reyden Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 czy ma płycie Gigabyte GA-7ZM ( FSB 100 , zero mozliwosci OC ) ruszy Duron 1,3 lub 1,4 GHz :?: Bo nie moge na tej płycie zmieńić mnoznika , czy płyta przy nowym procku go przestawi sama :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 na stronie producenta powinno pisać jakie proce mobo suportuje EOT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 faktycznie , na stronie Gigabyte pisze że obsłuzy durona 1,3 GHz http://tw.giga-byte.com/MotherBoard/Produc...ucts_GA-7ZM.htm pisze tez że suportowane FSB to 100-133 ( przyczym od 105-133 jest z gwiastką ) 8O o co tu chodzi :?: Czy idzie jakoś ustawic wyższe FSB :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 FSB 100Mhz to tylko Morgan pojdzie A-b tez ale bedzie okrojony o 33Mhz na szynie :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 Ga-7ZM obsługuje na pewno Durnia 1,3 GHz i na pewno nie obsługuje Durnia 1,4GHz. Wiem, bo miałem kiedyś właśnie Durnia 1,3 GHz na tej mobo. Dureń 1,4GHz ma natomiast napięcie 1,5V, a ta płyta daje najniżej 1,6V. Poza tym zapomnij o szynie 133. Ta mobo już przy FSB 105 jest niestabilna Pozdro, nitro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 11 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2003 mi obecnie chodzi na FSB 107 MHZ ( podkecone z mobo , koło baterii zasilajacej BIOS jest taka niebieska kostka z 4 przełącznikami , za ich pomoca ustawia się FSB od 100 do 133 [ nie sprawdzałem powyżej 107 MHZ ]) Co prawda chodi na tym FSB dopiero dwa dni ( musiałęm resetowac bios za pomocą bateryjki , wtedy tez przestawiłem na mobo FSB ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinKL Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 Ja nie chcąc zaczynać nowego topicu chciałbym się w podobnej sprawie coś zapytać. Czy jest jakaś szansa, że płyta główna oparta na chipsecie KT133A obsłuży Durona 1.4 Ghz? Czy np tylko wybranych producentów? Czy w ogóle nie ma szans ze wzglęgu np. na napięcie zasilania 1.5V? Fajnie by było jakoś wskrzesić jeszcze troche kompa za niewielkie pieniążki i wyciś z niego troche mocy nie wymieniając totalnie bebechów. Aha płyte głowna mam Acorpa, niby obsługuje Athlony XP do 2600+ ale nie wiadomo jak z nowymi duronkami. Producent dosc chyba dawno nie aktualizowal tych tresci odnosnie obslugiwanych procków. Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...