KienTan Opublikowano 13 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2003 Chcialem zapytac czy Creative Riva TNT2 16MB bedzie dzialac na plycie Gigabyte GA-7VT600L albo na plycie Gigabyte GA7N400E-L ? Nie mam mozliwosci sprawdzenia a na gwalt mi to potrzebne wiec bardzo prosze o pomoc... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 13 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2003 Cytat Chcialem zapytac czy Creative Riva TNT2 16MB bedzie dzialac na plycie Gigabyte GA-7VT600L albo na plycie Gigabyte GA7N400E-L ? Nie mam mozliwosci sprawdzenia a na gwalt mi to potrzebne wiec bardzo prosze o pomoc... a czemu miałaby nie działać ?? 8O :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KienTan Opublikowano 13 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2003 Bo ktos mi mowil ze ta plyta Gigabyte GA-7N400E-L1 moze nie obslugiwac takiej slabej karty chodzilo o x-y w AGP czy cos takiego, wiec pytam was czy ta Riva 16 MB AGP2x odpali na tej plycie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 13 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2003 a co to za rivka domyslam się ze M64?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KienTan Opublikowano 13 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2003 Tak zapomnialem napisac ale to M64... I co pojdzie to ... Tylko ze cos pomylilo mi sie znowu, bo ja chce sie dowiedziec czy ta karta pojdzie na plycie Gigabyte GA-7VT600L, ale czy na tej poprzedniej to tez jestem ciekaw... Bo ktos mowil znowoz ze do NForce nie wolno wkladac Rivy bo sie grzeje czy cus, wiec jak to faktycznie jest ? Pojdzie ta Riva TNT2 M64 16MB Creative na tych plytach czy nie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 13 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2003 o ile sie ne myle to riva m64 miala juz agp 64wiec nie powinno byc problemow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 13 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2003 TNT2 i TNT2 M64 mają AGP x4 czyli pójdzie na każdym kompie z AGP. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 13 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2003 Cytat TNT2 i TNT2 M64 mają AGP x4 czyli pójdzie na każdym kompie z AGP.co mają ??? chyba zabardzo zmęczony jestem 29 godzin pracy dało mi w kość. 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KienTan Opublikowano 13 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2003 Zaraz bo juz nic nie kumam. Rozumiem tylko ze karta musi miec agp x4 zeby poszla na tej plycie GA-7VT600L co nie ? A czy ta moja karta Creative Riva TNT2 M64 16MB ma agp x4 ? Jesli nie macie pojecia to jak moge to sprawdzic ? Bo nie mam jeszcze tej plyty gl. i dlatego sie zastanawiam... Prosze o pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 13 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2003 Cytat Zaraz bo juz nic nie kumam. Rozumiem tylko ze karta musi miec agp x4 zeby poszla na tej plycie GA-7VT600L co nie ? A czy ta moja karta Creative Riva TNT2 M64 16MB ma agp x4 ? Jesli nie macie pojecia to jak moge to sprawdzic ? Bo nie mam jeszcze tej plyty gl. i dlatego sie zastanawiam... Prosze o pomoc nie chodzi tu i predkośc AGp tylko o jego wersje nie sprawdzałem takiej konfiguracji najslabszą grafiką jaką miałem to tnt2 32MB m64 i smigała na wszystkich płytach jakie miałem od chipsetu ali po kt133 kt 266 kt 333 do nforce2 od ecs do epoxa wiec mysle (ale głowy se uciąc nie dam) ze powinna chodzic :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nem Opublikowano 13 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2003 U mnie w domu Riva TNT2 32MB działa bez najmniejszych problemów na płycie Epox 4BDA533 (celeron 2,2 GHz). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwarek Opublikowano 13 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2003 Sciagnij i poczytaj instrukcje do tych plyt. Moja GA-7VAXP np nie obsluzy AGPx2. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 13 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2003 Cytat Zaraz bo juz nic nie kumam. Rozumiem tylko ze karta musi miec agp x4 zeby poszla na tej plycie GA-7VT600L co nie ? A czy ta moja karta Creative Riva TNT2 M64 16MB ma agp x4 ? Jesli nie macie pojecia to jak moge to sprawdzic ? Bo nie mam jeszcze tej plyty gl. i dlatego sie zastanawiam... Prosze o pomoc twoja płyta główna ma AGP x8 czyli wersję 3.0. będzie chodziła poprawnie z kartami graficznymi posiadającymi złącze AGP x4 i x8. kart x1 i x2 nawet nie wsadzisz bo konstrukcja slotu na to nie pozwoli (inaczej ułożone wycięcie). M64 ma na pewno AGP x4 więc spokojnie będzie działało. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 13 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2003 Cytat Sciagnij i poczytaj instrukcje do tych plyt. Moja GA-7VAXP np nie obsluzy AGPx2.lepiej już nic nie mówie ide do domu spać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 13 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2003 Cytat ...kart x1 i x2 nawet nie wsadzisz bo konstrukcja slotu na to nie pozwoli (inaczej ułożone wycięcie). M64 ma na pewno AGP x4 więc spokojnie będzie działało.o jezu ... :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 13 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2003 Cytat twoja płyta główna ma AGP x8 czyli wersję 3.0. będzie chodziła poprawnie z kartami graficznymi posiadającymi złącze AGP x4 i x8. kart x1 i x2 nawet nie wsadzisz bo konstrukcja slotu na to nie pozwoli (inaczej ułożone wycięcie). M64 ma na pewno AGP x4 więc spokojnie będzie działało.He? Moja plytka MSI KT333 ultra 2 agp 4x wiec: Jesli agp 8x jest kompatybilne z 4x takim jak ja mam to moj radek 9100 spoko pojdzie na agp 8x ale ... kiedy padl moj stary giefors 2mx lecialem na rivie 128 ZX ktora ma AGP 1x wiec skoro dzialala na slocie 4x a ten slot jest kompatybilny z 8x wiec nie widze powodow czemu karty 1x i 2x nie weszly by w 8x ? :o Slyszalem tylko o tym ze nie mozna wsadzac kart z agp 8x do nizszych niz 4x bo sie schajcuja z racji innych napiec. or something ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostom Opublikowano 13 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2003 Cytat He? Moja plytka MSI KT333 ultra 2 agp 4x wiec: Jesli agp 8x jest kompatybilne z 4x takim jak ja mam to moj radek 9100 spoko pojdzie na agp 8x ale ... kiedy padl moj stary giefors 2mx lecialem na rivie 128 ZX ktora ma AGP 1x wiec skoro dzialala na slocie 4x a ten slot jest kompatybilny z 8x wiec nie widze powodow czemu karty 1x i 2x nie weszly by w 8x ? :o Slyszalem tylko o tym ze nie mozna wsadzac kart z agp 8x do nizszych niz 4x bo sie schajcuja z racji innych napiec. or something ;] Nie można wsadzić karty z AGP innym niż 4 i 8 w płytę, która obsługuje x8 - z tego powodu (co już zresztą jeden z userów napisał), że w innym miejscu są nacięcia na slocie AGP. Sprawdzałem to osobiście. Sare AGP: nowe AGP: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 13 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2003 Zamiast przejmować się nacięciami - przyznaje szczerze iż o nich nie wiedziałem - przeczytajcie to . Mam nadzieję iż wystarczająco jasno to napisałem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...