Skocz do zawartości
postal1

doradnictwo proszone w sprawie mobo.... please!

Rekomendowane odpowiedzi

HAHAHA - nie chce was roszczarowac ale z moich planów nici bo mialem kumplowi opchnąć obecny zestaw i zmienic na lepszy ale w międzyczasie doszło jeszcze to że dysk mi padł i nie stać mnie będzie na upgrade na razie jeśli sprzedam.... takie to już moje szczęście - a co do tego co bym wziął to chyba był by epox... ps. nie wiecie czy jak mam A1400 z ukruszonym rdzeniem ale działa full wypas oki ;) to mam go sprzedawać jako uszkodzonego czy sprawnego ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki za rekord swiata hehe ;)

a tak po za tym to tez chyba mam wieksze przekonanie do solteka niz abita (soltek albo epox cos mi sie tak zdaje jezeli chodzi o o/c)

ten rekord swiata to byla ironia :D

najwieksze fsb dzialajace stabilnie i w pracy na codzien wycisnieto wlasnie na Abicie KD7 i KD7-E

jest to fsb220 ,co robi wrazenie na kt400 i kt333

moj Epox osiagna stabilne fsb225 - choc do codziennej pracy pci 56 to troche duzo :wink:

soltek zawsze mial problemy z wysokim fsb ,dopiero teraz wyskoczyl jak filip z konopi z nf2 ultra i goruje nad reszta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Soltek większe FSB za to ABIT wydajniejszy .

taaaaa ,koles co jeszcze smiesznego napiszesz :?

oczywiście wydajniejszy ze względu na dżwięk.

napewno czytałeś tą lekture jak nie to zapraszam.

http://www.frazpc.pl/artykuly_wyswietl/154-107

w grach róznica wydajności jest znaczna 25 fps.

to jest śmieszne co napisałem? no chyba że grasz w sandre i 3 demarki bo tam do testów nie jest potrzebny dżwiek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jedyny plus SS na plytach to wlasnie najmniejsze zrzeranie proca,wiec rzeczywiscie Abit bedzie wydajniejszy,ale kogo to obchodzi na codzien ,jak ktos chce sie scigac o miejsca po przecinku w roznych programach czy grach to jego sprawa

pamietam jak Opti 931 miala seryjnie ustawione rzarcie proca 30% ,a ja mialem Cyrixa pr233

bez dzwieku NFS3 za.pier.dal.al az milo ,nawet podkrecenie proca na pr300 tyle nie dalo ,dopiero podkrecenie i obnizenie uzycia procesora na 15% pozwolilo uzyskac ta sama plynnosc

ale to byly inne czasy i gralem w software ,dzisiaj juz nie ma takich roznic ,a Q3 nie jest najlepszy do testowania takich rzeczy

AC97 tylko o 1.3fps gorszy od Live - to przeciez by znaczylo ze Live wcale dzwieku sam nie obrabia - ten sam Live nazwany Audigi 6 fps lepszy :D

a SS gdzies daleko z przodu :?

oczywiscie SS bedzie prowadzil w tym zestawieniu ,aleeee

mi tu smierdzi jakas optymalizacja - w koncu NV pokazala ze potrafi przystosowac sterowniki dla swoich celow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Soltek większe FSB za to ABIT wydajniejszy .

taaaaa ,koles co jeszcze smiesznego napiszesz :?

oczywiście wydajniejszy ze względu na dżwięk.

napewno czytałeś tą lekture jak nie to zapraszam.

http://www.frazpc.pl/artykuly_wyswietl/154-107

w grach róznica wydajności jest znaczna 25 fps.

to jest śmieszne co napisałem? no chyba że grasz w sandre i 3 demarki bo tam do testów nie jest potrzebny dżwiek.

TAK i to bardzo....szczegolnie ta roznica 25fps mi sie podoba......a ja sloneczko nie gram w gry juz ladnych kilku latek :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...