piotrek_zet Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 Mam pytanie co do tej płyty, na jakiej zasadzie działa wyłącznik termiczny. W instrukcji jest napisane tylko że włączenie funkcji "CPU Critical Temperature" powoduje włączenie mechanizmu ostrzegającego przed przegrzaniem, ale jak on działa - czy tymaczasowo wyłącza proca lub komputer, czy tylko wywala jakiś komunikat że proc sie grzeje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Nie spotkalem sie w praktyce z tym, ale mysle, ze w takim przypadku nastapi zatrzymanie pracy komputera... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcuser Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 mam plyte msikt4v ale nie ultra bo wszystkie bajery typu bluetoth na razie sa zbedne . . . tak piotrek_zet dobrze podejrzewaz otoz na tej plycie jezeli wlaczymy ta opcje i podamy ilosc stopni to najpierw ujzymy komunikat mozemy samemu zakonczyc prace w ciagu danego czasu a potem nastapi (jezeli sami nie wylaczymy) zatrzymanie pracy kompytera poprzez wylaczenie lub zmniejszenie napiecia dla proca dokladnie nie wiem bo az tak tej funkcji nie testowalem a po za tym mam ja wylaczona ;) pozdrawiam :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...