Skocz do zawartości
Dreggo

Szok w pudełku !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Postanowiłem się szarpnąć i kupić Radeona 8500 (klon). Wpadam do zaprzyjaźnionego sklepu i biore Radeona firmy Sapphire. Sprzedawca otwiera pudełko aby nakleić plombe gwarancyjną i wyjmuje .............

KARTE Z NAPISEM NA LAMINACIE ATI TECHNOLOGIES INC. !!!!!!!!!

NA WIATRAKU TEZ WIDNIEJE NAKLEJKA ATI !!!! FACET PATRZY NA MNIE, JA NA NIEGO, PO CZYM WYRYWA DO RESZTY PUDEŁEK Z NIBY KARTAMI SAPPHIRE. Okazuje się, że we wszystkich są karty ATI! Cena 660 zł 8O

Momentalnie dzwoni do zaopatrzenia aby zatrzymali dla niego jeszcze jakieś 15 sztuk kart z tej serii Sapphire.

Dobra ochłoneliśmy troche po wrażeniach. Sprzedawca władował inną z kart do kompa i drugi SZOK ! Zamiast zapowiadanego taktowania 250/250 powerstrip pokazuje 250/275 !!!! Sprzedawca wygląda jakby miał zaraz zemdleć, ja też 8O . Dzwoni znowu do hurtowni "Wiecie co, zostawcie mi 20 kart z tej serii".

Płace 660 zl i wychodze szczęśliwy z moją kartą.

Sprzedawcę jego kumple chyba zaczeli reanimować :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Postanowiłem się szarpnąć i kupić Radeona 8500 (klon). Wpadam do zaprzyjaźnionego sklepu i biore Radeona firmy Sapphire. Sprzedawca otwiera pudełko aby nakleić plombe gwarancyjną i wyjmuje .............

KARTE Z NAPISEM NA LAMINACIE ATI TECHNOLOGIES INC. !!!!!!!!!

NA WIATRAKU TEZ WIDNIEJE NAKLEJKA ATI !!!! FACET PATRZY NA MNIE, JA NA NIEGO, PO CZYM WYRYWA DO RESZTY PUDEŁEK Z NIBY KARTAMI SAPPHIRE. Okazuje się, że we wszystkich są karty ATI! Cena 660 zł  8O 

Momentalnie dzwoni do zaopatrzenia aby zatrzymali dla niego jeszcze jakieś 15 sztuk kart z tej serii Sapphire.

Dobra ochłoneliśmy troche po wrażeniach. Sprzedawca władował inną z kart do kompa i drugi SZOK ! Zamiast zapowiadanego taktowania 250/250 powerstrip pokazuje 250/275 !!!! Sprzedawca wygląda jakby miał zaraz zemdleć, ja też  8O . Dzwoni znowu do hurtowni "Wiecie co, zostawcie mi 20 kart z tej serii".

Płace 660 zl i wychodze szczęśliwy z moją kartą.

Sprzedawcę jego kumple chyba zaczeli reanimować  :D

ehehh i co kupiłes za 660?? :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tristan, słowo farciaż wypowiedziane od ciebie brzmi jak wyróżnienie :D

Sherlock, strona www sklepu jest w powijakach, jak chcesz to moge ci podać numer telefonu ? Sklep jest w Rumi (40 tysięczna mieścina tuż za Gdynią).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sklep - JK Komputer, na skrzyżowaniu ul. Starowiejskiej z Dąbrowskiego, pierwsze piętro.

Ktoś chce numer tel. ???

Sam wciąż nie moge dojść do siebie po tym zakupie 8O

Dopiero teraz poczułem co to znaczy ostry, doskonały obraz 2D (moja poprzednia karta to GF2MX).

Patrzyłem jak się kręci w power stripie, doszedlem do 275 - procesor i 300 - pamięć. Nie było krzaczorów ale dalej nie próbowałem. Zajmę sie tym wieczorem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[...]

Sherlock, strona www sklepu jest w powijakach, jak chcesz to moge ci podać numer telefonu ? Sklep jest w Rumi (40 tysięczna mieścina tuż za Gdynią).

Kurde moja ciotka mieszka w Rumii :D Powiem jej zeby kupila, pozniej jej kase oddam :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, przeprowadziłem testy w 3D Mark'u 2001 SE. Wyniki prawdopodobnie byłyby ciekawsze gdybym miał na pokładzie jakiegoś Athlona XP a nie Thunderbirda 1.0.

Ale coż, jak się nie ma co się lubi, to się lubi co sie ma :lol:

Wszystkie testy przeprowadzone według ustawień :

Rozdzielczość - 1024x768x32, antialiasing - none, frame buffer - double, texture format - compressed, Z buffer depth - 24 bit, D3D pure Hardware T&L.

Rozdzielczość windy 98se, w której przeprowadzałem test - 1024x768x32 przy odświerzaniu 85 Hz, Vsync - off.

Ta winda chodzi już u mnie prawie 3 miechy bez reinstalacji (nie chce mi sie :oops: ). Nie przeinstalowywałem systemu po kupnie radka - wczesniej mialem GF2MX400, sterowniki od niego tylko odinstalowalem.

Oto linki do wyników - odpowiednio rdzeń/pamięć :

250/250

250/275

275/275

275/300

290/320

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak się skromnie spytam :wink: Rozumiem, że masz Built by ATi ? IMHO każda karta ma naklejke ATi. Tylko, że jedne są Powered by ATi, a drugie Built by ATi.

:lol: Ponieważ to Saphire to pewnie Powered by ATi, widać sprzedawca nie miał nigdy w ręku radka, albo nieźle ściemniał żeby opchnąć kartę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi