soltys Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 Nie dlugo zabiore sie za pierwszy moj mod, zamierzam pomalowac obudowe na czarno(jakim spreyem?), wyciac dziure w bocznej sciance i wstawic tam szybke (http://www.allegro.pl/show_item.php?item=16737962) teraz mam pytania: 1) Czy do oswietlenia dwie katody wystarcza? Jesli tak to jakiego koloru kupic (np. zielona i czerwona) 2) Jak ustawic wentyle? Na pewno z przodu wdmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>e (8x8) z tyly wydmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>e (8x8), gdzie jeszcze? o gory? zeby wyciagal jak komin... Moze zrobic tunel, taki rekaw na procesor? pomysly mile widziane ps. ogranicza mnie kasa wiec swiecace wentyle odpadaja... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 Naprawde bylo o tym sporo, poszukaj troszke a znajdziesz. Jesli chodzi o dobor kolorow katod to juz Twoja sprawa, zalezy jak Ci sie podoba. 2 spokojnie starcza do oswietlenia budy. Co do farby to jakas akrylowa... Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 ..., zamierzam pomalowac obudowe na czarno(jakim spreyem?), ... plastiki mozesz sprobowac czyms takim http://www.motipdupli.pl/common/bumperspray.html - nie wiem jak trzyma sie na blasze choc na z matowionym lakierze powinno tez dobrze trzymac (zawsze mozesz sie doiwedziec u producenta) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 Naprawde bylo o tym sporo, poszukaj troszke a znajdziesz. Jesli chodzi o dobor kolorow katod to juz Twoja sprawa, zalezy jak Ci sie podoba. 2 spokojnie starcza do oswietlenia budy. Co do farby to jakas akrylowa... Pozdrawiam no wez :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 soltys!!! Przedstawie sprawe tak!!! Modujesz bude wg. własnego projektu!!! Ty decydujesz jakie katody(kolor i ilość) i kolor obudowy oraz jaka szybka i jaki wzorek!!! Poszukaj, pooglądaj galerie na różnych stronkach napewno znajdziesz jakies pomysły i najdzie ciek wena jak bedzie wyglądała twoja buda po modyfikacjach!!! Uczestnicy forum mogą ci jedynie podać swoje opinie jak pokarzesz fotki, można wtedy coś podpowiadać i ewentualnie coś zmienić lub dodać!! ..pzdrawiam..:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 1) Czy do oswietlenia dwie katody wystarcza? Jesli tak to jakiego koloru kupic (np. zielona i czerwona) (...) ps. ogranicza mnie kasa ... Nie kminię. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agooshia Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 Ja tylko od siebie powiem ze polaczenie zielonego z czerwonym to nie jest najlepszy pomysl, te dwa kolory zbytnio ze soba nie wspolgraja (chociaz moze akurat tobie by sie spodobalo ;) ). Jak juz to albo czerwien z zolcia albo zielen z zoltym. Albo jakos tak ... zreszta kombinuj... mozesz probowac oswietlac komputer latarka z przyklejona tasma polprzezroczysta o roznych kolorach i sprawdzac jak najbardziej ci pasuje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AsTeX Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 Ja tylko od siebie powiem ze polaczenie zielonego z czerwonym to nie jest najlepszy pomysl, te dwa kolory zbytnio ze soba nie wspolgraja (chociaz moze akurat tobie by sie spodobalo ;) ). Jak juz to albo czerwien z zolcia albo zielen z zoltym. Albo jakos tak ... zreszta kombinuj... mozesz probowac oswietlac komputer latarka z przyklejona tasma polprzezroczysta o roznych kolorach i sprawdzac jak najbardziej ci pasuje ;)czerwony z żóltym albo czarnym :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...