Skocz do zawartości
noose

Zaschnieta kaseta od drukarki :|

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Wlasnie sobie napelnilem moja kasete BC-20 (canon 2000).... no i okazalo sie, ze jest zasnieta :? co moge zrobic :?: tylko zakup nowej :?: czy moze ja w czyms wymoczyc :?: (jakosc musi byc taka, zeby mogl txt przeczytac, nic wiecej :P). wydatek ok 150zl mnie nie zachwyca :?

pozdro :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A probowales, moczyc kasete w letniej wodzie ?? Jak nie, to nalej wody na podstawek do kawy i wloz kasete na jakis 5 min, potem wytrzyj delikanie jakas chusteczka higieniczna i powinno byc OK :) A jak tusz bedzie lecial ale niedostatecznie to powtorz ta czynnosc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Wlasnie sobie napelnilem moja kasete BC-20 (canon 2000).... no i okazalo sie, ze jest zasnieta :? co moge zrobic :?: tylko zakup nowej :?: czy moze ja w czyms wymoczyc :?: (jakosc musi byc taka, zeby mogl txt przeczytac, nic wiecej :P). wydatek ok 150zl mnie nie zachwyca :?

pozdro :?

włóż do kubka z gorącą wodą (ok 50 stopni) - miałem tak z kolorową głowicą do HP - i działą - jakość - jak nówka (pierwsze napełnianie)

pod głowicę podłóż husteczkę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok, thx chlopaki ;) jutro powiem jak poszlo, bo dzisiaj to spadam sie uczyc :P 

pozdro i wielkie DZIEKI :!:

btw, a denaturat albo wrzatek tez moga byc :?: ;)

denaturatem czyscilem kiedys moj kardridz do starego Hp'eka ...

tyle ze potem mowsialem kupic nowy bo nic na niego juz nie dzialalo - za bardzo zaschniety :)

jednak denaturat sporo wyczyscil ... zmienil kolor z fioletu na czarny :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...