Olek Opublikowano 9 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2003 Witam wszystkich mam taki problem iż nie mam żadnej mozliwosci podłącznie neta na stałe łacze (nie ma kablówki, Netia -nieswiadzcy usług w tym regionie a Tp SA nie załozy z przyczyn technicznych poniewaz posiadam telefon radiowy od Tp SA) związku z tym szperając po necie znalzłęm taką ofertę http://konekt.onet.pl/satelita/ wiem że to jest juz oddawna na onecie ale ja zauważyłem to dopiero teraz :( Mam kilka prostych pytań: 1. Czy ktoś używa/posiada takie łacze z internetem przez satelite (jak to się spisuje) 2. Przeczytałem cały regulamin i wiem ze to łacze to tylko powrotne a zeby wysałc tzw. "zapytanie" nalezy posiadac modem albo GPRS i koszty zaczynaja wzrastać no ale jak to jest z tym GPRS 1. Ile on naprawde kosztuje posiadm Nokie 7650 w Plusie. Operator pisze na swojej stronce ze płaci sie jedynie za odebrane kb. czyli za sciagniete a na onecie ze wszytsko co sie sciaga idzie przez satelite. czy to jest możliwe :) 2. Czy da sie podłaczyc moj aparat do zwykłego kompa PC bez zadnyvh problemów abym mógł się przez niego łaczyc z netem ??? 3. Czy ktoś próbował takiego podłaczenie i czy warto w to sie pakowac aby przypadkiem nie narobic sobie kosztownych rachunków za telefon :lol: Dzieki wszytskim za odpowiedzi. :!: :!: :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hts Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 wg mnie to nie bardzo sie oplaca. Musisz miec modem i wysylac dane. A z satki tylko sciagasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 Umowa pomiędzy Telefonią Dialog S.A. oraz TELEKOMUNIKACJĄ POLSKĄ Dzisiaj Telefonia Dialog S.A. oraz TELEKOMUNIKACJA POLSKA podpisały umowę, która umożliwi abonentom TELEKOMUNIKACJI POLSKIEJ korzystanie z usług Dialogu. Po podpisaniu umowy usługi Dialogu będą dostępne dla wszystkich abonentów TELEKOMUNIKACJI POLSKIEJ na terenie całego kraju już po wakacjach. Abonenci TELEKOMUNIKACJI POLSKIEJ będą mogli korzystać z połączeń międzystrefowych oraz międzynarodowych za pomocą prefiksu 1011 należącego do Telefonii Dialog S.A. Ponadto abonenci TELEKOMUNIKACJI POLSKIEJ będą również mieli do dyspozycji usługi Dialogu w zakresie dostępu wdzwanianego do internetu. Umowa ustala szczegółowe zasady wykorzystania infrastruktury telekomunikacyjnej, takiej jak kanalizacja teletechniczna, włókna i strumienie 2 Mbit/s, w celu realizacji 12 punktów styku pomiędzy sieciami TELEKOMUNIKACJI POLSKIEJ oraz Telefonii Dialog S.A., jak również zasady billingu, fakturowania i reklamacji abonenckich. Ponadto na mocy podpisanej umowy możliwe będzie: kierowania połączeń od abonentów TELEKOMUNIKACJI POLSKIEJ i innych operatorów strefowych, nie posiadających bezpośredniego punktu styku z Telefonią Dialog S.A., po cenach uzasadnionych kosztami, rozpoczynanie i zakańczanie połączeń telekomunikacyjnych w sieci strefowej TELEKOMUNIKACJI POLSKIEJ lub innych operatorów strefowych, z wykorzystaniem tranzytu w sieci TELEKOMUNIKACJI POLSKIEJ, udostępnienie łączy w centralach TELEKOMUNIKACJI POLSKIEJ oraz pomieszczeń w obiektach TELEKOMUNIKACJI POLSKIEJ wraz z infrastrukturą (kanały kablowe, gwarantowane źródła zasilania, miejsce dla urządzeń w pomieszczeniu teletransmisyjnym) w celu realizacji 12 punktów styku sieci TELEKOMUNIKACJI POLSKIEJ z siecią Telefonii Dialog S.A. http://www.dialog.pl/dialog/main/sub.php?i...=209&news_id=38 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...