FirewallFx Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 Mam takie dwa pytanka: a) smarujecie swoje cooper shimy dodatkowo pastą?? Muj niby równy ale jednostronnie zdajsie nieco luzu ma i niestety nie spowodował rzadnej zmiany temp. (musiałem go nieco delikatnie podpiłować na plombę interesu :( ) B) czy ktoś przerabiał V7+ na cichrzy zmieniając wentyl na inny wolnoobrotowy ale wydajniejszy i cichrzy? (proble o tyle poważny iż chłodzi on bartona 2500@3200 a grzeje on jak grzałka elektryczna do wody) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 http://forum.purepc.pl/search.php o Shimmach to juz chyba wiecej niz wszystko powiedziano :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 ... a) smarujecie swoje cooper shimy dodatkowo pastą?? ... B) czy ktoś przerabiał V7+ na cichrzy zmieniając wentyl na inny wolnoobrotowy ale wydajniejszy i cichrzy?... ad a) po co one tylko maja chronic jadro przed ukruszeniem - to ze komus obniza temp. procka to najczesciej skutek uboczny lepiej zlozonego coolera (przesmarowanego radiatora) niz poprzednio ad B) IMO najlepszym modem V7+ bedzie spylenie go :P i kupno Zalmana CNPS-7000A-Cu (ewentulanie AlCu) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 nie mogę : cichrzy :lol: CS nie ma zmniejszać temperatury, tylko łosie na allegro tak piszą żeby ludzi zachęcić. może przy CS'ie z małym wycięciem i przy alu radiatorze coś to da ale na radiatorze miedzianym nie ma szans. jedyna różnica to pewnność że się nie ukruszy (najważniejsze) i że cooler na pewno nie jest przekrzywiony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FirewallFx Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 nie mogę : cichrzy :lol: A to jednak ktoś dba o poprawność polskiej pisowni :). Czasem sam się potrafię zaskoczyć :oops: - w tym przypadku jest podobnie. Tak to jest jak się pisze i załatwia w miedzyczasie różne sprawy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popixs Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 CS nie ma zmniejszać temperatury, tylko łosie na allegro tak piszą żeby ludzi zachęcić. może przy CS'ie z małym wycięciem i przy alu radiatorze coś to da ale na radiatorze miedzianym nie ma szans. jedyna różnica to pewnność że się nie ukruszy (najważniejsze) i że cooler na pewno nie jest przekrzywiony.dokladnie!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 Nie wolno smarować shima pastą. Wentylator na Volcano to żadna przeróbka... pomyśl sobie... o tyle o ile będzie wolniejszy i mniej wydajny niż wentylator oryginalny, tym wieksze beda temperatury... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 CS nie ma zmniejszać temperatury, tylko łosie na allegro tak piszą żeby ludzi zachęcić. może przy CS'ie z małym wycięciem i przy alu radiatorze coś to da ale na radiatorze miedzianym nie ma szans. jedyna różnica to pewnność że się nie ukruszy (najważniejsze) i że cooler na pewno nie jest przekrzywiony. dokladnie!! Trzeba też nadmienic że czasem powoduje mały wzrost temperatury(w moim przypadku) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Yamroz- Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 chyba ze zrobic przelotke 80mm na wieksza i zamontowac wiekszy wentyl o nizszym rpm... To by chyba pomoglo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popixs Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 CS nie ma zmniejszać temperatury, tylko łosie na allegro tak piszą żeby ludzi zachęcić. może przy CS'ie z małym wycięciem i przy alu radiatorze coś to da ale na radiatorze miedzianym nie ma szans. jedyna różnica to pewnność że się nie ukruszy (najważniejsze) i że cooler na pewno nie jest przekrzywiony. dokladnie!! Trzeba też nadmienic że czasem powoduje mały wzrost temperatury(w moim przypadku) i o tym mowilem, podczas gdy w temacie gengishkana spotkalem sie z wieloma glosami mowiacymi odwrotnie :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 chyba ze zrobic przelotke 80mm na wieksza i zamontowac wiekszy wentyl o nizszym rpm... To by chyba pomoglo? moze tak a moze nie :P bo kazdy wentylator najbardziej wieje przy krawedziach a te krawedzie wentyla 80 zalozonej na radiator 70 beda "wystawac" (przelotka torche to poprawi ale... ) i co z tego ze wiater bedzie wiekszy skoro ogolnie to chlodzenie bedzie mniej efektywne czesto efektywnosc chlodznie poprawia sie przy modzie w druga strone - czyli na radiator 70 wentylator 60 bo wieje blizej srodka radiaotra (czyli tam gdzie najcieplej) - ale mozna zrobic pewnien patent i z wentylem 80 dac go niesymetrycznie wzgledem srodka radiatora... bla, bla, bla ... chyba za duzo piwa :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Yamroz- Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 Ale przelotka laczona z ta zakrzywiona tuba od TT daje owiew na caly radiator bez martwego pola AFAIK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 chyba ze zrobic przelotke 80mm na wieksza i zamontowac wiekszy wentyl o nizszym rpm... To by chyba pomoglo? moze tak a moze nie :P bo kazdy wentylator najbardziej wieje przy krawedziach a te krawedzie wentyla 80 zalozonej na radiator 70 beda "wystawac" (przelotka torche to poprawi ale... ) i co z tego ze wiater bedzie wiekszy skoro ogolnie to chlodzenie bedzie mniej efektywne czesto efektywnosc chlodznie poprawia sie przy modzie w druga strone - czyli na radiator 70 wentylator 60 bo wieje blizej srodka radiaotra (czyli tam gdzie najcieplej) - ale mozna zrobic pewnien patent i z wentylem 80 dac go niesymetrycznie wzgledem srodka radiatora... bla, bla, bla ... chyba za duzo piwa :roll: Można też dać przejściówke 80 na 120 gdzieś takie widziłem - niecałe 20zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 Robiłeś testy na dysklekcje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Ale przelotka laczona z ta zakrzywiona tuba od TT daje owiew na caly radiator bez martwego pola AFAIK. ja sobie sam zrobiłem tunel 8x8cm zakrzywiony o 90 stopni ze sklejki, zakłada się to na wiatrak 8cm na CPU i komp ssie powietrze z przodu obudowy. nawet to działa, bo do chłodznie nie jest używane ciepłe powietrze z okoliuć procka ale chłodne z frontu (była wyjęta jedna zaślepka 5.25"). teraz mam inny wiatrak 7cm i nie chce mi się w to bawić ale wcześniej z tektury robiłem takie coś więc niskim kosztem można polepszyć chłodzenie. zawsze można też zrobić taki tunel z wlotem 12x12cm i dać wiatrak 12cm - nie będzie martwego pola a przedmuch będzie dobry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FirewallFx Opublikowano 6 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2003 Robiłeś testy na dysklekcje. :lol: nie i nie mam zamiaru :) :) Już do szkoły nie chodzę i dyktanda mi nie doskwierają :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FirewallFx Opublikowano 6 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2003 zawsze można też zrobić taki tunel z wlotem 12x12cm i dać wiatrak 12cm - nie będzie martwego pola a przedmuch będzie dobry. I mi się wydaje iż to niezły pomysł. Czyli że taki patent z podstawką zakrzywioną po łuku zmniejszy temperaturę procka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...