borowy Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 Czy cichszy jest chieftec HPC-360 z dwoma wentylatorami czy ten z jednym? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 Jak na logike to z jednym , ale to tylko moje zdanie , przeciez , masz 1 wiatrak czyli jedno zrodlo halasu zamiast dwoch Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_micha_ Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 Na logike to najcichszy jest bez wentylatora.. ale nie o logike tu chodzi, przeciez rownie dobrze mozna myslec tak ze ten z dwoma wiatrakami chodzi ciszej, bo moge one chodzic wolniej i chlodzic tak samo jak jeden szybciej.. tak wiec czekamy na wypowiedzi osob, ktore mialy, testowaly i tyle.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QBUS00 Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 Na logike to najcichszy jest bez wentylatora.. ale nie o logike tu chodzi, przeciez rownie dobrze mozna myslec tak ze ten z dwoma wiatrakami chodzi ciszej, bo moge one chodzic wolniej i chlodzic tak samo jak jeden szybciej.. tak wiec czekamy na wypowiedzi osob, ktore mialy, testowaly i tyle.. Chodza wolniej - srednio kolo 1900-2000 obrotow po paru godzinach pracy, natomiast ten z jednym wentylem ma srednio kolo 2000-2100 obrotow. Jednak ktos tu kiedys przytaczal jak sie liczy halas dla dwoch takich samych wentylatorow (wychodzilo ze sa glosniejsze od jednego o jakies 10 do 20% roznicy), tak wiec mniej wiecej z matematycznego punktu widzenia glosnosc obu zasilaczy jest podobna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 z moich obserwacji tu na forum u urzytkoników zasiłki z dwoma wentylkami to pracujawolniej o jakieś 200 rpm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymanek Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 ja mam chiefteca i kręci mi na 1700 rpm max ale nie wiem który to wentylator bo mam ten z dwoma a speedfan monitoruje tylko jeden Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 Raczej ten z dwoma jest cichszy. Nie zwracajac uwagi na obroty nawet to zachowuje sie ciszej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NaYReL Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 moj 1440 max Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 ja widziałem oba z 2 cichszy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 mam chiefa hpc 360-302 (dual fan) i z autopsji wiem ze ta zasilka jest "nieslyszalna" z odleglosci wiekszej niz metr. ten wiatrak ktorego obroty sa mierzone krecil sie maks. ok. 1550 obr/min. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3p3 Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 max obroty u mnie 1800 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 ja widziałem oba z 2 cichszy ja slyszalem oba... hyhy imo halas jest prawie nie rozroznialny czytaj halasuja tak samo... ale mi slon na ucho nastapil (mam dualfan) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 Ten z dwoma jest cichszy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghazi Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 moj 1440 max Hm.. Kiedyś słyszałem (czytałem na forum?) opinię ze Chieftec 420W powinien być cichszy od tego 360W, bo przecież ma większy zapas mocy = mniej sie wygrzewa przy takim samym obciążeniu. A z moich obserwacji wynika, ze na 420W mam ~1600rpm jak jest dosc ciepło. To więcej niż u kolegi... Więc jak to jest? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...