srekal34 Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Przegldając oferty sklepów w Łodzi natrafiłem na Mint Radeon 9800 za 1300zł. Toteż zaraz pomyślałem że za taką cenę się opyla. W sklepie jest na zamówienie z przedpłatą, więc nie mogłem dowiedzieć się jakie to ma pamięci. Wiecie coś o tych pamięciach?? Samsungi czy Infineony?? ?? Za tak samą cenę jest tam R9800 od Gigacube(Ale ta karta, to wiem napewno, m infineony(wiecie jak one się kręcą może??) Nie muszę chyba wspominać, że myślę o OC. Pomóżcie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 int = chała z chin lub tajwanu bez producenta. jakość obrazu gorsza niz nVidia markowego producenta. szukaj na stronie minta chociaż może tam nic nie być. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 nie ma tam nic o pamięciach(na stronie producenta). Ale wszystkie karty Ati są identyczne, producenci tylko je kladą w różne pudełka(od czasów R300) no niestety różnia się pamięciami. Dlatego o pmieci wlaśnie sie tu pytam:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Yamroz- Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 O ile sie nie myle to pisales gdzies ze masz 4 tysiace na proca (a64) i karte grafiki... Proca miales kupic pozniej jak spadnie cena - znaczy ze teraz masz ze 2k na radka, kupa markowego... Buhehe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 -Yamroz------->Ale wtedy se tylko żarciki robiłem, chciałem zobaczyć jak zareagujecie(teraz już iwem że to był błąd, z tego co pamiętam wyśmialiście mnie). Teraz moje pytanie jest jak najbardziej poważne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Niestety mint nie daje specyfikacji na swoijej stronie - sam mam Radka mint-a. http://mojepc.pl/shop/product.php?prid=173...688b65aa89f7584 Tutaj kosztuje ok. 1100zł MojePC należy w końcu do Mint-group - napisz do nich maila :wink: Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 ale 1100zł to cena netto, a ja znalazłem za 1300zł brutto. Subtelna różnica:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 ale 1100zł to cena netto, a ja znalazłem za 1300zł brutto. Subtelna różnica:) mój błąd - sorry za wprowadzenie w błąd, faktycznie tam kosztuje 1382 o 82 zł drożej. :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Yamroz- Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Tak na marginesie to po kiego wala robic OC 9800? Przeciez ta karta to monstrum ktore bez problemu uciagnie D3 i HF2... Nie rozumiem. Chcecie przemeczac karty z powodu 500-800 pkt w 3dmarku 2001? Heh... Nie wiem czy oplaca sie po to wydawac kase... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 -Yamroz------------>Tak się sklada że za dużo pieniążków nie mam. Ta karta ma mi starczyć na jakieś 3 lata. A podkręcając ją od początku się chartuje(vide nagrzewanie pamięci), to potem pójdzie jeszcze wyżej, przynajmniej pamięci. Dlatego tak ważny jest dla mnie producent pamięci( Infineony się podobno kręcą tylko na ok.660MHz) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 choćby i po to, żeby mieć najwięcej punktów na forum i żeby kumplom szczęki opadały :D . jak ma się kasę to się kupuje, jak się kupuje to się korzysta z rezerw, które producent zostawił żeby nie było krzaków itp w grach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fac30FF Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 True. Ja tesz mam plan zeby z saphira 9800 zrobic 9800pro permanentnie. Bedzie kozak karta. tylko musze pamieci schlodzic. Kupilem sobie na Wolumenie radiatorki za 14 zl i czekam na tasme termo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Yamroz- Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 choćby i po to, żeby mieć najwięcej punktów na forum i żeby kumplom szczęki opadały :D . jak ma się kasę to się kupuje, jak się kupuje to się korzysta z rezerw, które producent zostawił żeby nie było krzaków itp w grach. No rozumiem, ale jesli 9800 Minta ma gorsze pamieci to luka jest mniejsza i OC duzo nie polepszy - zawsze mozna, ale w tym przypadku wcale nie trzeba. Ja jak bym mial 1300zl to bym sie nie wahal wcale... Od razu bym sobie kupil nowe opony na przod do auta, tudziez oplacil komorne i swiatlo z gory... bo napewno nie kupil bym za tyle kasy karty graficznej... Jak radeony 9800 spadna do poziomu 700-800 zl MAKS to moze kupie jakas na allegro za 600:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Radki 9800 moze i spadna do 700-800 zeta ale na allegro uzywane kiedys tam :D Te karty nowe nigdy nie beda mialy normalnej ceny czyli gora 800 zeta. Taka jest Ati :twisted: Poprostu przestana je produkowac i nigdy jako nowe nie osiagna atrakcyjnej ceny. Pdobnie bylo z r9500pro, czlowiek czeka i czeka az stanieja i teraz to ze swieca mozna szukac :D Przypuszczam ze tak chwalona przez wielu ludzi na tym forum Ati wypusci jakas r9900se z 4 potokami, jakis low end ktory wydajnosciowo za rok bedzie sie rownal z r9500 a i cena bedzie "atrakcyjna" cos kolo 900 zeta :D :P Nie moge sie doczekac kiedy Ati spotka los Nvidii. Bo jesli za rok na rynku pozostanie tylko Ati ( nie uda sie S3 itdi innym oraz NV40) to wtedy sama karta graf nawet z low endu bedzie drozsza niz reszta kompa razem wzieta... kurde pentiumy mi sie teraz jakimis tanimi prockami wydaja :D :D :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arbas Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Krotkie info o pamieciach: Bez Flashu biosu najlepsze do OC: Samsung 2.8ns Jezeli flasciach!emy na 9800PRO do OC: Samsung 3.3 Infineony to straszna kupa. Flash jest korzystny tylko w momencie posiadania pamieci 3.3ns samsung gdyz wplywa na ich podkrecalnosc ( nie wplywa na podkrecalnosc rdzenia)* Moj radek 9800 non PPO przed flashem: rdzen 445 pamiec 340 po sflashowaniu pamiatki ida na 385 :) (Dla niedowiarkow: http://service.futuremark.com/compare?2k3=1381966 na razie wszystko na powietrzu i na standardowym chlodzeniu:( ) Na standardowym chlodzeniu bez radiatorow na pamieciach absolutnie stabilnie (np udalo mi sie przeleciec oba 3dmarki z ustawieniami 470/400 ale z drobnymi artefaktami) Do testowania stabilnosci polecam szczegolnie dema technologiczne ATI dla 9700 i 9800- szczegolnie car paint. *wnioski na podastawie rage3d forum i swoich wlasnych doswiadczen Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 choćby i po to, żeby mieć najwięcej punktów na forum i żeby kumplom szczęki opadały :D . jak ma się kasę to się kupuje, jak się kupuje to się korzysta z rezerw, które producent zostawił żeby nie było krzaków itp w grach. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Radki 9800 moze i spadna do 700-800 zeta ale na allegro uzywane kiedys tam :D Te karty nowe nigdy nie beda mialy normalnej ceny czyli gora 800 zeta. Taka jest Ati :twisted: Poprostu przestana je produkowac i nigdy jako nowe nie osiagna atrakcyjnej ceny. Pdobnie bylo z r9500pro, czlowiek czeka i czeka az stanieja i teraz to ze swieca mozna szukac :D Przypuszczam ze tak chwalona przez wielu ludzi na tym forum Ati wypusci jakas r9900se z 4 potokami, jakis low end ktory wydajnosciowo za rok bedzie sie rownal z r9500 a i cena bedzie "atrakcyjna" cos kolo 900 zeta :D :P Nie moge sie doczekac kiedy Ati spotka los Nvidii. Bo jesli za rok na rynku pozostanie tylko Ati ( nie uda sie S3 itdi innym oraz NV40) to wtedy sama karta graf nawet z low endu bedzie drozsza niz reszta kompa razem wzieta... kurde pentiumy mi sie teraz jakimis tanimi prockami wydaja :D :D :D :D z radeonami 9500PRO jest "pędzący pociąg" - tzn. raz nie wsiądziesz - nigdy nie wsiądziesz :wink: Nie zapominaj o konkurencji w postaci Volari-looknij na "nowości" na tym forum - umieściłem tam newsa - OT - czytacie w ogóle te "nowosći" :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 z radeonami 9500PRO jest "pędzący pociąg" - tzn. raz nie wsiądziesz - nigdy nie wsiądziesz :wink: Nie zapominaj o konkurencji w postaci Volari-looknij na "nowości" na tym forum - umieściłem tam newsa - OT - czytacie w ogóle te "nowosći" :?: Napisalem przeciez itd :) Mialem tez na mysli Volari i inne moze PowerVR.. poprostu w danej chwili nie przyszlo mi wiecej nic do glowy ;) Oczywiscie czekam na nowych graczy na rynku kart graf z niecierpliwoscia :D Zwlaszcza na produkt klasy r9700/9800 w cenie 600-800 zeta :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...