu" :wink: ) można było odkodować dla celów "edukacyjnych" :?: :?: i kolejna sprawa znów związna z tym pewnym kanałem jak go ugryźć na takiej karcie: Kworld Philips Proteus 7134 WDM Video Capture Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marasek Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 widzę że temat umarł, nie ma specjalistów :? :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...