Skocz do zawartości
kikus

Dylemat. Prosze o szybką odp. jak sie da !

Rekomendowane odpowiedzi

Mam takie szybkie pyt. poniewaz mam malo czasu. Ujme to tak (troche glupio)

Ten?

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=16623042

Czy ten ?

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=16731881

Bardzo prosze o odp. poniewaz sie na tym zupelnie nieznam !!!

Z gory THX...

pozdroo

-kikusek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam Olympusa, i jestem zadowolony. Jest naprawdę malutki - znacznie mniejszy niż standardowedyktafony, niestety o odsłuchiwaniu nagrań bezpośrednio z dysktafonu można zapomnieć, głośniczek jest tragiczny ledwo da się zrozumnieć co ktoś mówi. Natomiast po podłaczeniu do niego słuchawe czy line-in dżwiek jest dobre jakość (maiłem okazje porównać z innymi dyktafonami). Do tego aktywacja głosem działa lepiej niż w panasonicu (też się nim bawiłem) i ma płynną regulację czułość microfonu. Osobiście polecam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pyt.

1. Co to jest Indeksowanie w tym dyktafonie Olympusa ?? Ktos mi to wytlumaczy ??

2. Panasonic - 89zl a Olympus - 139....

Tak wiec ktory lepszy ? Panasonic 50 zl tanszy.... co wy na to ?? Bardzo prosze o odp. bo jutro kupuje !! (odp na 2 pyt.)

pozdrooo (o odp. prosze lydzi ktorzy sie na tym znaja! :) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

strzelam w ciemno z tym indexowaniem... ale to nie jest tak jak w deckach MC i VHS'ach ? chodzi o przewijanie do nastepnego nagrania na kasecie.Trik polega na wychwyceniu przerwy/czystego odcinka tasmy pomiedzy nagraniami.. wciskasz >> i przewija ci do konca/poczatku nagrania.

ps.. olumpus ( wg tych linkow co podales ) ma inne baterie .. co pociaga za soba wage urzadzenia. Nie wiem jak sie ma pojemnosc bateryjek AA do AAA. Cena/trwalosc/popularnosc baterii/aku danego typu tez powinienes wziac pod uwage.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi