Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

ja mialem ericsona i padl , teraz wymienili mi na vancouvera i juz sie o niego boje bo od nowosci chodzi jak DIESEL !!! co do wydajnosci to jest zajebisty ale co z tego jak padnie po 2 miechach :( . moze jak oddam w sklepie 9 dysk to mi oddaja kase z litosci i sobie koopie barracude 13 600GB. a tak na serio to z dala od tego shitu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mój DTLA 30GB wytrzymał 22 miesiące bez żadnych problemów, ale niestety juz jest w servisie (miałem fuksa bo gwarancje mam na 24 miesiące - hehehe :)). :lol: zaczął wydawć z siebie podejrzane dzwieki i miał problemy z odczytem. Teraz zmieniłem wyznanie na BARACUDE IV - zobaczymy co z tego będzie.

POZDRAWIAM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

W jednym kompie mam DTLA 45 GB (już 3 kolejny w ciągu 15 m-cy) a w drugim Barracudę IV 80 GB. (Nówka)

Różnice, które widać odrazu (Barracuda):

+ Jest szybsza (to że ma większą pojemność to detal) ;)

+ Jest cichsza

+ Nie "zawiesza" się czasem na HPT-370 Raid (IBM często stawał w miejscu, lampka się świeciła światłem ciągłym i tak przez 1-2 minuty nie dało się nic zrobić) po czym sam ruszał dalej...

ale...

- mocniej się grzeje (tu sam się zdziwiłem)

Pozatym mam ten nowy dysk tylko tydzień, więc dużo więcej nie zauważyłem różnic :)

Pozdrówka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

W jednym kompie mam DTLA 45 GB (już 3 kolejny w ciągu 15 m-cy) a w drugim Barracudę IV 80 GB. (Nówka)

Różnice, które widać odrazu (Barracuda):

+ Jest szybsza (to że ma większą pojemność to detal) ;)

+ Jest cichsza

+ Nie "zawiesza" się czasem na HPT-370 Raid (IBM często stawał w miejscu, lampka się świeciła światłem ciągłym i tak przez 1-2 minuty nie dało się nic zrobić) po czym sam ruszał dalej...

ale...

- mocniej się grzeje (tu sam się zdziwiłem)

Pozatym mam ten nowy dysk tylko tydzień, więc dużo więcej nie zauważyłem różnic :)

Pozdrówka

BIV szczegolnie te o wiekszych pojemnosciach lubia sie nagrzewac ale 40 stopni to nie duzo , a wiele osob mowi ze ma jeszcze mniej :) , temp zalezy od tego jak masz w obudowie poukladane i chlodzone .

Wiele mowi ze Maxtory IBM i inne sa duzo szybsze od BIV , a tak naprawde sa to roznice niezauwazalne , tak samo jak ata 133 ( jak bedzie 2 % roznicy to dobrze ) .

A IBM ow nie kupowac , bo firma konczy dzialalnosc, zreszta taka firma nie powinna wypusczac tyle szajsu na rynek , szkoda gadac .

A..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Nie grzeje się tak mocno jest na "dotyk" ciepła, choć spotkałem się z barracudami (40 GB), które parzyły w palce po 45 minutach pracy (sprawdzałem bez wkręcania w obudowę). IBM jest chłodniejszy (pracowały 2 dyski obok siebie i kopiowałem pliki z jednego na drugi, a potem z powrotem...).

Niestety na RAID nie pokazuje mi aktualnej temperatury dysku (SMART).

Pozdrówka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...