Skocz do zawartości
Lukiii

JAki procek do socketa 3????

Rekomendowane odpowiedzi

Ciężko mi powiedzieć, co tam da się włożyc...chyba raczej sensu wymiany nie ma, a i proca nawet Penium 1 na ten Socet z lupą szukać. Stary rzęch :P

Gdyby to był Socet 7, to była by szansa wżucić K6 2 380 Mhz.

Update- max, co tam sie da wsadzić, to specjalna wersja przejściowa na Socet 3 Penium 1 90 Mhz, nie pamiętam dokładnego oznaczenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o Boze

buahahahaha ale sie usmialem :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szanowni Panowie i Panie "eksperci"

Według mnie i moich znajomych na rynku nie było i nie będzie takich przejściówek jak z Socket 3 na 7

Jeśli jednak ktoś takową przejściówke ma to byłbym wdzięczny gdyby mi taką załatwił z tego co wiem to nie maaaaaaaaaaai

8) :x :evil: :twisted: [/b]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Szanowni Panowie i Panie "eksperci"

Według mnie i moich znajomych na rynku nie było i nie będzie takich przejściówek jak z Socket 3 na 7

Jeśli jednak ktoś takową przejściówke ma to byłbym wdzięczny gdyby mi taką załatwił z tego co wiem to nie maaaaaaaaaaai"

no nie ... hue hue

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GDZIE ZNAJDĘ TAKĄ PRZEJŚCIÓWKĘ 

ILE BY KOSZTOWAŁA I ILE WTEDY MÓGŁBYM

Wsadzić do tego """kompa"""

nie, no, wystarczy kupić przejściówke i Athlon XP pójdzie :)

:P

A jaki wtedy Athlon wejdzie???

Przejściówkę znajdziesz w Proline lub Action

Nazywa się L7S7A2 - kosztuje około 200 zł (na allegro 180) - i wsadzisz tam nawet bartona !!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak plyta dobra to najszybsze co mozna wsadzic to amd 586 dokladne to dx5 o zegarze 133 i pr75 (porownywalny do p75)

Mam nawet taki w domu :) nie jestem pewien ale chyba byly nawet wersje 150 mhz

Nie było wersji @150MHz ale chyba możnabyło tak podkręcić :)

Co do samego socet 3 to obsługiwał on tylko proce klasy 486 (pentium już nie), pozatym co to za chipset VIA BX napewno nie do s3 (bo wtedy nawet VIA chyba nie istniała lub nie zajmowała się chipsetami) co innego Intel, Ali, Opti, ect. Kolejna sprawa jaki to Cyrix? Też za czasów 486 ta firma nie istniała bądz produkowała na licencji Intela klony 486 tak jak AMD, Texas Instruments, ect. póżniej pojawił się Nexgen ale szybko zniknął. Cyrix produkował proce 6x86, które zgodne były z socet7. Coś więc podałeś Lukiii nieprecyzyjne/nieprawidłowe informacje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...