Mr.LordOlO Opublikowano 11 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2003 Witam! Sprawa jest taka: Kupiłem ostatnio MB. Fajnie. Az pewnego pieknego wieczora zachcialo mi sie uaktualnic BIOS. Tez fajnie. Więc nic prostszego: www.asus.com.tw, download bios rev. 1005 i do dziela. Upgrade poszedl jak po masle. Fajnie. Teraz tylko reset ... no jeszcze krotka wizyta w biosie - LOAD SETUP DEFAULTS (na wszelki wypadek) no i starujemy.... FAJNIE! Ale Windows zwariowal!!!! Brak myszy, brak klawiatury... I jeszcze znalazl ponownie kontroler SERIAL ATA... Wiec co... znowu reset i trzeba bylo wrocic do zrodel (BIOS rev. 1004). Pytanie z mojej strony jest takie: ktos mial takie szczescie jak ja? No i co dalej? PS. Znalazlem tez bios 1006-beta ale sytuacja sie powtorzyla :-( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 11 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2003 mysz/klawiera PS2 ? czy USB ? wyczyściłeś CMOS po upgradzie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.LordOlO Opublikowano 11 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2003 Klawiatura mysz na PS/2. CMOSu nie czyscilem... Fakt. Sprobowac nie zaszkodzi.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 11 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2003 Dobrze jest przed aktualizaja resetnac Biosa i tak samo po . KOlejna sprawa to jeszcze wczesna wersja Biosu wiec napewno sie poprawia :) > Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.LordOlO Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 No witam ponownie... Zrobilem clear BIOS przed i po aktualizacji. Efekt taki sam - czyli brak efektów. Co ciekawe w BIOSIE klawiatura dziala, dopiero w Windowskie znika.... Myslalem ze przinstalowanie pomoze ale niestety przy instalowaniu na nowym biosie system nie konczy setupu. Jakie spomysly?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 jeźdxić nadal na biosie 1004 :D no chyba że lubisz męczyć się z kompem nie mogąc uruchomić klawiery i myszy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 hmm ja jade na 1005 i żadnych problemów, klawiera i mysz jednak na USB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 to zapewne jest wina windows XP, przesiądź się na win2000 a problem powinien zniknąć :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...