Skocz do zawartości
Macho

Problem z karta dzwiekowa

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki problem z karta Sound Blaster Awe 64 na ISA......

windows ja wykrył(windows me)

ale po ponownym uruchomieniu komputera w menadzeze urzadzen na karcie jest wykrzyknik jak klikne na kontrolery dzwieki....

i wezme karte dzwiekowa to sa 2 zakladki Ogólne i sterownik......w steronik jest wszystko OK ale na ogólnym pisze takUrzadzenie nie działa poprawnie poniewaz BIOS w urzadzeniu zgłasza niepoprawne zasoby dla komputera(COde 9) Skontaktuj sie z producentem komputera w celu dostarczenia zaktualizowanej wersji BIOS-u.

Co ja mam z tym zrobic? :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no chłopaki ratujcie mnie co ja moge jeszcze zrobic......ale kiedy wrzuciłem karte od kolegi tez na ISA tylko Sound Blaster 16......to wszystko chodzi pieknie wiec dlaczego na tej sie tak dzieje!!!!!!!????? :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale we wlasciwoasciach tej kerty nie ma sa tylko 2 zakladki sterownik i ogólne nie ma zakladki nie ma zakladki zasoby tak jak w innych........dlaczego

Sproboj zainstalowac karte jako inna, tzn inna Creativa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To sa ewidentne konflikty sprzetowe.

Poprostu przerwania pod windowsami bardzo czesto sie nakladaja, maja inne kanaly ale windows nie umie sobie z tym poradzic :twisted:

Moja rada - przeloz karte do innego slotu PCI. Jezeli to nie pomoze to sprobuj winXP - nie nalezy sie go bac, jest naprawde zajeb.... i bezkonfliktowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak moge karte przelozyc skoro jest na ISA i mam tylko ISA ale jak byl sound blaster 16 to wszystko chodzilo cacy.........a mam tylko sieciówke na PCI i juz ja przekladalem w kazdy port i jest to samo?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...