Skocz do zawartości
Pajac666

chieftec 420

Rekomendowane odpowiedzi

a wiec dzisiaj kupilem sobie cos takiego i jedno co mnie zszokowalo napiecia :

3,3 - 3,54

5 - 5,13-5,15

12 - 12,48.

czy ta sa dobre napiecia bo zdaje mi sie ze nie bardzo bo na moim poprzednim zasilaczu byly bardzo podobne a to byl jakis bubel 250watowy.

w sumie wszytstko inne ok.dlugie kabelki z zasilaniem.cicha praca 2 wentylki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako ze jutro mam 2 kartkówki a jest już deczko późno by sie dobrze nauczyć to mam dobry humor i się zlituję :) Tak szczerze mówiąc to ja dochodziłem ze 2 miechy co to jest to mobo zanim mnie olśniło :P

Mobo = płyta główna (MotherBoard)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmierz miernikiem na wtyczce zasilania na płycie głównej i na wtyczkach od napędów. Na pewno będą różnice w stosunku do odczytu w programie.U mnie 3,3=3,31V 5=4,99V 12=12,05V - uwzględniając błąd ostatniej cyfry w mierniku (METEX) napięcia są u mnie OK (sprzęt jak w podpisie).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a wiec dzisiaj kupilem sobie cos takiego i jedno co mnie zszokowalo napiecia :

3,3  -  3,54

5   -  5,13-5,15

12  -  12,48.

czy ta sa dobre napiecia bo zdaje mi sie ze nie bardzo bo na moim poprzednim zasilaczu byly bardzo podobne a to byl jakis bubel 250watowy.

w sumie wszytstko inne ok.dlugie kabelki z zasilaniem.cicha praca 2 wentylki.

A na jakim sprzecie masz te napiecia :?: Jakis konfig podasz 3 nie :?: Bo inaczej to ciezko ocenic...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorry ze tak puzno pisze :)

athlon palmino 1700+

abit kt7a 133a

ti 200 gf3 gainwar

ibm 40gb

lite on   

lg 32

live 5.1

Moj qzyn na Abicie kt7e ma bardzo podobne odczyty, wiec wg mnie to odczyt z mobo jest felerny nie zasilke.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stranger, a z czego je odczytujesz?? Ja w speedfanie tez tak mam, a miernikiem mierzone mam 12.40 i 5.12. To jest na standardowych ustawieniach, bez OC, po OC jest juz gorzej. Chyba rozwiazaniem bedzie oddanie zasilki na gwarancje, jeszcze tylko sprawdze na innym kompie ja...

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...