piniusz Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 Marasek--> Czestotliwosci wyswietla 324 i 290 MHz. A menadzer widzi ja jako radeon 9800 Pro. Na fakturze nie mam podzespolow tylko jako calosc(moj blad). Na specyfikacji mam napisane dokładnie"Radeon 9800 Gigabyte OEM 128MB DVI +" I za nią dalem 1849zl. Link do karty: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=8093 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piniusz Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 Marasek --> A dali mi tą... http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=8092 I cos czuje, ze kalapita...Dzisiaj jeszcze mi da znac z komputronika:((( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marasek Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 1. ale jak ty zamiawiałeś ? przez internet? przez ten netowy sklep komputronika? 2. GigaCube a GigaByte to jednak róznica. Podałeś Gigabyte a linki idą do GigaCube :?: Niby to jest firma storzona przez Gigbyte ale to oddzielny produkt i oddzielna marka więc nie rozumiem. :? ale nawet pomijając ten szczegół to i tak zamówiłeś to: Radeon 9800 Pro GigaXcube 128 MB DVI + tv-out - 1849zł taktowanie 340/680 a przysłali Ci to: Radeon 9800 GeXcube 128 MB DVI + tv-out - 1469złtaktowanie: 325/580 czyli zapłaciłeś i zamówiłeś kartę za 1849zł a dostałeś tą za 1469zł Oczywiście w komputroniku w cechach produktu przy tej tańszej karcie napisane jest że to 9800 pro. Ale jest to błąd. Ich błąd. Zresztą częsty w opisach u nich. więc ja tu widzę ewidentną pomyłkę ich bo wysłali Ci produkt niezgodny z zamówieniem i ceną którą zapłaciłeś. jak zamawiałeś? dodałeś produkt do koszyka? i o co chodzi z tym: "Na specyfikacji mam napisane dokładnie"Radeon 9800 Gigabyte OEM 128MB DVI +" na jakiej specyfikacji? gigabyte to zupełnie inny produkt ale ta niby specyfikacja nie mówi nic o PRO wiec może troszkę rozjaśnij moje wątpliwości. Co, jak, konkretnie zamówiłeś? Bo troszkę to zamieszane a sprawa tego co tam Ci się wyświetla w menadżerze urządzeń to już inna historia i mało ważna do błedu popełnionego przez Komputronik. 1.Jak pamiętam to na przykład karty na rdzeniu R300 identyfikowane są jako radeon 9500/9700 series (ale mogę się mylić) 2. Jaki problem zrobić aby wyświetlało się np. R9900 pro :wink: - kwestia pogrzebania w biosie i sterownikach 3. na jednym ze zrzutów widzę że używasz sterowników OMEGA co też może być powodem że wyświetla Ci 9800 pro Jeżeli wszystko jest tak jak podałeś to widać że Komputroni dał ciała i teraz muszą to naprawić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piniusz Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 Zamowilem przez internet. Pzniej byly rozmowy telefoniczne, bo nie mogli mi znalesc mojej pierwotnie zamawianej karty"Saphire 9800Pro". Poniewaz chcialem ja miec szybciej niz proponowany przez nich "czas nieokreslony, bo nie ma na skladzie i nie wiadomo kiedy bedzie", wiec zamowilem taką jaką mają obecnie. A obecnie mieli GigaByte 9800Pro w cenie 1849 zl( tak tanio!!!, bo wersja OEM). Na moje pytanie, czy karta jest identyczna jesli chodzi o wydajnosc z wczesniej przeze mnnie zamawianą, stwierdzil, ze tak. Zgodzilem sie, ze wezme wlasnie tą kartę. Zamowiłem tez inne czesci. Razem zestaw za 6500zl. Odbior byl na miejscu. Pojechalem do nich osobiscie. Czlowiek, ktory mi sprzet wreczal pytal, czy che go sprawdzic, ale ja powiedzialem, ze po co, skoro mam do nich pelne zaufanie. Podziekowalem i pojechalem do domku. Nastepnego dnia dostalem maila, zebym sprawdzil, czy w kompie zgadza mi sie karta. Sprawdzilem w menadzerze urzadzen, napisane jak na obrazu wyzej, czyli zgadza sie. No i teraz pędzę żółć... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piniusz Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 Czyli zamowilem karte GigaXByte za 1849 a dostalem za 1469zl. Tak sie sprawa ma. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marasek Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 Zamowilem przez internet. Pzniej byly rozmowy telefoniczne, bo nie mogli mi znalesc mojej pierwotnie zamawianej karty"Saphire 9800Pro". Poniewaz chcialem ja miec szybciej niz proponowany przez nich "czas nieokreslony, bo nie ma na skladzie i nie wiadomo kiedy bedzie", wiec zamowilem taką jaką mają obecnie. A obecnie mieli GigaByte 9800Pro w cenie 1849 zl( tak tanio!!!, bo wersja OEM). Na moje pytanie, czy karta jest identyczna jesli chodzi o wydajnosc z wczesniej przeze mnnie zamawianą, stwierdzil, ze tak. Zgodzilem sie, ze wezme wlasnie tą kartę. Zamowiłem tez inne czesci. Razem zestaw za 6500zl. Odbior byl na miejscu. Pojechalem do nich osobiscie. Czlowiek, ktory mi sprzet wreczal pytal, czy che go sprawdzic, ale ja powiedzialem, ze po co, skoro mam do nich pelne zaufanie. Podziekowalem i pojechalem do domku. Nastepnego dnia dostalem maila, zebym sprawdzil, czy w kompie zgadza mi sie karta. Sprawdzilem w menadzerze urzadzen, napisane jak na obrazu wyzej, czyli zgadza sie. No i teraz pędzę żółć... to ciekawe zaintersowanie z ich strony. Skoro od razu pytali czy zgadza Ci się karta to widac że od początku coś namieszali. Może szybko się okazłało że im coś im w magazynie na stanie nie pasuje A to oni instalowali Ci system? BO jeżeli tak to może jakiś cwaniaczek zainstalował sterowniki od Omegi no i zrobił że się wyświetla 9800 pro zamiast 9800 niepokoii mnie tylko jedna rzecz telefonicznie ustalaliście Gigabyte 9800pro ale w specyfikacji napisali Ci już bez tego pro. w każdym bądź razie walcz bo coś tu śmierdzi. pozatym to bardzo nie spotykane aby przy takich zakupach nie było wyszczególnionych poszczególnych podzespołów na fakturze. Przcież np. rózne elementy mają różny czas gwarancji. A w myśl prawa gwarancja nawet wystawiona na odzielnym druku jest nie ważna bez dowodu zakupu czyli np. paragonu/faORT: ORT: ORT: ktury. wiec ewentualnie jak w przyszłości masz reklamowac kartę graficzną skoro nie masz na nią rachunku :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piniusz Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 Nie mialem systemu wcale, byla tylko namiastka DOSu. Zresztą nie chcialem go. Omegi zainstalowalem sam. Wczesniej chodzilo wszystko na Catalystach 3.4, ale bylo to samo. Próbuje walczyc... Dzieki za wsparcie i mocno użyteczne informacje:)) POzdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piniusz Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 Tak jak obiecalem, oto zakonczenie "przygody". Ze sprzedawcą pertraktowałem kilka dni. Zwodził mnie jak mógł. Że musi sprawdzić w magazynie, że jeszcze nie miał czasu...W końcu stwierdził, że nie można już tego odkręcić, ale mi "ewentualnie" odda nadpłatę. Wtedy już przestałem rozmawiać z nim poważnie i zadzwoniłem do działu reklamacji. Tam na moją opowieść kierownik zdziwił się bardzo mocno, poprosił o mój numer telefonu, mówiąc, że ktoś do mnie oddzwoni. Minęło niecałe 5 minut, dzwoni telefon. Składający sprzęt gęsto się tłumaczy, przeprasza, i prosi on odesłanie karty, wtedy o natychmiast przyśle przeze mnie zamawianą. Po dwóch dniach mam kartę w domku( właśnie dzisiaj):))) Wnioski: uderzyłem nie tam, gdzie powinienem:)) Sama firma okazała się warta zaufania, nie licząc pojedynczego sprzedawcy, który prawdopodobnie krył kogoś w ten głupi sposób. Dzięki za pomoc jeszcze raz! :)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajmon3 Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 no i komputronik znowu dal [gluteus maximus] :x niech lepiej sie zajma polityka anizeli sprzedaza podzespolow komputerowych :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piniusz Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 Nie jest aż tak źle:)) W koncu w każdej firmie znajdzie sie ktos nieuczciwy. Osobiscie ciesze sie, bo już miałem aders polubownego sadu konsumenckiego:)) Zgodnie z radą maraska. Tak czy inaczej da sie żyć:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simeone Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 Przepłaciłeś i to okrutnie to jest radek 9800, a nie 9800Pro jest wyrażnie napisane Chip type: Radeon 9800, a powinno być Chip type: Radeon 9800Pro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 Przepłaciłeś i to okrutnie to jest radek 9800, a nie 9800Pro jest wyrażnie napisane Chip type: Radeon 9800, a powinno być Chip type: Radeon 9800Pro Ale kolega dostal jush swojego r9800pro :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nefar Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 Komputronik ma swiecie okropne w firmie. Kupilem dla brata msi (poniedzialek) 128MB przyslali mi 64Mb (sroda). Looz zadzwonilem kazali odeslac odeslalem (czwartek) karta nowa przyszla w nastepny czwartek - przyszla bo jak gadalem z kilkoma osobami to mialy na mnie zlew. Zadzwonilem do kierasa i sprawa ruszyla natychmiast. Dostalem w ramach rekompenstaty 4400. Dzis (piatek) okazalo sie ze karta jest walnieta. Jutro albo w poniedzialek bede znow dzwonil. Rece opadaja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marasek Opublikowano 11 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2003 ok czyli udało się sprawę załatwić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simeone Opublikowano 11 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2003 Też od nich wzięłem 5 mięsięcy temu Gigabyte Radeona 9000Pro Maya II 128MB i były walnięte pamiątki wyskakiwały mi jakieś pionowe czerwone paski i oddałem i kupiłem gdzie indziej! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...