wunat Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 chyba sie skonczy na poczciwym vortexie 2 ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 Hheh kupuj herculesa :) , i sie nie zastanawiaj . To dobra karta . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 ok, to juz nic nie panimajus ... bedzie jakis przeskok z 5.1 na herca ... ta Wasza rozmowa calkiem mnie zbila z tropu ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 ok, to juz nic nie panimajus ... bedzie jakis przeskok z 5.1 na herca ... ta Wasza rozmowa calkiem mnie zbila z tropu ... POwiedzialem to nie temat o pisaniu o tym . NIe wiem czy przeczytales co pisalem wczesniej dokladnie bo chyba nie . Hercules to wytarczajaca karta dla ciebie , a zeby ci Crative dobrze zagral to bys sie musial nameczyc ( chociaz tez mozna uzyskac niezla jakosc ) . Sumujac :) , jedni uwazaja ze im ladnie gra bo ladnie wyglada , wiec jak widzisz czy cos jest dobre a co nie to pojecie wzgledne . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 chodzi o to ze przeczytalem uwaznie :D i chodzi mi o konfrontacje sb 5.1 + kx i ASIO vs. ten hercules, bo nie slyszalem zeby byly do niego alternatywne sterowniki ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 chodzi o to ze przeczytalem uwaznie :D i chodzi mi o konfrontacje sb 5.1 + kx i ASIO vs. ten hercules, bo nie slyszalem zeby byly do niego alternatywne sterowniki ... No niestety nie wiem jak gra Hercules , bo nie mialem okazji go potestowac przez dluzszy czas . Parametry ma standardowe i wystarczajace, wyniki testow tez nawet niezle :)( i mysle ze wystarczajaca to karta dla ciebie ) . A czy slysze na czyms wiecej czegos czy nie to dla ciebie i tak nie ma znaczenia :) > Ciekawe czy jakbys Kameniowi puscil na slepo Herca i Live 5.1 to by ten bas wylapal :) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 no wlasnie, o to chodzi czy warto ladowac w to kase ... mysle ze jakby mi sie udalo opchnac mojego SB za 60-70 PLN to bym sie skusil na tego herca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 live ma rozlazly bas, herc ma lepszy dynamiczniejszy... wylapal bym przy porownaniu ;) jak bedzie cie to nieduzo kosztowalo do ~30zl to bierz herca :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 live ma rozlazly bas, herc ma lepszy dynamiczniejszy... wylapal bym przy porownaniu ;) jak bedzie cie to nieduzo kosztowalo do ~30zl to bierz herca :) Wystraczyloby zebym ci powiedzial ze zmienilem juz karte na druga , puszczajac drugi raz znowu Herca . I mysle ze na 50 % bys sie pomylil :). Chociaz obiektywne testy itd to mozna w necie poszukac , o co w tym biega itd . Tak samo jak i samemu sie pobawic . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 Wystraczyloby zebym ci powiedzial ze zmienilem juz karte na druga , puszczajac drugi raz znowu Herca . I mysle ze na 50 % bys sie pomylil :). Chociaz obiektywne testy itd to mozna w necie poszukac , o co w tym biega itd . Tak samo jak i samemu sie pobawic . oj mysle zebym sie nie pomylil, testy wskazujace na szumy i inne <span style="color:red;">[ciach!]</span>ly nie oddadza tego jak cos gra, bo moze miec idealne parametry a brzmiec sztucznie, najwazniejsze co sie slyszy, sluchalem fortissimo III i Live i roznica byla ogromna, jakbys powiedzial ze zmieniles a siedzial by dalej live to nie stwoerdzilbym ze to dalej live siedzi, tylko ze hercules gra jakos do kitu bo roznica jest naprawde slyszalna :) dobra temat i tak do niczego nie prowadzi :) bierz herca jak nie duzo doplacasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phil Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 no i wooferek uciekl mi sprzed nosa poszedl za 400zl :/ jaka byscie polecili alternatywe w tym przedziale cenowym ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Ja mam pytanie dotyczace powszechnie znanego zjawiska zwanego "znikaniem" kolumn otuz nie wiem na czym dokladnie to polega czy zrodlo dzwieku jest dla nas calkowicie nie do zlokalizowania? mam Tannoye M2 nie za duze monitorki ktore nie powinny miec z tym wiekszego problemu.... stoja na wysokosci 64 cm ( standy-samorobki 20kg) i pokoju 13m^2 o troche nieszczesnych ksztaltach... ( jak zrobie projekt to umeiszcze) moze wyjdzie tu mala prowizora: _________________ | ... @ .. BBB .. @ | | ------- ........| ........| .. .. FF ... ........|____________ nie rysowalem bocznej sciany chodzi mi tylko o ksztalt. Co moze miec na to jeszcze wplyw? czy sa jakies mp3 przy ktorcyh kolumny lepiej znikaja? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2004 @ - kolumny bb - biurko ff - fotel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2004 tak przy mp3 96 kbps mono dobrze znikaja . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2004 eee?:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 tak przy mp3 96 kbps mono dobrze znikaja .Złośliwcze :P :arrow: Vengeance: Co do efektu "znikania" chodzi o to by dzwięk generowany przez kolumny na tyle się od nich "oderwał", by nie były słyszalne tylko 2 odrębnie grające głośniki a cała rozbudowana scena muzyczna. Wtedy - coś się dzieje na pierwszym planie, drugim itd. Pojawią się tzw. "źródła pozorne" - wydaje się że np. solista stoi z przodu po lewej stronie, perkusista z tyłu pośrodku itd - a wszystko to na zwykłym zestawie 2 głośników. Posłuchaj dobrzez nagranej płytki audio bo testowanie tego na mp3 to raczej nieporozumienie. Wspomniana już kiedyś płyta Roger Waters - Amused to Death obfituje w całe mnóstwo efektów przestrzennych (oczywiście wszystko do usłyszenia na stereo). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 No ale posluchac Rogera Watersa nalezy z plyty CD , a nie mp3 , stad moja odpowiedz :) . Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 tak przy mp3 96 kbps mono dobrze znikaja .Złośliwcze :P :arrow: Vengeance: Co do efektu "znikania" chodzi o to by dzwięk generowany przez kolumny na tyle się od nich "oderwał", by nie były słyszalne tylko 2 odrębnie grające głośniki a cała rozbudowana scena muzyczna. Wtedy - coś się dzieje na pierwszym planie, drugim itd. Pojawią się tzw. "źródła pozorne" - wydaje się że np. solista stoi z przodu po lewej stronie, perkusista z tyłu pośrodku itd - a wszystko to na zwykłym zestawie 2 głośników. Posłuchaj dobrzez nagranej płytki audio bo testowanie tego na mp3 to raczej nieporozumienie. Wspomniana już kiedyś płyta Roger Waters - Amused to Death obfituje w całe mnóstwo efektów przestrzennych (oczywiście wszystko do usłyszenia na stereo). W takim razie moja Unitra sobie doskonale z tym radzi. Kolumn wogóle "nie słychać", scena dźwiękowa rozciąga się nie tylko pomiędzy głośnikami, słychać co się dzieje przed nimi, za nimi, obok nich. Polecam płytę No Doubt - The Singles (1992-2003). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 :arrow: Kwiecień to nie zalezy wylacznie od wzmcniacza ale w kazdym aspekcie rownowaznie od jakosci zrodla, wzmacniacza, kolumn i ich ustawienia.... no z tym sie zgodze ze unitra buduje jak na tani wzmacniacz bardzo dobra scene :) aha jest jeszcze cos takiego jak ostrosc i szczegolowosc sceny, bo wiesz scena moze byc ogromna wzdluz i wszerz ale zamazana ze jednoznacznie nie da sie okreslic pounktu dzwieku tylko wystepuje jako taka mgielka... napisz wlasnie jak z tym w unitrze bo ze scene ma rozbudowana to wiem bo slyszalem ale nie pamietam jak ze szczegolowoscia bo sluchalem techno koncertowego :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Aha =] czyli zle zrozumialem pojecie tego znikania :) efekt taki jak opisal Pitt coziwsicie wystepuje:) nie mialem tej plyty wiec sobie wsadzilem orginalne plyty KC - Starless and Bible black i koncertow the night watch i bylo tak jak toopisywaliscie z ta mp3 to bylo oczywiscie tak w przenosni jako opis muzyki do sciagniecia bo jak juz sciagam to zazwyczaj FLAC , albo wavy. thx za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Słuchając jazzu bez problemu moge określić gdzie dany instrument się znajduje, dźwięk jest wyraźny, wokół instrumentu/wokalu słychać tzw. powietrze, dźwięk nie zlewa się w jedność. Wokalista w większości utworów stoi dokładnie po środku (czyli pomiędzy głośnikami). Tak to potrafię opisać ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Słuchając jazzu bez problemu moge określić gdzie dany instrument się znajduje, dźwięk jest wyraźny, wokół instrumentu/wokalu słychać tzw. powietrze, dźwięk nie zlewa się w jedność. Wokalista w większości utworów stoi dokładnie po środku (czyli pomiędzy głośnikami). Tak to potrafię opisać ;) czyli wszystko w jak najlepszym porzadku :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 No i cieszę się z tego bardzo ;) Niedługo szykuje się zmiana wzmaka i kupno odtwarzacza CD. A i tak lepszego dźwięku nie moge sobie wyobrazić :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 na jakiego wzmaka polujesz i odtwarzacz cd ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Hmmm, zastanawiam się nad Luxman LV-112 (650zł) i Acoustic Research CD-07 (~900zł). Wkrótce wybiorę się na odsłuch do krakowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 a co powiesz na wzmacniacz AMC 3000 a odtwarzacz Yamaha CDX-396 ?? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sz@tynbury Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Hmmm, zastanawiam się nad Luxman LV-112 (650zł) i Acoustic Research CD-07 (~900zł). Wkrótce wybiorę się na odsłuch do krakowa. -> Kwiecień Mam na sprzedanie Yamahę CDX-496 srebrną, 5 miesięczną, w stanie idealnym, kartonik, instrukcja PL, lecz niestety zginęłą mi gwarancja i już raczej się nie odnajdzie (szukałem, jakby się odnalazła to podeślę). Jakbyś był chętny to na priv. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Mam na sprzedanie Yamahę CDX-496 srebrną jak sie ona ma do AX-496 ?? to podobne jakies sprzety ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Po chwilowym zastanowieniu gdzie moge uswiadczyc ceikawa scene przyszly mi jeszcze do glowy Yes i Santana =] no i te zbyla bardzo fajna :) zreszta ciekawa scene uswiadczymy chyba wszedzie gdzies jest cos wiecej oprocz jednego bitu:) Santana - Maria Maria bardzo fajnie slychac bass , marakasy , gitare ,wokal ogolnie ciekawa piosenke:) danwo nie slyszalem santany:) Musze jeszcze zobaczyc na muzyce klasycznej:) tylko cos ciekawego musze znalezc:) testowal ktos?:) jak to brzmi bo tam jak wiadomo insrumentow bardzo duzo: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 no powazna muzyka a przedewszystkim sklady symfoniczne to duze wyzwanie dla sprzetu, mnostwo tam przestrzeni, instrumentow i jeszcze wiecej mikro detali... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...