Skocz do zawartości
przeciwnik

pytanie o HD Tach

Rekomendowane odpowiedzi

Gdzieś ze 3 miechy temu robiłem testy w HD tach i zastanowiły mnie wyniki CPU ultylization, wynosiły one 50 % :( wtedy miałem Solteka na KT 400, i dysk twardy MaXtor. zainstalowane via service pack. Troche zdołowany tym wynikiem pomyśałem że może coś z płytą nie tak. Miałem okazje i wymieniłem płyte na FIC AU 13. i sprawiłem sobie nowy dysk Barake 7200,7. Oczywiście zainstalowałem stery do mobo 2.03 bez ide SW. zapuściłem HD TACHA i wynik CPU ultylization 60 % :twisted: Miesiąc temu miałem znowu okazje wymienić mobo i mam to co w podpisie. puszczam HD Tacha i znowu 50 % CPU ulitylzation. :twisted: nie wiem z czym to jest związane? czytałem, że wynik powinien być poniżej 10 %! jak jest u was? i jak zrobić żeby CPU ultylization był na poziomie 10 % ? Mam zainstalowanego windows xp + SP1 . stery do mobo 2.45. dx9b . detonatory 43.45.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

POdaj maila

wysle ci fixa od windy

Jest to blad Windowsa, ktory podobno jest bardzo bardzo rzadki (ich zdaniem), a w rzeczywistoasci widac to na kazdym nForce 2

Nie jestem pewnien czy to ten fix mam czy inny, ale ogolnie trudno go zdobyc

to wyślij mi go drogi kolego. rocers@interia.pl

Dzięki serdeczne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

POdaj maila

wysle ci fixa od windy

Jest to blad Windowsa, ktory podobno jest bardzo bardzo rzadki (ich zdaniem), a w rzeczywistoasci widac to na kazdym nForce 2

ja tez chce tego fix'a :!: piotrekq3a@poczta.onet.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

POdaj maila

wysle ci fixa od windy

A moze zamiast wysylac pokatnie fixa podalby Kolega jego numerek to kazdy moglby zdecydowac we wlasnym sumieniu czy go chce czy nie :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra wam tez wyslalem

Wiecej wysylac nie bede

nastepnych chetnych

Prosze o kontakt z powyzszymi panami :twisted:

Albo jak sie uda wam znalezc

Q815411_WXP_SP2_x86_PLK.exe

Hehe jakos latwo to teraz znalezc

ftp://ftp.msinfo.pl/poprawki/Q815411/PL/Q...SP2_x86_PLK.exe

A kiedys sie tak meczylem zdobylem ang nie chcioala sioe instalowac itd

Chociaz jak mozna w MS support pol znalezcz linka to data jest 1.06

I jest to jedyny link

Ja to robilem przed majem, wiec sami sie domyslcie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki ci lucasd. poprawka faktycznie działa :) teraz CPU ultylization mam 8 % . ciekawy jestem czy ta łatka dotyczy tylko CHD tach czy też innych programów? po przeczytaniu tego artykułu ze stronki ;815411]http://support.microsoft.com/default.aspx?...=kb;[LN];815411

już sam nie wiem czy instalować ją czy nie :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki ci lucasd.  poprawka faktycznie działa :)   teraz CPU ultylization mam 8 %  . ciekawy jestem czy ta łatka dotyczy tylko CHD tach czy też innych programów? po przeczytaniu tego artykułu ze stronki ;815411]http://support.microsoft.com/default.aspx?...=kb;[LN];815411

już sam nie wiem czy instalować ją czy nie  :(

Ja chcialem ja sciagnac, ale okazalo sie ze ta latke juz dawno mam na dysku i nawet zainstalowana w systemie ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panowie a instalujecie jeszcze jakieś poprawki oprócz SP1 ?

Troche rozmowa odbiega od tematu zarowno watku jak i dzialu forum ;).

Ja poniewaz mam zewnetrzne IP i nie chce firewalla generalnie instaluje WSZYSTKIE hotfixy dotyczace bezpieczenstwa jakie tylko dostepne sa w Windows Update...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie dziwie sie windows jest tak bezpieczny ze az glowa boli

Akle funkcjonalnosc zawsze idzie kosztem bezpieczenstwa

A wogle nie wiem czy tylko mi ale support.microsoft.com

nie chce mi wejsc

A z dawnych poszukiwan po co polacy maj stosowac taka sama numeracje artykolow jak amerykanie, cale szczescie ze fixy tak samo nazywaja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...