piotrasa Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 Jak w temacie do tego 3 lata gwarancji, panowie czy warto jeśli nie to co proponujecie do 400 zł?? Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
007 Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 ta karte mozna nawet za taniej kupic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 Na allegro pojawia sie nawet po 299zl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boyco Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 A na odpowiedź czy warto to - tak WARTO - tylko poszukaj taniej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuDi Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 Kupilem takiego 2 tygodnie temu za 320 :D Swietna jakosc obrazu poprostu zyleta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramzes Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 Wątpie czy coś lepszego znajdziesz za taką cenę.Ta karta jest naprawde spox, ja jestem zadowolony.Może ewentualnie GF3ti500 albo dozbieraj sobie na gf4ti4200 ale jej wydajność jest niewiele lepsza niż tego radka. Popatrz testy,masz setki stron z testami kart graficznych, na bank coś wybierzesz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 Wątpie czy coś lepszego znajdziesz za taką cenę.Ta karta jest naprawde spox, ja jestem zadowolony.Może ewentualnie GF3ti500 jak do 400 zł to brał bym właśnie ti4200 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramzes Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 A dostaniesz ti4200 za 400 zeta?Wątpie. Testy które ja widziałem, na niepodkręcnnonych kartach to oczywiście ti4200 wypadał lepiej, ale naprawde niewiele, a przecież jest około 200 zeta droższy od radka9100.A radeona też można podkręcić, jest z tym troche problemów, bo weź tu załóż 8 radiatorów, na każdą kość, ale jak ktoś sie uprze to podziała. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 A dostaniesz ti4200 za 400 zeta?Wątpie. Testy które ja widziałem, na niepodkręcnnonych kartach to oczywiście ti4200 wypadał lepiej, ale naprawde niewiele, a przecież jest około 200 zeta droższy od radka9100.A radeona też można podkręcić, jest z tym troche problemów, bo weź tu załóż 8 radiatorów, na każdą kość, ale jak ktoś sie uprze to podziała. Jasne ze dostaniesz ti4200 za 400zl a nawet mniej, skonczyly sie juz czasy kiedy kosztowala 600zl. Takze nie rob z siebie takiego znawcy bo juz w pierszym zdaniu przekresliles swoje szanse na zostanie nim. I nie mowie tu o uzywanym 4ti4200 tylko o nowym. A co do tego Herculesa to mozna jeszcze dostac 8500LE za mniej niz 300zl. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 w komputroniku MSI Ti420 jest po 399 zeta, była w promocji po 360 zeta ale miała pamięci 444 MHz zamiast 500. no i będzie szybsze niż 9100 a MSI też ma porządny obraz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramzes Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 A dostaniesz ti4200 za 400 zeta?Wątpie. Testy które ja widziałem, na niepodkręcnnonych kartach to oczywiście ti4200 wypadał lepiej, ale naprawde niewiele, a przecież jest około 200 zeta droższy od radka9100.A radeona też można podkręcić, jest z tym troche problemów, bo weź tu załóż 8 radiatorów, na każdą kość, ale jak ktoś sie uprze to podziała. Jasne ze dostaniesz ti4200 za 400zl a nawet mniej, skonczyly sie juz czasy kiedy kosztowala 600zl. Takze nie rob z siebie takiego znawcy bo juz w pierszym zdaniu przekresliles swoje szanse na zostanie nim. I nie mowie tu o uzywanym 4ti4200 tylko o nowym. A co do tego Herculesa to mozna jeszcze dostac 8500LE za mniej niz 300zl. człowieku, nie zachowuj sie jak żałosny dzieciak bo mi sie nawet śmiać z ciebie nie chce. Nie uważam siebie za znawce, gdzie to wyczytałeś? Nie mówie że koszteje 600 zł, pokaż gdzie tak napisałem.Napisałem jedynie że jest droższa ze 200 zeta od radeona. Bo 9100 można kupić za niecałe 300 zł.A gf4ti za 399?? czytałem na forum że była podobno jakaś promocja ale te karty były ciutke okrojone.A do tego ta promocja była tylko kilkudniowa,w cenniku WGK widziałem najsłabsze modele po ponad 450 złotych, więc w porównaniu z 9100 jest to prawie 200 zł drożej. Więc nie próbuj mnie tu mieszać z błotem bo na tym dobrze nie wyjdziesz.Wqrza mnie jak ktoś się mądrzy i uważa za niewiadomo kogo.To nie jest miejsce na takie głupowate dyskusje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaZi Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 a ja wlasnie dzisiaj kupilem półrocznego RADEONA 9100 128MBDDR, 128MBIT, TVOUT, DVI firmy APOLLO wersja boxowa za 250 zł, pytanie: opłacało sie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramzes Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Ja kupiłem swojego 9100 64mb 128 bit Sapphire'a za 300 zeta 2 miechy temu(był używany 2 miesiące). Cena tego twojego przyzwoita,ani drogo ani tanio. nowe takie Sapphire'a chodzą po jakieś 400 (z cennika WGK). choc moim zdaniem 128-o megowe w porównaniu z 64-o nie wypadają na tyle lepiej żeby za niego aż tye dopłacać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 A dostaniesz ti4200 za 400 zeta?Wątpie. Testy które ja widziałem, na niepodkręcnnonych kartach to oczywiście ti4200 wypadał lepiej, ale naprawde niewiele, a przecież jest około 200 zeta droższy od radka9100.A radeona też można podkręcić, jest z tym troche problemów, bo weź tu załóż 8 radiatorów, na każdą kość, ale jak ktoś sie uprze to podziała. Jasne ze dostaniesz ti4200 za 400zl a nawet mniej, skonczyly sie juz czasy kiedy kosztowala 600zl. Takze nie rob z siebie takiego znawcy bo juz w pierszym zdaniu przekresliles swoje szanse na zostanie nim. I nie mowie tu o uzywanym 4ti4200 tylko o nowym. A co do tego Herculesa to mozna jeszcze dostac 8500LE za mniej niz 300zl. człowieku, nie zachowuj sie jak żałosny dzieciak bo mi sie nawet śmiać z ciebie nie chce. Nie uważam siebie za znawce, gdzie to wyczytałeś? Nie mówie że koszteje 600 zł, pokaż gdzie tak napisałem.Napisałem jedynie że jest droższa ze 200 zeta od radeona. Bo 9100 można kupić za niecałe 300 zł.A gf4ti za 399?? czytałem na forum że była podobno jakaś promocja ale te karty były ciutke okrojone.A do tego ta promocja była tylko kilkudniowa,w cenniku WGK widziałem najsłabsze modele po ponad 450 złotych, więc w porównaniu z 9100 jest to prawie 200 zł drożej. Więc nie próbuj mnie tu mieszać z błotem bo na tym dobrze nie wyjdziesz.Wqrza mnie jak ktoś się mądrzy i uważa za niewiadomo kogo.To nie jest miejsce na takie głupowate dyskusje. Taks ie sklada ze ty sie teraz zachowales jak dzieciak. Mowisz 200zl a podajesz roznice 99zl , wez naucz sie liczyc chlopcze najpierw. Mozna dostac za 400zl w sklepach tylko trzeba po nich pochodzic, jak siedzisz caly czas w domu przed monitorem i sprawdzasz tylko cenniki w sklepach internetowych to nie dziwie sie. A co do znawcy to twoje stwierdzenie "A dostaniesz gf4ti4200 za 400zl?? Watpie" bylo jak najbardziej kozackie, nie wiedzac o cenach kart walisz takie odpowiedzi to widze ze w glowie masz cenniki wszystkich sklepow komputerowych w Polsce. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramzes Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Napisałem wątpie, a wątpić to nie być do końca pewnym. Jeju i jakie 99 zeta.Podaj mi najtańsza cenę gf4ti jakiego znajdziesz. Aha i tanie to nie znaczy dobre, bo radeony 9100 też są różne, i jeden znacznie sie może różnić od drugiego.porównaj sobie ceny ramu 256 ddr 333 dla przykładu firmy elixir i kingstone-przecież to taki sam ram(takie jest twoje rozumowanie), a cena jakos dziwnym fartem różni sie 'troszeczke'.....Noa le co tam,przecież gf4ti to jest the best, niezależnie od tego przez jaka firme jest produkowany. Cenniki obejrzałem, i to co zauważyłem tym sie podzieliłem. śmieszny jesteś człowieku a ta rozmowa nie ma większego sensu. Pytanie w topicu było zupełnie inne , i jeśłi wyraziłes swoją opinie to daj sobie spokuj z krytyką innych, bo znajde 1000000000 osób które mają większe pojęcie od komputerach niż ty i tak sie nie wymądrzają. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Napisałem wątpie, a wątpić to nie być do końca pewnym. Jeju i jakie 99 zeta.Podaj mi najtańsza cenę gf4ti jakiego znajdziesz. Aha i tanie to nie znaczy dobre, bo radeony 9100 też są różne, i jeden znacznie sie może różnić od drugiego.porównaj sobie ceny ramu 256 ddr 333 dla przykładu firmy elixir i kingstone-przecież to taki sam ram(takie jest twoje rozumowanie), a cena jakos dziwnym fartem różni sie 'troszeczke'.....Noa le co tam,przecież gf4ti to jest the best, niezależnie od tego przez jaka firme jest produkowany. Cenniki obejrzałem, i to co zauważyłem tym sie podzieliłem. śmieszny jesteś człowieku a ta rozmowa nie ma większego sensu. Pytanie w topicu było zupełnie inne , i jeśłi wyraziłes swoją opinie to daj sobie spokuj z krytyką innych, bo znajde 1000000000 osób które mają większe pojęcie od komputerach niż ty i tak sie nie wymądrzają. Najtansza cene jaka znalazlem na miescie to 380zl wersja oem, widze ze porownujesz kosci pamieci do kart graficznych GRATULUJE, a co do tych 1000000000 to najpierw je znajdz a potem pogadamy, bo narazie nie jestes w tej liczbie zakwalifikowany, czyli startujesz od zera powodzenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Napisałem wątpie, a wątpić to nie być do końca pewnym. Jeju i jakie 99 zeta.Podaj mi najtańsza cenę gf4ti jakiego znajdziesz. Aha i tanie to nie znaczy dobre, bo radeony 9100 też są różne, i jeden znacznie sie może różnić od drugiego.porównaj sobie ceny ramu 256 ddr 333 dla przykładu firmy elixir i kingstone-przecież to taki sam ram(takie jest twoje rozumowanie), a cena jakos dziwnym fartem różni sie 'troszeczke'.....Noa le co tam,przecież gf4ti to jest the best, niezależnie od tego przez jaka firme jest produkowany. Cenniki obejrzałem, i to co zauważyłem tym sie podzieliłem. śmieszny jesteś człowieku a ta rozmowa nie ma większego sensu. Pytanie w topicu było zupełnie inne , i jeśłi wyraziłes swoją opinie to daj sobie spokuj z krytyką innych, bo znajde 1000000000 osób które mają większe pojęcie od komputerach niż ty i tak sie nie wymądrzają. ja znlazłem za 390 prolinka na mojej wsi , a ten tekst radki 9100 sa rożne :) w topicu mowa o herculesie czyli jednym z naj 9100 ! , aha i IMO to śmieszny jestes ty ramzes(bez obrazy) a najbardziej rozsmieszył mnie ten txt "na gf4ti4200 ale jej wydajność jest niewiele lepsza niż tego radka" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 No i ładnie się kręci 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramzes Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Do Druss:Kości pamięci to część karty, i mają wpływ na wydajność, o to mi chodziło jakbyś sie nie domyśłił - bystry jesteś facet. Jeśłi masz o swojej wiedzy takie wysokie mniemanie no to trzeba sie tlyko nad tobą zlitować. Ja sie nie porównywałem z tobą, bo nie mam pojęcia co wiesz i ile wiesz, i nie ma zamiaru tego robić.Ale jestem pewien że znajdą się tacy którzy będą wiedzieć dużó więcej od ciebie, a jeśłi ty w to wątpisz to gratuluje wielkiej pyhy. Do LPC:Jak ja kupowałem swoją karte to gf4ti były dużo droższe, teraz choć troche to potaniało to i tak jest droższe od r9100, i to całkiem sporo. A jeśłi chodzi o wyniki w testach obu kart o które się kłucimy to oczywiście GF4ti wypadł lepiej, ale moje pytanie brzmi:Czy na tyle lepiej żeby o tyle więcej za nigo płacić.Dla mnie nie, a jeśłi wy uważacie że tak to tylko i wyłącznie wasza sprawa. Nie wiem gdzie macie tego gf za 380 zeta, jeśłi faktycznie tyle kosztuje to może warto sie zastanowić nad wyborem.Ale w mojim city nie znajdę tańszego niż 450. I czy ten za 380 nie jest jakiś trefniejszy, jakoś słabiej taktowany rdzeń czy pamięci gorsze? Dla mnie radki to najlepsze karty, i uważam że 9100 Herculesa to naprawde wywalista grafa, choć 350 zł bym za nią nie dał - tyle do założyciela tematu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthi Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Chyba chlopaki troche przesadzacie... ceny kart ti4200 zaczynaja sie od ~400, a koncza na ~700, trudno zeby wydajnosc jakosc i trwalosc tych kart byla choc w minimalnym stopniu porownywalna... taki 4200 za 390 dlugo nie pochodzi, a jego wydajnosc trzeba postawic pod duuuzym znakiem zapytania! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Znowu mnie rozbawiles, teraz to juz wogole porownujesz kosci pamieci czyli czesc karty do calej karty, to ze sa czescia to kazdy wie nawet ty, ale jesli rozmawiamy o kartach graficznych to nie porownuj kosci pamieci, podales ram czyli caly podzespol w postaci tak zwanej kosci dimm, nie pamieci na karcie. Co do wydajnosci czy sie oplaca, to ci mowie ze sie oplaca bo wydajnosc podam ci w 3dmarku bo pewnie tak zrozumiesz to twoj np ma 8500pkt a taki geforce mialby w granicach 12500pkt nie podkrecony, oczywiscie zalezy tez to od producenta karty czy przycina czy tez nie. Mialem radka 9100 i wiem co mowie max z niego wycisnalem 10500pkt w 3dmarku po podkreceniu, natomiast analogicznie do tego gf4ti4200 po podkreceniu mialby jeszcze wiecej. Takze proponuje zakonczyc juz ta rozmowe bo sie jeszcze bardziej osmieszysz, a takze przypominam ci co powiedziales , a mianowcie "śmieszny jesteś człowieku a ta rozmowa nie ma większego sensu". Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Chyba chlopaki troche przesadzacie... ceny kart ti4200 zaczynaja sie od ~400, a koncza na ~700, trudno zeby wydajnosc jakosc i trwalosc tych kart byla choc w minimalnym stopniu porownywalna... taki 4200 za 390 dlugo nie pochodzi, a jego wydajnosc trzeba postawic pod duuuzym znakiem zapytania! Czy dlugo nie pochodzi :) Ja mowie o nowych kartach na 2 letnich gwarancjach choc w wersjach oem`owych, sa to karty w normalnych taktowaniach, nie mowie tu o MSI ktore wypuscilo taka karte o zanizonych taktowaniach a jego cena jest w granicach 430zl bo tutaj placimy za marke, ani tez o Albatronach uzywanych ktore na allegro sa w granicach 360zl bez gwarancji. Takze Prolink ktory ma pelne taktowania wersji ti4200 jest duzo lepszym rozwiazaniem nawet za tak niewielka doplata jaka moze sie wahac w granicach 90zl ( nie mowiac o Herkulesie ktorego tutaj kolega chce wybrac ta roznica wynosilaby mniej). A te co wspominasz ze do 700zl mozna dostac to sa wersje box`owe, vivo z roznymy gadzetami w pudelku, w wiekszosci sa to pozostalosci magazynowe i za mniejsza cene niz kupili nie moga tego sprzedac, bo byli by stratni. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 A dostaniesz ti4200 za 400 zeta?Wątpie. Testy które ja widziałem, na niepodkręcnnonych kartach to oczywiście ti4200 wypadał lepiej, ale naprawde niewiele, a przecież jest około 200 zeta droższy od radka9100.A radeona też można podkręcić, jest z tym troche problemów, bo weź tu załóż 8 radiatorów, na każdą kość, ale jak ktoś sie uprze to podziała. Jasne ze dostaniesz ti4200 za 400zl a nawet mniej, skonczyly sie juz czasy kiedy kosztowala 600zl. Takze nie rob z siebie takiego znawcy bo juz w pierszym zdaniu przekresliles swoje szanse na zostanie nim. I nie mowie tu o uzywanym 4ti4200 tylko o nowym. A co do tego Herculesa to mozna jeszcze dostac 8500LE za mniej niz 300zl. człowieku, nie zachowuj sie jak żałosny dzieciak bo mi sie nawet śmiać z ciebie nie chce. Nie uważam siebie za znawce, gdzie to wyczytałeś? Nie mówie że koszteje 600 zł, pokaż gdzie tak napisałem.Napisałem jedynie że jest droższa ze 200 zeta od radeona. Bo 9100 można kupić za niecałe 300 zł.A gf4ti za 399??czytałem na forum że była podobno jakaś promocja ale te karty były ciutke okrojone.A do tego ta promocja była tylko kilkudniowa,w cenniku WGK widziałem najsłabsze modele po ponad 450 złotych, więc w porównaniu z 9100 jest to prawie 200 zł drożej. Więc nie próbuj mnie tu mieszać z błotem bo na tym dobrze nie wyjdziesz.Wqrza mnie jak ktoś się mądrzy i uważa za niewiadomo kogo.To nie jest miejsce na takie głupowate dyskusje. :lol: liczyc umiesz? cos nie widac pozatym lepiej juz cienkiego ti4200 poszukac bo bedzie duzo lepszy od 9100 - mozna czasem na allegro za 400 ti4600 kupic!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...