MicJes Opublikowano 10 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2002 Mam dysk IBM 40gb VC1324bsf....(cos tam dalej) i jestem ciekaw czy jest lepszy od mojego starego(IBM DTLA307030 30gb). Huh? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2002 DTLA padaja jak muchy :). imho ibm robi dobre tylko servery klasy sredniej ale i tak Sun ROX! ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 10 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2002 dtla, to tragedia i nie wspominaj o tym, sam to mam :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bones123 Opublikowano 12 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2002 ja mialem ericsona i padl , teraz wymienili mi na vancouvera i juz sie o niego boje bo od nowosci chodzi jak DIESEL !!! co do wydajnosci to jest zajebisty ale co z tego jak padnie po 2 miechach :( . moze jak oddam w sklepie 9 dysk to mi oddaja kase z litosci i sobie koopie barracude 13 600GB. a tak na serio to z dala od tego shitu... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zima Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 mój DTLA 30GB wytrzymał 22 miesiące bez żadnych problemów, ale niestety juz jest w servisie (miałem fuksa bo gwarancje mam na 24 miesiące - hehehe :)). :lol: zaczął wydawć z siebie podejrzane dzwieki i miał problemy z odczytem. Teraz zmieniłem wyznanie na BARACUDE IV - zobaczymy co z tego będzie. POZDRAWIAM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 DTLA=shit shit shit współczuję każdemu kto go ma Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ser_visant Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 Witam, W jednym kompie mam DTLA 45 GB (już 3 kolejny w ciągu 15 m-cy) a w drugim Barracudę IV 80 GB. (Nówka) Różnice, które widać odrazu (Barracuda): + Jest szybsza (to że ma większą pojemność to detal) ;) + Jest cichsza + Nie "zawiesza" się czasem na HPT-370 Raid (IBM często stawał w miejscu, lampka się świeciła światłem ciągłym i tak przez 1-2 minuty nie dało się nic zrobić) po czym sam ruszał dalej... ale... - mocniej się grzeje (tu sam się zdziwiłem) Pozatym mam ten nowy dysk tylko tydzień, więc dużo więcej nie zauważyłem różnic :) Pozdrówka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 Witam, W jednym kompie mam DTLA 45 GB (już 3 kolejny w ciągu 15 m-cy) a w drugim Barracudę IV 80 GB. (Nówka) Różnice, które widać odrazu (Barracuda): + Jest szybsza (to że ma większą pojemność to detal) ;) + Jest cichsza + Nie "zawiesza" się czasem na HPT-370 Raid (IBM często stawał w miejscu, lampka się świeciła światłem ciągłym i tak przez 1-2 minuty nie dało się nic zrobić) po czym sam ruszał dalej... ale... - mocniej się grzeje (tu sam się zdziwiłem) Pozatym mam ten nowy dysk tylko tydzień, więc dużo więcej nie zauważyłem różnic :) Pozdrówka BIV szczegolnie te o wiekszych pojemnosciach lubia sie nagrzewac ale 40 stopni to nie duzo , a wiele osob mowi ze ma jeszcze mniej :) , temp zalezy od tego jak masz w obudowie poukladane i chlodzone . Wiele mowi ze Maxtory IBM i inne sa duzo szybsze od BIV , a tak naprawde sa to roznice niezauwazalne , tak samo jak ata 133 ( jak bedzie 2 % roznicy to dobrze ) . A IBM ow nie kupowac , bo firma konczy dzialalnosc, zreszta taka firma nie powinna wypusczac tyle szajsu na rynek , szkoda gadac . A.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ser_visant Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 Witam, Nie grzeje się tak mocno jest na "dotyk" ciepła, choć spotkałem się z barracudami (40 GB), które parzyły w palce po 45 minutach pracy (sprawdzałem bez wkręcania w obudowę). IBM jest chłodniejszy (pracowały 2 dyski obok siebie i kopiowałem pliki z jednego na drugi, a potem z powrotem...). Niestety na RAID nie pokazuje mi aktualnej temperatury dysku (SMART). Pozdrówka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...