Skocz do zawartości
TwiN

Kolumny, wzmacniacze, CD - wszystko o audio

Rekomendowane odpowiedzi

wunat napisał(a):

w sklepie najprawdopodobniej m2 juz nie dostaniesz bo nie prdukuja.

1375300[/snapback]

Ktoś pisał że jeszcze w Media Markt chyba są, wie ktoś coś o tym?

Edit:

Panowie, kurde zastanawiem sie nad tym wzmakiem, naprawde za te cene warto?

Edytowane przez Konrad_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kamien napisał(a):

tannoyi m2 nigdzie nowych nie dostaniesz, w mediamarkt to je 2 lata temu sprzedawali :) - zostalo kupic uzywane

wzmacniacz jest ok i cena przystepna

1375398[/snapback]

Kamien sorki że tak marudze, ale ten sam gościu za te sama cene ma jeszcze takie coś co o tym sądzisz? lepsze od tego co podałeś wcześniej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok biore tego wzmaka:) Powiedzćie jakim kablem połączyć tego wzmaka z kompem, nie musi być to cudo za 50zł, szukam czegoś niedrogiego ale dobrego, nie jestem audiofilem jeśli ma to jakieś znaczenie :wink:

Edit przy tym wzmaku pisze:

5 WEJŚC ŹRÓDŁOWYCH - AUX/VIDEO1; PHONO; CD ; TUNER ; AUX/VIDEO2

czyli co oprócz kolumn moge do niego podłączyć?

Edytowane przez Konrad_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam kolegów audiofili :)

Zakupiłem już sobie wzmak i cd marantza (szukam jeszce tunera, ale znaleźć nie moge :( ). Do tego kabelki wypasione i wszystko pięknie, z tym, że mam kolumny od jakiejś starej wieży sony i nie sądze by były jakies najwyższej klasy :] Co myślicie o tym ?

http://www.polpak.com.pl/koda_show_prod.php?show=av51f

Wiecej niz 600zł nie bardzo mi sie widzi wydać na kolumny....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Vasago napisał(a):

Kamien, pochwalilbys sie lepiej nowym super sprzetem, bo widze, ze opis sie zmienil ;)

1375934[/snapback]

a no okazja byla to sie zmienilo sprzet... znajomy na stale do usa wyjezdza za 3 dni i chcial sie pozbyc sprzetu dosc szybko - to i cena byla promocyjna... powiem tyle ze za wzmak + kolumny w stanie idealnym zaplacilem troszke mniej niz same kolumny kosztuja ;).... tak wiec do interesu npraktycznie nic nie dolozylem a zmiana ze ho ho

wzmacniac gra bajecznie... normalnie chyba mu nic nie brakuje... moze odrobinke za cieply jest ale to chyba mi sie tak wydaje z powodu jego fenomenalnej muzykalnosci... ogolnie wzmak pod kazdym aspektem brzmieniowy jest bardzo dobry

kolumny moze nie maja takiego wykopu jak paradigmy (chodzi o glosnosc) bo basisko maja solidny, ale za to kultura brzmienia, jego prawdziwosc jest swietna

a tak oglnie wzmak + kolumny czaruja dzwiekiem... mozna sie zasiedziec tak jak w tym momecie wlasnie zasiedzialem sie przy tym jak eric johnson czaruje swa gitara ;)

--> Adasi

zamiast tych koda wez lepiej

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=47607081

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

te jamo slyszalem, wysokie tony i srednice maja w miare porzadna, basik tez niczego sobie, zagrac glosno tez potrafia, prezentuja calkiem porzadny dzwiek w przystepnej cenie... ogolnie polecam

a o kodach nic nie powiem bo niewiadomo co to tak naprawde jest ;)

Edytowane przez kamien

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kamien-pogratulowac nowego sprzetu :) Az sie rozmarzylem ;)

PS

Jeszcze dwa pytania ze zdecydowanie nizszych stref dzwiekowych.

Czy warto do tuningu brac te scr

http://arton.info/catalog/product_info.php...products_id/162

zamiast tych jantzenow ?

http://arton.info/catalog/product_info.php...products_id/144

Roznica w cenie nie jest jakas kolosalna,ale jezeli brzmieniowo sa podobne,to po co przeplacac. W tej chwili kolumny graja na czyms opisanym jako hongyuang ;)

I czy bawic sie w wymiane cewek oraz przewodow w samej zwrotnicy? Z tym pierwszym bylby pewien klopot bo nie za bardzo mam pomysl jak pomierzyc,to co siedzi tam teraz. Czytalem,ze lepiej w zwrotnicach spisuja sie cewki powietrzne (o ile sie nie myle,to obecnie jedna jest powietrzna,a druga rdzeniowa) o srednicy drutu 1,4mm.

W tej chwili wyglada to tak:

zdjecie1

zdjecie2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kamien, dzieki za typy co do tych wzmacniaczy do Paradigm. Chyba się posłucham i wybiorę tańsze Titany. Problem w tym, że w całym Olsztynie ich nie ma :-(, a chciałbym je jeszcze odsłuchać przed zakupem, no ale to sie jakoś załatwi, jak trzeba to się wybire na wycieczkę autem do jakiegoś bardziej "cywilizowanego miasta" :-P Mam pytanko. Wiem , że denon to dobra firma , ale c PMA 250SE ma tylko 30 W na kanał przy 8 Ohm. A ta druga Yamaha ma już po 60 W na kanał. Czy Yamaha AX 396- zagra z tymi głosniczkami lepiej niż AX-392, a jeżeli tak to na czym będzie polegać różnica...

Dzięki za rady i prosze o cierpliwość i wyrozumiałość :razz:

Edytowane przez AMIHoO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Konrad_ napisał(a):

Panowie wygrzebałem z garażu takie coś:

Unitra Stereo Tuner T8045

Wzmacniacz Unitra Stereo PW 8040

Przedstawia takie coś jakąkolwiek wartość?

P.S Sprzet jest raczej sprawny.

1377054[/snapback]

Kamien a Ty orientujesz się co to za sprzęt?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AMIHoO napisał(a):

Kamien, dzieki za typy co do tych wzmacniaczy do Paradigm. Chyba się posłucham i wybiorę tańsze Titany. Problem w tym, że w całym Olsztynie ich nie ma :-(, a chciałbym je jeszcze odsłuchać przed zakupem, no ale to sie jakoś załatwi, jak trzeba to się wybire na wycieczkę autem do jakiegoś bardziej "cywilizowanego miasta"  :-P Mam pytanko. Wiem , że denon to dobra firma , ale c PMA 250SE  ma  tylko 30 W na kanał przy 8 Ohm. A ta druga Yamaha ma już po 60 W na kanał. Czy Yamaha AX 396- zagra z tymi głosniczkami lepiej niż AX-392, a jeżeli tak to na czym będzie polegać różnica...

Dzięki za rady i prosze o cierpliwość i wyrozumiałość  :razz:

1378684[/snapback]

30W na 8omach to jest juz normalna moc i napewno wsytarczy do dobrego wysterowania paradigmow.. ktore tak btw sa latwym obciazeniem dla wzmacniaczy

co do yamahy to faktycznie ma wieksza moc ale kunsztem brzmienia znacznie odbiega od pma-250se....roznice miedzy AX392 a 396 sa nieduze... 396 to poprostu to samo w nowszym wydaniu z paroma ulepszeniami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Konrad_ napisał(a):

Kamien a Ty orientujesz się co to za sprzęt?

1378773[/snapback]

kiedys widzialem, w srodku identyczne jak pw8010, tylko obudowa jakas inna, wzmak taki sobie... zreszta jak wszystkie stare polskie wzmaki z lat 70-80... skompliowana, zamotana budowa i zamulone, malo angazujace brzmienie

tak moim zdaniem to ten wzmak ma wieksza wartosc sentymentalna i zabytkowa niz dzwiekowa ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

kolega postanowil kupic wieze. Przejzelismy kilka recenzji i forow i na polu walki ostaly sie dwa modele:

JVC EX-A1

vs

Yamaha Pianocraft e-600

O Pianocrafcie zlej opinie nie udalo mi sie przeczytac, natomiast o JVC opinii jest raczej niewiele, moze z wyjatkiem nagrody EISA.

Pomozecie?

pozdrawiam

komisarz

ps. Zapomnialbym - ceny nalezy uznac za zblizone.

Edytowane przez komisarz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi