Skocz do zawartości
TwiN

Kolumny, wzmacniacze, CD - wszystko o audio

Rekomendowane odpowiedzi

A nie będzie mi tu za bardzo dudnić  ?? Bo trochę się naczytałem i gdzies było napisane że  dźwięk z głośników 3 drożnych musi się stopić w całość żeby efekt był zadowalający, a do tego trzeba trochę przestrzeni, ja od przednich głośników będę oddalony o około 3 m, a od tylnych tylko o 1 m. Czy to wystarczy ?? I ten SW 1000 to pójdzie z amplitunerem, który jest w komplecie - DRA 660 ?? A może coś takiego - PANASONIC SC-HT500 ???http://www.maxaudio.pl/sklep/artykul/id/2599

A kto powiedział że 707 są 3-drożne ?. Odległość jest cłkiem rozsądna. Jeśli nie będziesz przesadzał z podbiciem basu to nie powinno dudnić. W sumie możesz śmiało kupić tańszy zestaw 703 + SW1000

http://www.polpak.com.pl/koda_show_prod.ph...how=av703_sw500

na pewno będzie o wiele lepszy niż ten Panasonic. A co do podłączenia SW-1000 to nie ma problemu - zagrałby nawet z walkmanem :). Zestawik bedzie naprawdę fajny. Bez porównania z Creativem.

:arrow: Pliki testowe już wrzuciłem. Od czego ma się serwer uczelniany :)

http://zeus.polsl.gliwice.pl/~pitt/Audio Tests

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, ten Panasonic to porażka, a co do tych 703 to recenzje są raczej nieszczególne. Chcialbym kupić 860 + SW 1000 + amplituner PANASONIC SA HE 75 K/S i to by mnie wyniosło jakieś 3700, bo jeżeli bym wziął 707 + SW 1000 i ten amplituner to zapłaciłbym praktycznie tak samo, tylko czy te 860 to nie za dużo ?? Bo przednie kolumny jak sądze nie moga stać przy samej ścianie, a odległość od tejże ściany do fotela to 4 m no i 1 m z tyłu. Czy to napewno wystarczy, czy raczej <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> słabsze 707 bo cena będzie taka sama ?? I jaki może być przybliżony koszt okablowania do takiego zestawu ??

http://www.agdrtv.com/amplitunery/panasoni...ic_sa_he_75.php

A może lepiej ten amplituner http://allegro.pl/show_item.php?item=21305754

tyle że on jest bez DVD, ale chyba nie ma różnicy między DVD podłączonym do komputera a zewnętrznym odtwarzaczem ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... co do tych 703 to recenzje są raczej nieszczególne

A ja czytałem w 2/2003 (72) Hi-Fi że zestawik jest niczego sobie. Do tego tylko SW-1000 zamiast tego SW500 i masz już fajowe kino. Jeśli już się upierasz przy droższych to wystarczą te 707.

Amplituner - zdecydowanie Yamahe.

Koszt okablowania - hmm - to zależy. Powiedzmy że 150 zł bez szaleństw :)

tyle że on jest bez DVD, ale chyba nie ma różnicy między DVD podłączonym do komputera a zewnętrznym odtwarzaczem ??

Przy DVD komputerowym sygnał video musisz przepuścić przez wyjście TV karty graficznej np do amplitunera i dalej do TV (lub od razu do TV). Oczywiście lepiej było by miec zewnętrzny odtwarzacz bo nie trzeba tak kombinowac i jest o wiele wygodniej. Zawsze możesz dokupić po jakimś czasie jak nie chcesz wszystkiego na raz. Ale lepiej było by miec cały zestaw. Naprawdę kup ta Yamahę i nie pożałujesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki P_i_t_t, kupię tą Yamahę, 707 i SW 1000 ale to dopiero za 3 miesiące jak będzie trochę kasy. Mam jeszcze pytanie jak to wszystko po podłanczac. Karte muzyczną łącze z amplitunerem poprzez pojedyńczy kabel optyczny (wystarczy taki za 39 zł ?)

http://www.polpak.com.pl/koda_show_prod.ph...cyfrowe-opyczne

dalej każdy głośnik podłanczam pod Yamahę i jakiego tu użyć kabla ?? lepszego dla frontu i suba czy komplet taki sam ?? bo będe potrzebował w sumie przynajmniej 30 metrów żeby to wszystko jakoś wyglądało, ten za 5 zł wystarczy czy może nawet czegoś tańszego poszukać ??

http://www.polpak.com.pl/koda_show_prod.ph...nikowe-na-metry

A żeby sygnał video szedł z komputera to wyjście TV podłączyć pod TV i amplituner też pod TV ?? czy np. wyjście TV pod Yamahę kablem S-video (czy jest tam takie gniazdo?) a potem amplituner z TV poprzez EURO lub S-VIDEO ??

Czy długość kabla łącząca amplituner z głośnikami musi być taka sama dla każdego głośnika, czy nie ma to znaczenia ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam jeszcze pytanie jak to wszystko po podłanczac. Karte muzyczną łącze z amplitunerem poprzez pojedyńczy kabel optyczny (wystarczy taki za 39 zł ?)

http://www.polpak.com.pl/koda_show_prod.ph...cyfrowe-opyczne

dalej każdy głośnik podłanczam pod Yamahę i jakiego tu użyć kabla ?? lepszego dla frontu i suba czy komplet taki sam ?? bo będe potrzebował w sumie przynajmniej 30 metrów żeby to wszystko jakoś wyglądało, ten za 5 zł wystarczy czy może nawet czegoś tańszego poszukać ?? 

http://www.polpak.com.pl/koda_show_prod.ph...nikowe-na-metry

A żeby sygnał video szedł z komputera to wyjście TV podłączyć pod TV i amplituner też pod TV ?? czy np. wyjście TV pod Yamahę kablem S-video  (czy jest tam takie gniazdo?) a potem amplituner z TV poprzez EURO lub S-VIDEO ??

Czy długość kabla łącząca amplituner z głośnikami musi być taka sama dla każdego głośnika, czy nie ma to znaczenia ??

Tak jak piszesz

- kartę dzwiękową łączysz wyjściem cyfrowym z amplitunerem. Trochę mnie dziwi że chcesz to połączyć kablem optycznym - tzn jeśli karta ma takie wyjście to może być, ale zdaje mi się że raczej jest to wyjście cyfrowe typu koaksjalnego (coax) - i raczej takim kabelkiem to połącz. Poszukaj też innych kabelków niż te na tej stronie - bo szczerze mówiąc nie wiem co to za cuda. Niedrogie i dobre kabelki to np Bandridge albo Ultralink.

- kolumny oczywiście do amplitunera. Nie ma co przesadzać z drogimi kablami. Tzn do frontów i centralnego możesz kupić jakies normalne okragłe (była już mowa w tym temacie o różnych kabelkach)

- do subwoofera będzie to kabelek cinch-cinch (równiez może być np Bandridge) - bo podłączysz to niskopoziomowo.

- do satelit warto by było kupić jakąś tanią tasmę lub cos innego płaskiego (bo łatwiej układa sie pod dywanem). Nie muszą to być jakieś super kable - w końcu to surroundy

- Video : TV Out karty do amplitunera a amplituner do TV np przez Scart (Euro) albo S-Video albo Composite - wszystkie te kabelki i przejściówki dostaniesz bez problemu.

- długość kabla w tym przypadku nie ma tak kluczowego znaczenia, ale nie rób tak że lewy głośnik będzie miał np. 3 metry a prawy 8m :). Najlepiej oczywiście żeby fronty miały taką samą długość (prawy i lewy) a jeśli zostanie Ci sporo niewykorzystanego kabla to nie zwijaj go w kłębek tylko rozłóż na większej długości - bo przy zwinięciu kabelek zaczyna zachowywać się jak cewka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to jeszcze jedno, chyba juz ostanie pytanie. Co tak właściwie przetwarza dźwięk gdy kolumny są podłączone do komputera ?? Bo zarówno karta muzyczna jak i amplituner mają praktycznie takie same dekodery, a urządzeniem nadrzędnym w tym przypadku jest chyba dźwiękówka, bo to pod nią podłączony jest cały zestaw ?? A ,może to amplituner odgrywa decydującą rolę, bo gdy np. będe zmieniał ustawienia dźwięku z poziomu Windowsa to czy te zmiany będą zauważalne, albo zmiana ustawień na amplitunerze czy da jakiś efekt, bo chyba nie jest tak, że mogę zmieniać parametry dźwięku zarówno w komputerze jak i na amplitunerze ??

I jeszcze dla pewności zapytam, czy kable 14 metrowe dla tylnych satelitek to nie za dużo ?? Nie mam dywanu i musze ten kabel ciągnąć niemalże po suficie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to jeszcze jedno, chyba juz ostanie pytanie. Co tak właściwie przetwarza dźwięk gdy kolumny są podłączone do komputera ?? Bo zarówno karta muzyczna jak i amplituner mają praktycznie takie same dekodery, a urządzeniem nadrzędnym w tym przypadku jest chyba dźwiękówka, bo to pod nią podłączony jest cały zestaw ?? A ,może to amplituner odgrywa decydującą rolę, bo gdy np. będe zmieniał ustawienia dźwięku z poziomu Windowsa to czy te zmiany będą zauważalne, albo zmiana ustawień na amplitunerze czy da jakiś efekt, bo chyba nie jest tak, że mogę zmieniać parametry dźwięku zarówno w komputerze jak i na amplitunerze ??

I jeszcze dla pewności zapytam, czy kable 14 metrowe dla tylnych satelitek to nie za dużo ?? Nie mam dywanu i musze ten kabel ciągnąć niemalże po suficie.

Amplituner ma mieć rolę nadrzędną - dlatego w oprogramowaniu karty ustawia się opcje używania wyjścia cyfrowego oraz (przykładowo w Audigy) wyłącza dekodowanie AC-3 przez karte. Karta ma dostarczyć czysty niezdekodowany sygnał cyfrowy do amplitunera, który to rozpozna i przetworzy.

Gdybyś chciał na odwrót (karta dekoduje) to też się da - analogowo - ale jest z tym więcej zachodu, bo potrzebowałbyś większej ilości kabelków i w tym przypadku raczej tego nie doradzam.

14 metrów do satelit może być. W amplitunerze da się wszystko ustawić (np - opóźnienia czasowe wynikające z odległości słuchacza i specyfikacji dzwięku 3D), więc nie masz się czym przejmować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam !

Na poczatku chcialbym powiedziec ze jesli chodzi o sprzet audio to jestem laikiem :oops:

Chcialbym sie dowiedziec czegos na temat zestawu kina domowego Sony HTTP3000. Prosze pomozcie czy oplaca sie to brac bo mam za good cene i nie wiem czy sie pchac :( za jakiekolwiek informacje lub rady bede wdzieczny dziekuje !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem tak :

if good cena < 2100 zł to możesz kupić. W innym przypadku poszukaj np tych zestawów Yamahy z Eltaxami lub Yamaha + Koda - tak jak kolega kaupek.

A tu jest praktycznie to samo pytanie :

http://audio.lukar.net/forum_wpisy.html?te...emat=4155&all=1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Diekx :)  

Boze to u w polsce takie ceny sprzetu sa ??  

w przeliczeniu ja zaplace za zestawik 1500zeta :)  

Moglbys mi cos powiedziec na temat tego wlasnie zestawu ?

No tak już niestety jest - np. Yamaha PianoCraft CRX-E 400 kosztuje u nas ok 2700 zł. W Niemczech kupi się ją za ok 1600 zł !!!. Za ta cenę to najlepsza mini-wieża na rynku jaką słyszałem.

O tym zestawie nie mam bladego pojęcia bo ani go nie widziałem ani tym bardziej nie słyszałem. Najlepiej sam posłuchaj przed zakupem - to standardowa procedura, żeby nie kupić kota w worku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Amplituner ma mieć rolę nadrzędną - dlatego w oprogramowaniu karty ustawia się opcje używania wyjścia cyfrowego oraz (przykładowo w Audigy) wyłącza dekodowanie AC-3 przez karte. Karta ma dostarczyć czysty niezdekodowany sygnał cyfrowy do amplitunera, który to rozpozna i przetworzy.

Czyli właściwie nie ma znaczenia jaką mam kartę muzyczną, grunt, że jest wyjście cyfrowe ??

Prawdą jest, że ten amplituner 440 nie radzi sobie z dźwiękiem STEREO ?? Dopiero model 640 nadaje się do takiego zastosowania, ale różnica w cenie to około 500 zł. Chyba nie warto dopłacać, jeżeli będę wykorzystywał sprzęt przeważnie do oglądania filmów ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli właściwie nie ma znaczenia jaką mam kartę muzyczną, grunt, że jest wyjście cyfrowe ??

Prawdą jest, że ten amplituner 440 nie radzi sobie z dźwiękiem STEREO ?? Dopiero model 640 nadaje się do takiego zastosowania, ale różnica w cenie to około 500 zł. Chyba nie warto dopłacać, jeżeli będę wykorzystywał sprzęt przeważnie do oglądania filmów ??

W zasadzie nie ważne - oczywiście im lepsza karta tym lepiej (lepsze sterowniki, przetworniki, SNR itp) ale nie jest to konieczne.

Dlaczego miałby sobie nie radzić w stereo ?. Każdy amplituner sobie poradzi - pytanie tylko "jak" ?. Skoro przykładowo dobry wzmacniacz stereo kosztuje ok 2000 zł i ma 2 końcówki mocy a amplituner za 2000 zł ma ich aż 5 , oraz inne bzdurki typu procesor dzwięku, dekodery itd - to chyba musiano zdecydować się na jakiś kompromis. Słuchałem amplituner Sherwooda za ok 5500 zł w stereo i w porównaniu z Rotelem RA-02 (za 2tys) pod względem walorów cenionych w stereo nie miał szans.

Niektórzy ludzie kupuja amplituner "na zapas" - słuchają głównie muzyki ale chca mieć 5.1 (bo taka teraz moda i każdy chce mieć "kino" :) w domu) - to akurat głupota, ale jeśli Ty nastawiasz się zdecydowanie na filmy to nie ma się nad czym zastanawiać. Do filmów będzie jak znalazł a i muzyki posłuchasz sobie w miare przyjemnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

subwoofer.t17.ds.pwr.wroc.pl

zalezy jak duze pomieszczenie??

material raczej wiorowa 22mm (cena), naped TDA7294 (cena i dostepnosc),

filtr 20-100Hz np na NE5532, to bedzie tak 100zl no i kwestia ile na glosnik chcesz do tych 100zl dodac ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

filtr 20-100Hz np na NE5532, to bedzie tak 100zl no i kwestia ile na glosnik chcesz do tych 100zl dodac ??

thx a gdzie dostane ten naped ? glosnik hmm no nie wiem gdzies 150-200zl?

jakie kosztu dochodza potem jeszcze fajnie by bylo tak w 300-350 sie zmiescic;]] ale zawsze mozna troche przeczekac i wyskrobac wiecej;]]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do 150zl to polecilbym Tonsila GDN 20/80/2 cena w granicach 150zl...

obudowa cos kolo 35-40l do tego solidnie zrobione i dokladnie i dobrze wytlumiona, co do wzmacniacza na TDA7294 to sam scalak cos pod 20zl kosztuje a reszta czesci + radiatro ze 20zl czyli 40zl jak sam polutujesz, filtr tez czesci cos w granicach 20-25zl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mowisz "bez przesady",ojj tak samo mowil kumpel! ale jak mu pokazalem prosty test, to stwierdzil : "niemozliwe" kombinowal, zmienial kanaly, przekladal glosniki, ale w koncu sie poddal!  :lol: roznica jest duuza! Ale tylko jezeli masz sprzet ktory pozwoli wyczos to, bo nawet kabel za 1000 pln nie poprawi brzmienia Astry 2, albo tonslia! :lol: 

A co do tego, ze srebro najlepsze... hmm... niekoniecznie....z miedzi mozna naprawde duzo wydusic! no i srebro ma swoj charaktesrystyczny dzwiek ktory nie wszystkim odpowiada...

gowniany tonsil czy cos jak kosztuje 2000zl (maestro) to mosi byc gowniane pomysl zanim cos powiesz p.s. co sadzicie o tych satelitkach?wlasnie takie sobie sprawilem na scianie je powiesze chyba bo obudowa jest typu compact? http://www.tonsil.com.pl/products/speakbox/inne.htm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

thx a gdzie dostane ten naped ? glosnik hmm no nie wiem gdzies 150-200zl?

jakie kosztu dochodza potem jeszcze fajnie by bylo tak w 300-350 sie zmiescic;]] ale zawsze mozna troche przeczekac i wyskrobac wiecej;]]

posiadam glosnik 20cm tonsil gdn20/40 40W w stanie idealnym moge ci go sprzedac za 40zl :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GDN 20/40 nie nadaje sie do suba, posiada duze Ots w granicach 0.7 - 0.8 i moze pracowac jedynie w obudowach zamknietych i litrazu do 20l, pozatym ma male xmax (wychylenie membrany) co tez go dyskwalifikuje gdyz od 60Hz dramatycznie spada w nim efektywnosc, nadaje sie on do monitorow gdyz charakteryzuje sie on dobrym impulsem jednak posiada b.duze podbarwienia w okolicach 120-80Hz,

GDN 20/80 lub GDN 20/80/2 - w tej cenie nic lepszego nie znajdziesz

mam jeszcze gdzies kolumny tonsila na gdn20/40 - hmmm 40zl ;) to za ta cene jest Tesla ARN 150/03 (wypas glosniczek)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GDN 20/40 nie nadaje sie do suba, posiada duze Ots w granicach 0.7 - 0.8 i moze pracowac jedynie w obudowach zamknietych i litrazu do 20l, pozatym ma male xmax (wychylenie membrany) co tez go dyskwalifikuje gdyz od 60Hz dramatycznie spada w nim efektywnosc, nadaje sie on do monitorow gdyz charakteryzuje sie on dobrym impulsem jednak posiada b.duze podbarwienia w okolicach 120-80Hz,

GDN 20/80 lub GDN 20/80/2 - w tej cenie nic lepszego nie znajdziesz

mam jeszcze gdzies kolumny tonsila na gdn20/40 - hmmm 40zl ;) to za ta cene jest Tesla ARN 150/03 (wypas glosniczek)

tak ty to za 40 zl chcialbys kosmos??? :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mowisz "bez przesady",ojj tak samo mowil kumpel! ale jak mu pokazalem prosty test, to stwierdzil : "niemozliwe" kombinowal, zmienial kanaly, przekladal glosniki, ale w koncu sie poddal!  :lol: roznica jest duuza! Ale tylko jezeli masz sprzet ktory pozwoli wyczos to, bo nawet kabel za 1000 pln nie poprawi brzmienia Astry 2, albo tonslia! :lol: 

A co do tego, ze srebro najlepsze... hmm... niekoniecznie....z miedzi mozna naprawde duzo wydusic! no i srebro ma swoj charaktesrystyczny dzwiek ktory nie wszystkim odpowiada...

gowniany tonsil czy cos jak kosztuje 2000zl (maestro) to mosi byc gowniane pomysl zanim cos powiesz p.s. co sadzicie o tych satelitkach?wlasnie takie sobie sprawilem na scianie je powiesze chyba bo obudowa jest typu compact?http://www.tonsil.com.pl/products/speakbox/inne.htm

To że coś kosztuje 2000 zł znaczy że gra tak jak trzeba ? :lol: Heh (jak mawiają) - nie ten film nie ta bajka :). Jeśli coś jest naprawdę dobre - wtedy można ustalić proporcjonalnie wyważona cenę. W przypadku Tonsila wydawać by sie mogło iż w dziale marketingowym pracuje jakiś fantasta :lol: - heh 2000 zł - ułańska fantazja :).

A co do satelitek - to faktycznie jakaś nowość bo nie widziałem tego cuda na oczy. Wizualnie na zdjęciu zalatują tanim plastikiem na froncie. W sumie za 300 zł nie można znowu aż tak wiele wymagać. Nie jest to żadna kolumna bipolowa a zwykły monitor promieniujący do przodu dlatego nawet pomimo zamkniętej obudowy nie wieszałbym ich na ścianie a ustawiłbym mniej więcej na godz. 5 i skręcił oś na słuchacza. Jeśli je przykręcisz to nie będzie zbyt dobrego efektu bo :

:arrow: a) będziesz musiał je rozstawić odpowiednio szereko - a to popsuje wrażenia przestrzenne, gdyż dzwięk z głośników nie będzie skierowany bezpośrednio na Ciebie

:arrow: B) jeśli ustawisz je zbyt blisko to dzwięk będzie skierowany na Ciebie ale oba kanały zleja się ze sobą co nie jest porządane

:arrow: c) ustawienie w rogu i skierowanie pod kątem - zbyt duzo podbarwień i odbić.

To taka moja rada - i tak zrobisz po swojemu :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak ty to za 40 zl chcialbys kosmos???  

hehe no kosmos nie ;) ale ARN 150/03 juz jest :)

w sumie gdn 20/40 nie jest zly ale juz to b.stara konstrukcja

mam kolumny z tymi glosnikami na strychu i jest na nich 1978 rok ;)

(nowy gdn20/40 -65zl)

ale to i tak nie zmienia faktu ze do suba kompletnie sie on nie nadaje heh

a co do tonsilow to seria maestro nie jest taka zla i jak kolwiek warta swojej ceny w porownaniu do kolumn zachodnich ( nie mowie o wyjatkach bo takie zawsze sa)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gowniany tonsil czy cos jak kosztuje 2000zl (maestro) to mosi byc gowniane pomysl zanim cos powiesz p.s. co sadzicie o tych satelitkach?wlasnie takie sobie sprawilem na scianie je powiesze chyba bo obudowa jest typu compact?http://www.tonsil.com.pl/products/speakbox/inne.htm

To że coś kosztuje 2000 zł znaczy że gra tak jak trzeba ? :lol: Heh (jak mawiają) - nie ten film nie ta bajka :). Jeśli coś jest naprawdę dobre - wtedy można ustalić proporcjonalnie wyważona cenę. W przypadku Tonsila wydawać by sie mogło iż w dziale marketingowym pracuje jakiś fantasta :lol: - heh 2000 zł - ułańska fantazja :).

A co do satelitek - to faktycznie jakaś nowość bo nie widziałem tego cuda na oczy. Wizualnie na zdjęciu zalatują tanim plastikiem na froncie. W sumie za 300 zł nie można znowu aż tak wiele wymagać. Nie jest to żadna kolumna bipolowa a zwykły monitor promieniujący do przodu dlatego nawet pomimo zamkniętej obudowy nie wieszałbym ich na ścianie a ustawiłbym mniej więcej na godz. 5 i skręcił oś na słuchacza. Jeśli je przykręcisz to nie będzie zbyt dobrego efektu bo :

:arrow: a) będziesz musiał je rozstawić odpowiednio szereko - a to popsuje wrażenia przestrzenne, gdyż dzwięk z głośników nie będzie skierowany bezpośrednio na Ciebie

:arrow: B) jeśli ustawisz je zbyt blisko to dzwięk będzie skierowany na Ciebie ale oba kanały zleja się ze sobą co nie jest porządane

:arrow: c) ustawienie w rogu i skierowanie pod kątem - zbyt duzo podbarwień i odbić.

To taka moja rada - i tak zrobisz po swojemu :).

Dziekuje za rade z wlasnych wrazen po tych satelitkach moge powiedziec tyle graja przecietnie podlaczylem je do sprzetu yamachy (5.1) kumpla oczywiscie ustawilem na stereo i musze powiedzec jedno mnie zdziwilo w ich dzwieku to ze nie ma oczywiscie zadnych fajerwerkow ale zachowuja sie bardzo dystyngowanie podczas oddtwarzania bas byl nie zanisko schodzacy jak dla mnie gora 83 hz ale nie dudnil jak debil:) szczegolow nie za duzo scena tez nie za wielka ale stereofonia jest juz na dobrym pozimie byly ustawione na stendach. Budowa ciezka buda wykonana z plyty wiorowej . bas jest to nowy glosnik nisko-sredniotonowy 10cm tonsila wyk z celulozy na zawieszeniu piankowym wysokotonowiec to kopolka 19mm tylko nie wiem z czego wykonana. to na tyle u mnie bedzie to podlaczane do live5.1 na amplitunerze at9100:) komp jest w naprawie ale ustawie je na biurku ? nie wiem czy to bedzie ustawienie optymalne?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi