Sz@tynbury Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Mam na sprzedanie Yamahę CDX-496 srebrną jak sie ona ma do AX-496 ?? to podobne jakies sprzety ?? AX-496 + CDX-496 to właściwie komplet, ale nigdy nie słuchałem AX-496. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PakerWolus Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Jak nagram mp3 na audio i odpale w cd to jakość bedzie taka sama jak na kompie?? kamien :arrow: w topiku "jaki zestaw audio do kompa" Napisałem ci jakie mam teraz kolumny zastanawiam sie czy nielepiej by było jak bym zrobił subwoofer na tym STX i do tego dwie satelitki. Tylko jakie głośniki dobrać do satelitek żeby mi niezdychały przy subie. i Jaką budowe suba najlepiej zastosować żeby bass był jak najlepszy i czy to sie wogule opłaca?? w porównaniu z tym co mam teraz ( dla niewtajemniczonych :wink: kolumna na STX-GDN 38-SC-4 średni HH8021 i po 3 gwizdki piezo TE-001, a wzmak Yamaha AX-750 RS 2x185 4ohm) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 kamien :arrow: w topiku "jaki zestaw audio do kompa" Napisałem ci jakie mam teraz kolumny zastanawiam sie czy nielepiej by było jak bym zrobił subwoofer na tym STX i do tego dwie satelitki. Tylko jakie głośniki dobrać do satelitek żeby mi niezdychały przy subie. i Jaką budowe suba najlepiej zastosować żeby bass był jak najlepszy i czy to sie wogule opłaca?? w porównaniu z tym co mam teraz ( dla niewtajemniczonych :wink: kolumna na STX-GDN 38-SC-4 średni HH8021 i po 3 gwizdki piezo TE-001, a wzmak Yamaha AX-750 RS 2x185 4ohm) . napewno przy satelitkach rozdzielczosc i przestrzennosc sie poprawi ogromnie hmmm skoro masz mocny wzmacniacz to mozna poszales z TVM 150-03 :) czyli na satelitke kolumna bassreflex o poj wew. ok 10l strojona na 45-50Hz głosniki nisko-srednio to Tesla TVM 150-03-4, na wysokotonowke gdwk 11/100 sub chcesz pasywny czy aktywny ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PakerWolus Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Tylko zastanawiam sie czy niezamałą pojemność podałeś na te satelitki i raczej włożyłbym po dwa TVM 150-03-4 na satelitke A subwoofer pasywny podepne wszystko do tego wzmaka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 no z dwoma TVM150-03 to juz nie satelitki ale fajne podlogowki, w sumie jak masz spore pomieszczenie do nie glupi pomysl, podlogowki 20l poj. 2x TVM 150-03-4 strojone bas reflexem na np 48 Hz, do tego Tonsil gdwk 11/100 i subek na 2x ten STX co masz... wydaje mi sie ze jak bedziesz mial te podlogowki z 2x TVM 150-03 to subika bedziesz tylko sporadycznie uzywal :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 A co polecacie z oferty tego allegrowicza do ~2000zł za CD i wzmak ?? http://www.allegro.pl/show_user_auctions.p....php?uid=590969 Właśnie tam się wybieram na zakupy. Wcześciej chciałem przeznaczyć ~6000zł na wszsytko ale pomyślałem że narazie nie ma sensu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 jak masz starego live to go zostaw, poniewaz stare live byly o wiele lepiej wykonane i lepiej brzmialy, jak masz nowego tzn 5.1 to zamieniaj na herculesa No troche racji masz niby ,chociaz nie wiem skad te twoje dane :) . Polecam zobaczyc na stronie RMAA testy Livea 5,1 zrobione z kodeka tylnich kanalow .http://audio.rightmark.org/test/live51/live51-rear-48.htm znaczy ja sie glownie kierowalem tym co slyszalem, porownywalem starego live takiego z 99 roku i 5.1 z 2003, ten nowy brzmial gorzej, dynamika i czystoscia dzwieku bardzo ustepowal starszemu... juz nie wspomne o szumach ktore szumialy ;) a w starym byly praktycznie nieslyszalne no a tylko pewnie wunat lubi sluchac muzyki losno a live gra na wyrzszym antezeniu niz hercules i mysle ze nie warto zmieniac na herculesa lepiej na audigy2 jak juz;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 :arrow: Kwiecień zobacz to: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=23371091 i to: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=23394266 wzmacniacz dobry i kompakt tez niczego sobie.. wg mnie zestawik super :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PakerWolus Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 :arrow: kamień A jak myślisz jak zrobić ten sub najlepiej . Może głośnik zabudowany z bassreflexem na prost membrany?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 glosnik i bass reflex skierowane w dol w normalnej obudowie bez zadnych kombinacji :).. moim zdaniem to sie najlepiej sprawdza gdyz w takim przypadku na dzwiek nie wplywa za mocno akustyka pokoju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 :arrow: Kwiecień zobacz to: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=23371091 i to: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=23394266 wzmacniacz dobry i kompakt tez niczego sobie.. wg mnie zestawik super :) Ale ja wolę kupić od jednego kolesia wszystko i przesłuchać przy okazji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 co do tej yamahy to jestem pewien ze gra super - sluchalem, zreszta w recenzji pisza ze na poziomie sprzetow dwukrotnie drozszych nie wiem jak ten atac 3 od cambridge ale w dziale opinie na http://audio.lukar.net pozytyw o nim jest zreszta najlepiej to pojedz i posluchaj do goscia jak masz mozliwosc bo ty najlepiej wiesz czego potrzebujesz i oczekujesz od sprzetu :) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sz@tynbury Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Yamaha brzmi dobrze, spójnie ale ma troszkę okrojone skraje pasma. Góra lekko zmatowiona, bas jest ok ale mógłby być mocniejszy. Ja radzę tobie żebyś kupił Marantza CD-67, gra lepiej, no i jest to świetna maszyna do tuningu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Sz@tynbuty tak z czystej ciekawosci jakiego sprzetu na codzien sluchasz ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sz@tynbury Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Harman Kardon PM655VXi + Marantz CD67SE/MKII właśnie, kolumn na razie nie mam (Altony), słucham właściwie tylko na słuchawkach - Philips HP890, wzmacniacz słuchawkowy w Harmanie nie jest na jakiś [ciach!]ianych scalaczkach, sygnał jest brany z końcówki, oczywiście przedtem zredukowany, więc nie jest źle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Jak nagram mp3 na audio i odpale w cd to jakość bedzie taka sama jak na kompie?? Lepsza bo komp nie będzie hałasował 8) :arrow: Vengeance Zdobądź płytkę Carl Orff - Carmina Burana Najlepiej coś z takich wersji : Telarc: EMI: EMI: Decca: (bo wiele jest kiepskich wydań) to się przekonasz czego jeszcze brakuje w systemie :P . Tutaj jest spis różnych aranżacji : http://www.classical.net/music/comp.lst/wo...cb/carbur9.html Mnie najbardziej do gustu przypadła wersja : London Symphony Orchestra And Chorus/ The Boy`s Choir Of St. Paul`s Cathedral, London / RCA Classics oraz Philharmonic Orchestra/Muti (żółta okładka). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 P_i_t_t hmmm.. tak mowisz o London Symphony Orchestra to skojarzylo mi sie jak oni zagrali z deep purple, jak dla mnie to mistrzostwo i metalica ze swoja aranzacja symfoniczna moze sie schowac :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PakerWolus Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2004 A tak z ciekawości to jakiej wy muzy słuchacie na codzień?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Rock progresywny , Jazz radziej metal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2004 A ja ostatnio prawie sam Jazz (kanał 95 na Cyfra+ - jakość zajebista). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PakerWolus Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2004 To widze że gustujem w zupełnie innych klimatach ja przeważnie słucham Club , Drum and basse, Hip-hop, Klubbing techno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2004 ... Club , Drum and basse, Hip-hop, Klubbing techno Raczej tak ? A tak z ciekawości czym się różni Club od Clubbing Techno ? 8) W sumie w jednym i drugim chyba dominuje generator piłokształtny :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PakerWolus Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Club to jest określenie na muzykę dyskotekową a Klubbing techno to jest odrębny troche gatunek. Aha znalazłem na allegro taki wzmak jak mój możecie sobie obejżeć :lol: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=23532111 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2004 rock z lat 70-80 (black sabbath, deep purple, led zeppelin, clapton, dylan i tym podobne klimaty), troche roznorakiego popu, jazz czasami... no i lubie blues'a (zz top rzadzi ;) ).. elektroniczniej raczej nie chodz zdarza sie sporadycznie j.m.jarre :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2004 jak dla mnie King Crimson i Yes rzadzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 pytanie do P_i_t_t_a mam w domu na tydzien czasu Creeka 4330mk2 na przetestowanie... goscio chce za niego 1100zl (pewnie stargowalbym do 1000) cos mozesz o nim powiedziec z wlasnych doswiadczen?? narazie zaobserwowalem ogormna przestrzen i troszke jakby wiecej detali (z ta przestrzenia to sie az zdziwilem ze tyle od wzmaka zalezec moze :) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Ehhh - przestrzeń w tym modelu jest wręcz sensacyjna - ja słuchałem go na Avance Omega 505 i było czym się zachwycać (w Twoim przypadku niestety pokój jest trochę mały - przez co pełni możliwości pewnie nie uzyskasz - ale i tak wyczujesz w czym rzecz). Dzwięk był niesamowicie szczegółowy, zarazem przyjemny i relaksacyjny. Jak na swoje 40W - dynamika i bas swobodnie pozwalają się sobą delektować. Brak podbawień i niepotrzebnego przeciagania. Kontrola na wysokim poziomie. Prawdę mówiąc, kiedy kupowałem obecny wzmacniacz, wśród kilku typów (NAD, Marantz, AMC, Creek) najbardziej spodobały mi się 3050a i właśnie 4330 MkII. Trudno się było zdecydować i to właśnie moje niezdecydowanie dokonało wyboru :) ... bo ktoś po prostu mi podkupił tego Creeka. Jako, że już sporo czasu (mojego i sprzedawcy) straciłem kupiłem obecnego AMC (z czego jestem również bardzo zadowolony). Być może kolejnym nabytkiem będzie właśnie Creek (bo firma strasznie mi się spodobała) - ale model 5350 (narazie nie będę straszył rodziny - już ostatni zakup subwoofera był mocno kontrowersyjny :P ) Jeśli możesz go kupić za ten 1000-1100 zł to śmiało bierz. Na pewno nie będziesz żałował. Może i wygląda jak brzydkie kaczątko, ale zagrać to on potrafi głosem słowika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 faktycznie wyglada niepozornie ale dostojnie.... tak powiedzialbym ze nawet minimalistycznie ale za to jak gra... czyli spostrzezenia odnosnie przestrzeni i szczegolowosci mam jak najbardziej prawidlowe :D jak dotad bardzo mi sie podoba to w jaki sposob przekazuje dzwiek... pogra jeszcze do swiat i wydaje mi sie ze go zachowam dla siebie... cena chyba tez promocyjna bo sprzet praktycznie spod igly :wink: P_i_t_t co ty masz za cd tez od AMC nie ?? a co do Creeka 5350 8O toz to kosztuje 3000zl.... sie nie dziwie ze rodzinka by sie zbuntowala :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 W zasadzie to prawie 5 tys - bo zapomniałem dodać, że to wersja SE :lol: http://www.creekaudio.com/main_product.asp...sp?prolook=5350 No fakt - rodzinka pełni rolę sponsora - ja np wykładam 60-70% oni resztę. Czasem jest inaczej i mój wkład wynosi 0 % :lol: (to najbardziej lubię). Teraz akurat będę miał w domu remont łazienek + wymiana centralnego ogrzewania, więc "troszkę" to kosztuje i tego typu sprawy spadają na dalszy plan. No chyba że po kryjomu sprzedam piec, grzejniki i inne materiały i kupię sobię np. takiego McIntosha 8) . Hehe. A wracając do CD - tak - również AMC - kupiony akurat na Audio Show 2002 (promocyjna cena 1000 zł zamiast 1800 mnie zachęciła). Model CD-8b. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 piekna maszyna ten creek 5350.... no ale coz w sferze marzen pozostaje :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...