Skocz do zawartości
blaser

Problem CD-RW Asus 48x/16x/48x

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem z nagrywarka, bo jedne plyty czyta, a inne nie. Nagralem sobie plyte z predkoscie 16x po wyjeciu i wlozeniu jej do napedu mieli ale jej nie odczytuje plytka bez rys, przed chwila wypalona. Starsze plytki czyta wiekszosc. Daje rade (nieraz) jak zmniejsze predkosc do 4x. Czyscilem ja plyta czyszczaca i nic.

Poradzcie co robic. Mam ja na gwarancji czy jest sens wysylac ja do serwisu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Na forum jestem nowy ale z tą nagrywarka Asusa miałem te same cyrki. NIe wiem jak długo używasz tego sprzętu ale ja po okresie ok 6 mies. dosyć intensywnego użytkowania zauważyłem, że napęd "kuleje" Coż radzę ci oddaj ją do serwisu ale mi ta usterka wygląda na skopaną i zużywającą się w expresowym tempie optykę napędu więc nawet jeśli ją naprawią (prowdopodobnie przez wymianę optyki) to i tak klęknie za kilka miechów. To by bylo na tyle pozdro & nara

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no jesli to problem ze zuzyciem odsylaj do serwisu, problem moze tez byc w szybko lapiacych brud szkielkach no ale tego nie sprawdzaj, po rozkreceniu moga ci nie uznac gwary.... takie zycie coraz wiecej szajsu sie dzis produkuje...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ile moge za nia wziac jak ja odbiore z serwisu zeby kupic LiteOn'a?

Ta kup liteona i po kilku miechach leć znowu do serwisu-wejdz sobie na topic np ten http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=563627#563627 i poczytaj ile ludziom tych lirteonów pada jak muchy /ja polecam LG narazie żądko komu ta nagrywara padła a raczej żądna jescze nie padła

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czeku nie pekaj... ja sprawilem sobie po tym asusie znowu LG tym razem 52x24x52 i jak narazie pale jak szalony i zero zaciachow :) Nie wiem kupujac asusa myslalem ze bedzie to moja ostatnia nagrywarka CD-RW (natepnia miala byc DVD) ale niestety tak sie nie stalo. teraz asus lezy w szafce zapakowany w oryginalne pudelko i czeka az zechce mi sie zarzucic go do serwisu. co do nagrywarek lite-on wole sie nie wypowiadac. pozdro & nara

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...