Dreggo Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 Postanowiłem się szarpnąć i kupić Radeona 8500 (klon). Wpadam do zaprzyjaźnionego sklepu i biore Radeona firmy Sapphire. Sprzedawca otwiera pudełko aby nakleić plombe gwarancyjną i wyjmuje ............. KARTE Z NAPISEM NA LAMINACIE ATI TECHNOLOGIES INC. !!!!!!!!! NA WIATRAKU TEZ WIDNIEJE NAKLEJKA ATI !!!! FACET PATRZY NA MNIE, JA NA NIEGO, PO CZYM WYRYWA DO RESZTY PUDEŁEK Z NIBY KARTAMI SAPPHIRE. Okazuje się, że we wszystkich są karty ATI! Cena 660 zł 8O Momentalnie dzwoni do zaopatrzenia aby zatrzymali dla niego jeszcze jakieś 15 sztuk kart z tej serii Sapphire. Dobra ochłoneliśmy troche po wrażeniach. Sprzedawca władował inną z kart do kompa i drugi SZOK ! Zamiast zapowiadanego taktowania 250/250 powerstrip pokazuje 250/275 !!!! Sprzedawca wygląda jakby miał zaraz zemdleć, ja też 8O . Dzwoni znowu do hurtowni "Wiecie co, zostawcie mi 20 kart z tej serii". Płace 660 zl i wychodze szczęśliwy z moją kartą. Sprzedawcę jego kumple chyba zaczeli reanimować :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sherlock Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 Gdzie ten sklep? Mają www? Dawaj namiary :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 Postanowiłem się szarpnąć i kupić Radeona 8500 (klon). Wpadam do zaprzyjaźnionego sklepu i biore Radeona firmy Sapphire. Sprzedawca otwiera pudełko aby nakleić plombe gwarancyjną i wyjmuje ............. KARTE Z NAPISEM NA LAMINACIE ATI TECHNOLOGIES INC. !!!!!!!!! NA WIATRAKU TEZ WIDNIEJE NAKLEJKA ATI !!!! FACET PATRZY NA MNIE, JA NA NIEGO, PO CZYM WYRYWA DO RESZTY PUDEŁEK Z NIBY KARTAMI SAPPHIRE. Okazuje się, że we wszystkich są karty ATI! Cena 660 zł 8O Momentalnie dzwoni do zaopatrzenia aby zatrzymali dla niego jeszcze jakieś 15 sztuk kart z tej serii Sapphire. Dobra ochłoneliśmy troche po wrażeniach. Sprzedawca władował inną z kart do kompa i drugi SZOK ! Zamiast zapowiadanego taktowania 250/250 powerstrip pokazuje 250/275 !!!! Sprzedawca wygląda jakby miał zaraz zemdleć, ja też 8O . Dzwoni znowu do hurtowni "Wiecie co, zostawcie mi 20 kart z tej serii". Płace 660 zl i wychodze szczęśliwy z moją kartą. Sprzedawcę jego kumple chyba zaczeli reanimować :D ehehh i co kupiłes za 660?? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oven75 Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 No to tylko pogratulować wyboru :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 ja tam wybralem gf3 gainwarda i jestem zadowolony, bo nvidia dala stery pod linuxa, a ati niewiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 farciaz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
que_pasa Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 tristan jaki masz wynik w 3d marku na virgu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dreggo Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 Tristan, słowo farciaż wypowiedziane od ciebie brzmi jak wyróżnienie :D Sherlock, strona www sklepu jest w powijakach, jak chcesz to moge ci podać numer telefonu ? Sklep jest w Rumi (40 tysięczna mieścina tuż za Gdynią). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 Hmm do Rumi daleko nie mam :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Ale naprawde niezly numer :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 jezuuuu ja też chceeee - co to był za sklep? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dreggo Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 Sklep - JK Komputer, na skrzyżowaniu ul. Starowiejskiej z Dąbrowskiego, pierwsze piętro. Ktoś chce numer tel. ??? Sam wciąż nie moge dojść do siebie po tym zakupie 8O Dopiero teraz poczułem co to znaczy ostry, doskonały obraz 2D (moja poprzednia karta to GF2MX). Patrzyłem jak się kręci w power stripie, doszedlem do 275 - procesor i 300 - pamięć. Nie było krzaczorów ale dalej nie próbowałem. Zajmę sie tym wieczorem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 qrde, bde szukal tej firmy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quill Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 Tez tak chce, ale mam daleko :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 Ja też chce tak!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 dobre, dobre szkoda, ze u mnie czegos takiego nie ma ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Khorne Opublikowano 10 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2002 Pogratulować szczęścia, pełny wypas za niewielkie pieniądze... 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 Dreggo: zrob testy z pamieciami na 250 i na 275 zobaczymy jaka roznica. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macho Opublikowano 12 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2002 takiemu to dobrze......moze sie zamienimy :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dreggo Opublikowano 12 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2002 Xon, jutro przeprowadze testy w 3D Mark'u 2001 SE i podam wyniki na taktowaniach : 1. 250/275 2. 275/275 3. 275/300 4. 290/320 - jak sie uda :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zoltar Opublikowano 12 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2002 To miałeś szczęście !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Nat- Opublikowano 12 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2002 [...] Sherlock, strona www sklepu jest w powijakach, jak chcesz to moge ci podać numer telefonu ? Sklep jest w Rumi (40 tysięczna mieścina tuż za Gdynią). Kurde moja ciotka mieszka w Rumii :D Powiem jej zeby kupila, pozniej jej kase oddam :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dreggo Opublikowano 13 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2002 Ok, przeprowadziłem testy w 3D Mark'u 2001 SE. Wyniki prawdopodobnie byłyby ciekawsze gdybym miał na pokładzie jakiegoś Athlona XP a nie Thunderbirda 1.0. Ale coż, jak się nie ma co się lubi, to się lubi co sie ma :lol: Wszystkie testy przeprowadzone według ustawień : Rozdzielczość - 1024x768x32, antialiasing - none, frame buffer - double, texture format - compressed, Z buffer depth - 24 bit, D3D pure Hardware T&L. Rozdzielczość windy 98se, w której przeprowadzałem test - 1024x768x32 przy odświerzaniu 85 Hz, Vsync - off. Ta winda chodzi już u mnie prawie 3 miechy bez reinstalacji (nie chce mi sie :oops: ). Nie przeinstalowywałem systemu po kupnie radka - wczesniej mialem GF2MX400, sterowniki od niego tylko odinstalowalem. Oto linki do wyników - odpowiednio rdzeń/pamięć : 250/250 250/275 275/275 275/300 290/320 Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 13 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2002 Dzieki za wyniki, bylem ciekawy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaca303 Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 Dreggo mnie spotkało to samo :-) kupiłem sapphire a po otwariu pudełka i zamontowaniu doznałem szoku :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funfel Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 a ja se kupilem za 699 MSI GF4Ti 4200 na hynixach 3,6 ns z VIVO i 9 plytkami w srodku (m.in. No One Lives Forever, Aquanox, Sacrifice) :D 8) co do tych gierek dam bratu na mikolaja- ucieszy sie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 taki to se pożyje se pożył kurde jak bym miał szlifierkę do bym się zaturlał po radzia ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 Tak się skromnie spytam :wink: Rozumiem, że masz Built by ATi ? IMHO każda karta ma naklejke ATi. Tylko, że jedne są Powered by ATi, a drugie Built by ATi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yasin Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 Tak się skromnie spytam :wink: Rozumiem, że masz Built by ATi ? IMHO każda karta ma naklejke ATi. Tylko, że jedne są Powered by ATi, a drugie Built by ATi. :lol: Ponieważ to Saphire to pewnie Powered by ATi, widać sprzedawca nie miał nigdy w ręku radka, albo nieźle ściemniał żeby opchnąć kartę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 No, ale chyba atrakcyjność tej karty miała polegać na tym, że to oryginał. Bo jeżeli jest to Powered to żadna to atrakcja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DA VINCI Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 Dreggo fajnie by było jak by jeszcze te LINKI działały :/ Zrób coś z nimi bo też bym chciał zobaczyć wyniki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...