Lukiii Opublikowano 9 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2003 Mam stary komputer socket 3 z chipsetem VIA BX Mam procek Cyrix 100 MHz a chcę tam dać lepszego Jaki tam będzie pasował i z jaką czestotliwością bedzie pracował Za pomoc serdecznie dziękuję!!! LUKiii :oops: 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 9 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2003 Ciężko mi powiedzieć, co tam da się włożyc...chyba raczej sensu wymiany nie ma, a i proca nawet Penium 1 na ten Socet z lupą szukać. Stary rzęch :P Gdyby to był Socet 7, to była by szansa wżucić K6 2 380 Mhz. Update- max, co tam sie da wsadzić, to specjalna wersja przejściowa na Socet 3 Penium 1 90 Mhz, nie pamiętam dokładnego oznaczenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 9 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2003 :roll: z definicji Socket3 jest przeznaczony dla prockow klasy 486 (SX,DX,...) wiec bardzo nie zaszalejesz :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 9 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2003 nie, no, wystarczy kupić przejściówke i Athlon XP pójdzie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukiii Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 GDZIE ZNAJDĘ TAKĄ PRZEJŚCIÓWKĘ ILE BY KOSZTOWAŁA I ILE WTEDY MÓGŁBYM Wsadzić do tego """kompa""" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukiii Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 nie, no, wystarczy kupić przejściówke i Athlon XP pójdzie :) :P A jaki wtedy Athlon wejdzie??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 o Boze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 o Bozebuahahahaha ale sie usmialem :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 ok, teraz na powaznie, do socketa 3 dzisiaj juz nic sensownego nie wlozysz, proponuje maly upgrejdzik, w zaleznosci od srodkow jakie mozesz na to przeznaczyc mozemy cie troche poprowadzic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukiii Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 Szanowni Panowie i Panie "eksperci" Według mnie i moich znajomych na rynku nie było i nie będzie takich przejściówek jak z Socket 3 na 7 Jeśli jednak ktoś takową przejściówke ma to byłbym wdzięczny gdyby mi taką załatwił z tego co wiem to nie maaaaaaaaaaai 8) :x :evil: :twisted: [/b] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 jak plyta dobra to najszybsze co mozna wsadzic to amd 586 dokladne to dx5 o zegarze 133 i pr75 (porownywalny do p75) Mam nawet taki w domu :) nie jestem pewien ale chyba byly nawet wersje 150 mhz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5er Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 "Szanowni Panowie i Panie "eksperci" Według mnie i moich znajomych na rynku nie było i nie będzie takich przejściówek jak z Socket 3 na 7 Jeśli jednak ktoś takową przejściówke ma to byłbym wdzięczny gdyby mi taką załatwił z tego co wiem to nie maaaaaaaaaaai" no nie ... hue hue Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEFENCE Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 Najlepiej to bys mogl napisac ile masz $ pzeznaczonych na modernizajce kompa i do czego on ma sluzyc. P.S andriu nie pisz takich rzeczy bo chlopakowi nadzieje na XP zrobiles :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 GDZIE ZNAJDĘ TAKĄ PRZEJŚCIÓWKĘ ILE BY KOSZTOWAŁA I ILE WTEDY MÓGŁBYM Wsadzić do tego """kompa""" nie, no, wystarczy kupić przejściówke i Athlon XP pójdzie :) :P A jaki wtedy Athlon wejdzie??? Przejściówkę znajdziesz w Proline lub Action Nazywa się L7S7A2 - kosztuje około 200 zł (na allegro 180) - i wsadzisz tam nawet bartona !!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 LUDZIE CO Z WAMI CZY TO JAKAS PLAGA ??? kolejny post gdzie "fachowcy" daja bardzo "fachowych" rad - jak sie nie podoba post to sie nie udzielajcie i umrze on smiercia naturalna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 jak plyta dobra to najszybsze co mozna wsadzic to amd 586 dokladne to dx5 o zegarze 133 i pr75 (porownywalny do p75) Mam nawet taki w domu :) nie jestem pewien ale chyba byly nawet wersje 150 mhz Nie było wersji @150MHz ale chyba możnabyło tak podkręcić :) Co do samego socet 3 to obsługiwał on tylko proce klasy 486 (pentium już nie), pozatym co to za chipset VIA BX napewno nie do s3 (bo wtedy nawet VIA chyba nie istniała lub nie zajmowała się chipsetami) co innego Intel, Ali, Opti, ect. Kolejna sprawa jaki to Cyrix? Też za czasów 486 ta firma nie istniała bądz produkowała na licencji Intela klony 486 tak jak AMD, Texas Instruments, ect. póżniej pojawił się Nexgen ale szybko zniknął. Cyrix produkował proce 6x86, które zgodne były z socet7. Coś więc podałeś Lukiii nieprecyzyjne/nieprawidłowe informacje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukiii Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 DO tego kompa mogę wsadzić max 100zł tak zeby się nadawał do biura i do 5 latka jako pierwszy w życiu komp (no wiecie :lol: :lol: starsze gierki edukacyjne edytory tekstu i żeby był dźwięk!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...