sinus Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Mysle, ze tez bede pomocny, szczegolnie w zakresie DIY i car-hifi ;) A co do rankingu to "jesli" skoncze moje kolumienki, to ciezko bede mial o konkurencje na tweaku :) Bedzie to kolumna na bardzo podobnych glosnikach i tej samej obudowie, i komponentach tej samej wartosci ;) http://www.esa.com.pl/ostinato2000.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Jeszcze pytanko :arrow: Tatuś okazał się bardzo chojny i postanowił kupić hi-fi w granicach 6000zł. Jakę elektronikę i okablowanie polecacie do Avance Omega 509Mk2 (już jestem zdecydowany, chyba że znacie jakieś kolumny o podobnym brzmieniu) w granicach 2000zł za CD, 2000zł za wzmacniacz i ~500zł za kable. Zakupy przez allegro ale oczywiście najpierw odsłuch ;) No to konkrety - co za dużo do wyboru to niezdrowo :) Kolumny : zostają :). Wzmacniacz : Creek A50iR http://www.allegro.pl/show_item.php?item=23932247 Odtwarzacz CD : NAD C542 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=23911882 Kabelki : Interkonekt - DNM Reson TSC (~180 zł) Głośnikowy - Tara Labs Prism Nexa (~60zł/m) Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 hmm co do tego DNM... jakos nie podchodzi mi ten kabelek.... z tego co mi sie zdaje to chyba sluchasz glownie rock i tym podobne, a tam przydalaby sie lepsza rytmika i ostrosc... sprobuj kabelkow Nordost... na przyklad Black Knight z drugiej reki, na glosniki Gold... Nie wiem jak 509 bo osobiscie nie sluchalem ale nizsze modele sa raczej lagodniejsze, wiec troszke wyostrzenia im sie przyda... a jak wolisz potezniejsze basisko to Monster Z1 :twisted: Co do elektorniki proponuje zestawik: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=23437334 + http://www.allegro.pl/show_item.php?item=23437467 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 ja od siebie to nie polecam RA-02.. wzmacniacz nie pokazuje nic takiego duzo lepszego jak RA-931mk2... mysle ze Creek ten co polecil P_i_t_t w szczegolowosci, przestrzennosci i lekkosci z jaka gra nie pozostawia najmniejszych szans dla tego rotela... no ale to tylko moja opinia :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 No właśnie zastanawiam się nad tym co PITT polecił ;) Jak kupię samochód (na dniach) to pojadę do lublina na odsłuch a potem to już tylko allegro :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 no to sa nastepne pomiary predkosci wzmacniaczy: -amplituner stereo Technics SA-GX180 - 8V/us -wzmacniacz Technics SU-A707 - 13V/us -wzmacniacz wlasnej konstrukcji oparty na schematach NAD/Rotel - 20V/us -wzmacniacz TEAC A-X35 Mk2 - 22V/us -wzmacniacz Unitra WS-503 - 6V/us c.d.n :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Co znaczy te Mk2 przy Teacu ? Kojarzy mi sie to z czyms a'la rev. w plytach, ale gdzie to jest napisane na wzmaku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 no wlasnie to jest cos a'la rev. i napisane jest na panelu czolowym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 U mnie nic nie ma, wiec pewnie starszy model ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 U mnie nic nie ma, wiec pewnie starszy model ;) Zatem pewnie nie będzie się tak dobrze podkręcał :P . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Guzik prawda, ma niski batch i jest z dobrej serii wiec napewno troche z niego wycisne :) heh... http://allegro.pl/show_item.php?item=23664621 hmm... lol ? :) -> http://allegro.pl/show_item.php?item=23958226 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 o wlasnie taki jak w linku dales to testowalem wersje MkII :) FiDO zdejmuj blache i szukaj co masz za operacyjny z przedwzmacniaczu zaraz bedziemy podkrecac twoj sprzet :wink: (serio mowie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Heh - no i właśnie ten to MKII :P . Swoją droga ja bym wolał podpis : KI Signature 8) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 FiDO zdejmuj blache i szukaj co masz za operacyjny z przedwzmacniaczu zaraz bedziemy podkrecac twoj sprzet :wink: (serio mowie)Ok, tylko czego mam szukac? ja elektronikiem nie jestem ;) Swoją droga ja bym wolał podpis : KI Signature 8) .Ke? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Swoją droga ja bym wolał podpis : KI Signature 8) .Ke? :) Ken Ishiwata (guru Maranzta) - to jest koleś - naprawdę :). I nawet autograf dostałem :D . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 a o to masz operacyjny wlasnie moj ulubieniec OPA2604... szukaj czegos na ten ksztalt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 poszedlem tylko oddac aparat i sie zagadalem ;) W kazdym razie takie o to napisy widnieja na tej kostce: HA17558 pod spodem jeszcze 6L3, ale to juz chyba niewazne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 FiDO zmieniaj ten bardziew to ma 1V/us, w wersji Mk2 siedza TL082, wylutuj ten wynalazek bierz 5zl i grzej do sklepu po TL072 albo LM833 albo NE5532 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 http://www.laro.com.pl/index.php?action=sklep&g=97 Tu mam wszystkie 4, ktory lepsiejszy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 najlepszy TL072 a jak chcesz troche wiecej basu to LM833 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 To moze kupia oba, w koncu drogie nie sa, jak dobrze pojdzie to moze nawet dzisiaj sie za to zabiore. Rozumiem, ze roznice powinno byc slychac odrazu? (ew. po paru minutach jak sie kosciak rozgrzeje) BTW TL082 nie jest lepszy od TL072? Tak sugerowaloby oznaczenie i cena :) Hmm.. znalazlem dwie rozbiezne informacje o V/us TL072, w dwoch roznych pdfach sa rozne dane [typ.]/[.max] - 5/13 i 8/16, to w koncu ktore sa prawidlowe? --- ok, sam sobie odpowiem, zalezy to od firmy ktora kostke produkuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 FiDO to kup podstawke pod scalaczek zeby moc go sobie latwo zmieniac, TL072 gra o wiele ladniej jak TL082, a co do roznic w predkosci to wlasnie zalezy od producenta kostki TL072 zapewne dostaniesz ST Thomson czyli ten szybszy i tanszy :) , roznice w brzmieniu slychac odrazu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 FiDO to kup podstawke pod scalaczek zeby moc go sobie latwo zmieniacO to jest bardzo dobry pomysl, w koncu kto wie.. jak mi sie spodoba to moze na tym o/c sie nie skonczy ;))) TL07 zapewne dostaniesz ST Thomson czyli ten szybszy :) , roznice w brzmieniu slychac odrazuNo zobaczymy... BTW 40W lutownica da rade tym stykom, ktore sa we wzmaku? Chwilowo dysponuje jedynie taka, bo do kompa/kabelkow w zupelnosci starcza... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 napewno da, aby tylko grot byl waski zeby nie polaczyc sciezek, wsadzasz srubokret pod scalaczek i grzejesz nogi lutownica podwazajac go i powinien bez problemu wyjsc... no przynajmniej mi sie niegdy nie zdazylo zeby jakies problemy byly... aha jak bedziesz wsadzal nowy to uwazaj zeby go nie przegrzac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 I uwazaj co by sciezki z plyty nie odkleic ;-) Trza grzac umiejetnie i krotko. Ogolnie nie jest to zabieg prosty. Jesli sie da, to kazda nozke przy wlutowywaniu przytrzymuj penseta albo czyms metalowym, zeby odprowadzac nadmiar ciepla. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 napewno da, aby tylko grot byl waski zeby nie polaczyc sciezekgrot ma ok 1mm, wiec chyba powinno byc ok, na moje oko, te piny sa zauwazalnie wieksze niz 1mm. wsadzasz srubokret pod scalaczek i grzejesz nogi lutownica podwazajac go i powinien bez problemu wyjsc...Czyli grzeje go od gory a nie z pod spodu gdzie jest cyna? Tak, zeby nozki byly dostatecznie gorace, zeby sie "wydostac" z cyny? W sumie gdybym mial odsysacz do cyny to chyba latwiej by bylo od spodu nozka po nozce odczepiac... Swoja droga podwazanie srubokretem moze byc ciezkie, bo jest tam troche ciasno w okolo, kondziolki zawadzaja, ale jakos sobie pewnie poradze... najwyzej bede siedzial kilka godzin :) aha jak bedziesz wsadzal nowy to uwazaj zeby go nie przegrzacW jakim sensie? Lutownicą czy potem przy graniu juz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 !!!! wsadzasz srubokret pomiedzy uklad a plytke a nozki grzejesz od strny cyny i podwazasz srubokretem uklad i powinien wyjsc odnosnie przegrzania to chodzilo mi przy wlutowywaniu nowego abys nie przegrzal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 hmm wszstkie wzmachole tranzystorowe z przedwzmacniaczem da rade tak zmodyfikowac ? moze ja bym sie zabral za swojego kloca :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 ok czesci juz mam, jeszcze tylko troche podbudowy psychicznej i zaczynamy :] a ukladu raczej nie przegrzeje przy wlutowywaniu, bo kupilem sobie podstawke tak jak mowiles Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 ja wlasnie swojego rozkrecam i sie bede przygladal :> sam jeszcze do konca nie wiem czego szukac ale sie pooglada "co siedzi pod maska" :> [edit] mam podejrzanego (a wlasciwie 2 sztuki) oznaczenie - D390A, gdzie szukac za co ci panowie sa odpowiedzialni i jak sobie z tym radza ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...