Skocz do zawartości
reyden

duron 1,3/1,4 GHz vs. GA7zm

Rekomendowane odpowiedzi

faktycznie , na stronie Gigabyte pisze że obsłuzy durona 1,3 GHz

http://tw.giga-byte.com/MotherBoard/Produc...ucts_GA-7ZM.htm

pisze tez że suportowane FSB to 100-133 ( przyczym od 105-133 jest z gwiastką ) 8O

o co tu chodzi :?:

Czy idzie jakoś ustawic wyższe FSB :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ga-7ZM obsługuje na pewno Durnia 1,3 GHz i na pewno nie obsługuje Durnia 1,4GHz. Wiem, bo miałem kiedyś właśnie Durnia 1,3 GHz na tej mobo. Dureń 1,4GHz ma natomiast napięcie 1,5V, a ta płyta daje najniżej 1,6V. Poza tym zapomnij o szynie 133. Ta mobo już przy FSB 105 jest niestabilna

Pozdro, nitro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi obecnie chodzi na FSB 107 MHZ ( podkecone z mobo , koło baterii zasilajacej BIOS jest taka niebieska kostka z 4 przełącznikami , za ich pomoca ustawia się FSB od 100 do 133 [ nie sprawdzałem powyżej 107 MHZ ])

Co prawda chodi na tym FSB dopiero dwa dni ( musiałęm resetowac bios za pomocą bateryjki , wtedy tez przestawiłem na mobo FSB )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie chcąc zaczynać nowego topicu chciałbym się w podobnej sprawie coś zapytać. Czy jest jakaś szansa, że płyta główna oparta na chipsecie KT133A obsłuży Durona 1.4 Ghz? Czy np tylko wybranych producentów? Czy w ogóle nie ma szans ze wzglęgu np. na napięcie zasilania 1.5V? Fajnie by było jakoś wskrzesić jeszcze troche kompa za niewielkie pieniążki i wyciś z niego troche mocy nie wymieniając totalnie bebechów.

Aha płyte głowna mam Acorpa, niby obsługuje Athlony XP do 2600+ ale nie wiadomo jak z nowymi duronkami. Producent dosc chyba dawno nie aktualizowal tych tresci odnosnie obslugiwanych procków.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...