Skocz do zawartości
yuri

Właśnie dostałem!!! i mam pytanko

Rekomendowane odpowiedzi

a nie cos apropos daty itp?

Tak masz racje. Z tego co pamiętam to jest to związane z tygodniem produkcji proca. Jak chcesz to moge sprawdzic i dam na 100% odpowiedz co to jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a nie cos apropos daty itp?

Tak masz racje. Z tego co pamiętam to jest to związane z tygodniem produkcji proca. Jak chcesz to moge sprawdzic i dam na 100% odpowiedz co to jest.

w takim razie czekam. z góry THX.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:idea: troche pozno, ale moze pozniej sie komus przyda :idea: 

z tego co czytalem, to pierwsze dwie cyfry to rok, drugie dwie to numer tygodnia w ktorym wyprodukowano procka

a co to jest rpew to nie wiem

na procku jest rok 1999. to w takim razie skąd to :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1999 oznacza rok uzyskania patentu-odnosi sie do nazwy ukaldu.

02-rok produkcji

09-rydzien produkcji

RPEW-wewnetrzne oznaczenie serii-wafla itd (niz wartego zainteresowania)

wielkie dzięki o to mi chodziło

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wczoraj zamontowałem nowego XP :D

okazało się że HuntKey 300W jest do du.. przy duronie Vcore wahało się między 1,7 - 1,73 a przy Athlonie między 1,68 - 1,72 zamiast 1,75

Ale system 100% stabilny :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

okazało się że HuntKey 300W jest do du.. przy duronie Vcore wahało się między 1,7 - 1,73 a przy Athlonie między 1,68 - 1,72 zamiast 1,75

To nie jest wina zasilacza, lecz przetwornicy na płycie głównej - napięcie przysiadło gdy dostała większego obciążenia, chociaż nie powinna... Vcore jest uzyskiwane w przetwornicy z +12V.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie jest wina zasilacza, lecz przetwornicy na płycie głównej - napięcie przysiadło gdy dostała większego obciążenia, chociaż nie powinna... Vcore jest uzyskiwane w przetwornicy z +12V.

to co sugerujesz że mam zjeb.... płytę :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to mam jeszcze jedno pytanko

czy przetwornica daje zawsze takie napięcie jakie ma być czyli w tym przypadku 1,75 czy w przypadku spadku napięcia +12V zapoda np. 1,70

Spadek napięcia z przetwornicy może być spowodowany przede wszystkim przez większe obciążenie. Płyta niekoniecznie musi być zwalona, przepływ kilkudziesięciu amper prądu przez nawet szerokie ścieżki może wywoływać spadek napięcia rzedu kilkudziesiąciu mV i jest to normalne zjawisko. Wszystko zależy od tego czy napięcie do pomiaru jest brane tuż przy wyjściu przetwornicy (na jej wyjściowych kondensatorach filtrujących), czy przy procesorze.

Spadek napięcia +12V (nawet znaczny) nie ma prawa wpłynąć na zmianę Vcore, przetwornica ma własny obwód stabilizacji napięcia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to mam jeszcze jedno pytanko

czy przetwornica daje zawsze takie napięcie jakie ma być czyli w tym przypadku 1,75 czy w przypadku spadku napięcia +12V zapoda np. 1,70

Spadek napięcia z przetwornicy może być spowodowany przede wszystkim przez większe obciążenie. Płyta niekoniecznie musi być zwalona, przepływ kilkudziesięciu amper prądu przez nawet szerokie ścieżki może wywoływać spadek napięcia rzedu kilkudziesiąciu mV i jest to normalne zjawisko. Wszystko zależy od tego czy napięcie do pomiaru jest brane tuż przy wyjściu przetwornicy (na jej wyjściowych kondensatorach filtrujących), czy przy procesorze.

Spadek napięcia +12V (nawet znaczny) nie ma prawa wpłynąć na zmianę Vcore, przetwornica ma własny obwód stabilizacji napięcia.

Big THX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...