shakur_45 Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 No wlasnie sobie zobaczylem, ze kosztuje tylko 400 zl, wiec nie duzo jak na kt333 tylko czy jest dobra ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer(@twojepc.pl) Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 To shit a nie plyta!! Kawal kloca, eh szkoda slow. Jest bardzo malo stabilna i wiesza sie jak glupia. Trzeba miec farta by trafic w dzialajacy egzemplaz. Wczoraj z taka walczylem. 3 dzialala juz dobrze, ale dzis koles wrocil i dostal Epoxa. Juz nie wroci :D http://twojepc.pl/artykuly.php?id=kt333_mobo_roundup_2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 Moze to kwestia szczescia ale mi nie sprawila problemow. Zreszta mysle ze to jedna z lepszych w tej cenie plyt KT333. Ja skladalem na niej AXP 1700+ Nanya 512 DDR333. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 czyli zadna rewelka thx, lepiej kupic za 330 zl shuttla ;] tylko, ze na 266A ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer(@twojepc.pl) Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 czyli zadna rewelka thx, lepiej kupic za 330 zl shuttla ;] tylko, ze na 266A ;] dobrze kombinujesz :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer(@twojepc.pl) Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 Moze to kwestia szczescia ale mi nie sprawila problemow. Zreszta mysle ze to jedna z lepszych w tej cenie plyt KT333. Ja skladalem na niej AXP 1700+ Nanya 512 DDR333. Tak zgadza sie -to kwestia szczescia trafiles na dzialajacy egzeplaz. Ja z tym kalem mecze sie od pol roku. Dzieki perswazji na handlowcow na szczescie juz mniej. Najgorsze byly poczatki-problemy na co 2 sztuce, potem jak sie wyjasnilo komu trzeba, ze to kloc-problemy wraz z plytami zniknely. Mowie szczeze-wole juz ECSy. Nie jest to bynajmniej atak na Gigabyte. Inne plyty sa bardzo dobre i stabilne, ale ta wyjatkowo nieudana. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 To shit a nie plyta!! Kawal kloca, eh szkoda slow. Jest bardzo malo stabilna i wiesza sie jak glupia. Trzeba miec farta by trafic w dzialajacy egzemplaz. Wczoraj z taka walczylem. 3 dzialala juz dobrze, ale dzis koles wrocil i dostal Epoxa. Juz nie wroci :D http://twojepc.pl/artykuly.php?id=kt333_mobo_roundup_2 Moim zdaniem to całkiem nieźła i stabilna płyta w kilku recezjach zajeła nawet pierwsze miejsce, a odnośnie testów na twoje.pc to bym ich niebrał pod uwage lepiej poczytaj angielskie strony z testami moim zdaniem są bardziej obiektywne i prawdziwe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 eee koleś ma toto coś na durniu 1200 i jest zadowolony - może tesh trafił na dobry egzemplarz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 JA właśnie zamówiłem tą płyte (tyle, że wersje bardziej rozbudowaną) - mam nadzieje, że będzie dobra - w wielu testach chwalono ją. Jak ją dostane to pochwale się jej osiągami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer(@twojepc.pl) Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 Moim zdaniem to całkiem nieźła i stabilna płyta w kilku recezjach zajeła nawet pierwsze miejsce, a odnośnie testów na twoje.pc to bym ich niebrał pod uwage lepiej poczytaj angielskie strony z testami moim zdaniem są bardziej obiektywne i prawdziwe. A miales ta plyte w rekach? To mozesz sobie pogratulowac. Obys nie mial stycznosci z nia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 no teraz to przegieliście mam ta płytę tzn.G7VRXP i płyta jest zajebiście stabilna i wogóle jest miodna.mozliwe ze wersja ubozsza sprawia takie problemy-słyszałem o jakieś selekcji-te lepsze idą na płyty lepiej wypasione czyli vrxp. tak się składa ze mam brata który na firme komputerową i przed zakupem płyty pozyczyłem od niego:asusaa7v333,msi kt3ultra aru i własnie tego gigabyte.wierzcie mi że po tygodniu intensywnych testów wszystkich trzech zdecydowałem sie na gigabyte(wzorowa stabilnośc,swietna wydajnośc i moim zdaniem ostawia w tyle cała resztę.to najlepsza karta kt333 na rynku.uzytkuje ją intensywnie od 2 miechów i zero problemów. spójrzcie na to: http://www.hardwareluxx.de/cgi-bin/ubb/ult...f=1&t=000014&p= http://www17.tomshardware.com/mainboard/02...9/kt333-35.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 LANCER-MASZ PECHA :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer(@twojepc.pl) Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 no teraz to przegieliście mam ta płytę tzn.G7VRXP i płyta jest zajebiście stabilna i wogóle jest miodna.mozliwe ze wersja ubozsza sprawia takie problemy-słyszałem o jakieś selekcji-te lepsze idą na płyty lepiej wypasione czyli vrxp. tak się składa ze mam brata który na firme komputerową i przed zakupem płyty pozyczyłem od niego:asusaa7v333,msi kt3ultra aru i własnie tego gigabyte.wierzcie mi że po tygodniu intensywnych testów wszystkich trzech zdecydowałem sie na gigabyte(wzorowa stabilnośc,swietna wydajnośc i moim zdaniem ostawia w tyle cała resztę.to najlepsza karta kt333 na rynku.uzytkuje ją intensywnie od 2 miechów i zero problemów. spójrzcie na to: http://www.hardwareluxx.de/cgi-bin/ubb/ult...f=1&t=000014&p=http://www17.tomshardware.com/mainboard/02...9/kt333-35.html No wlasnie chodzi o jednostkowe przypadki. W gotowym kompie nie daje sie niesprawnej plyty tylko sprawdzony i dzialajacy egzemplaz. Ja nie testowalem 1-2 czy 3 plyt ale ponad 20 (+koledzy trzecie tyle) i na tej podstawie wyciagam wnioski. Swietnie ze ci dziala dobrze, cieszy mnie to, ale ja biore pod uwage caloksztalt, a nie pojedyncze sztuki. Z punktu widzenia masowki jaka jest uprawiana nie ma co sie zasatanawiac i dyskutowac. Inna sprawa ze zachodnie serwisy dostaja sprzet od producentow-czyli przetestowane by nie bylo kichy. U nas sprzet dostarczaja dystrybutorzy, ktorzy maja cale pulki zawalone towarem i daja pierwszy z brzegu-z tego zrodla biora sie dysproporcje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer(@twojepc.pl) Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 ....a tak z innej bajki to pamietacie KT7/A? recenzje tez switne, wiele zadowolonych uzytkonikow....i setki innych przeklinajacych ten wyrob. Ja staram sie rozjasnic sytuacje-jak to jest i ze nie warto ryzykowac, ale to wy decydujecie i posluchacie albo nie, rozczarujecei sie albo bedziecie zadowoleni. Zycze samych trafnych decyzji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 no ale z Zycia wzięte-wspomniany brat sprzedał tych płyt ok.150 i jeszcze zadna nie wróciła.Zadna-w przeciwieństwie to asusa który wraca co piąty.moze faktycznie warto dołozyc i zainwestwac w pełną wersje.tzn.vrxp.kilku znajomych tez kupiło i są więcej niz zadowoleni.a to chyba najlepsza rekomendacja-u osób które się tym profesjonalnie zajmują od lat . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer(@twojepc.pl) Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 Faktycznie cos w tym moze byc, bo ja wciskalem przewaznie wersje bez bajerow. Odmiany VRXP sa bardziej dopieszczone i te 5 szt jakie macalem nie sprawialo problemow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 o widzisz mój drogi-i jesteśmy w domu,a różnica w cenie-praktycznie żadna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer(@twojepc.pl) Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 o widzisz mój drogi-i jesteśmy w domu,a różnica w cenie-praktycznie żadna. no nie wiem jak dla ciebie, ale dla niektorych 80zl roznicy miedzy jednym modelem a innym jest spora dysproporcja, zwlaszcza jesli ktos nie wie w czym rzecz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 wybacz ale róznica 80 zł przy zakupie za 420-500 jest żadna,zwłaszcza ze płyte kupuje się powiedzmy na ok 2 lata.a poza tym trzeba swaidomie dokonywac wyborów i wiedzieć co sie kupuje-od czegoś jest ten net?prawda? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer(@twojepc.pl) Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 Ja nie myslalem o sobie tylko o przecietnym bolku idacym do sklepu. On sobie pomysli-eee nie mam 80zl a po co mi ten RAID i kupuje wersje za 400zl. Nie kazdy ma 500zl w kieszeni-wiesz moze nie ty, ale niektorych nawet przez 3 lata nie stac na plyte na 500zl i kupuja ECSa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walczy Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 powiem tak: płyta GA-7VRXP jest super stabilna, nie sprawiła mi żadnych problemów, jest wypasiona (regulacja napięć proca, pamięci i AGP, onboard LAN,SB128,RAID,DualBios,USB2.0 nawet jakieś czytniki kart Memory Stick 8O ma ale nie ma do nich śledzi :? ) Widać od razu że jest to płyta najwyższej jakości. Do O/c nadaje się średnio pomimo że ma FSB 133-200 to u mnie powyżej 142 zaczyna chodzić niestabilnie (może to wina pamięci lub grafy-napięć nie podnosiłem) może dlatego że na chipsecie jest tylko radiator. Na stronie Gigabyta często są nowe biosy do VRXP, do VRX o wiele mniej co może wskazywać że tą drugą płytkę firma traktuje trochę po macoszemu, choć na tym forum jest kilku zadowolonych jej userów (Nyny), ja z nią nie miałem do czynienia. Na koniec mała rada dla kupujących GA-7VRXP, zwróćcie uwagę na wersję v1.1, ma ona oficjalne wsparcie dzielnika 1/5 dla FSB 166 i zworkę ClearCmos której nie ma w ver 1.0. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 Kumpel ma GA-7VRXP i chodzi zajebiscie żadnych problemów, może wersja GA-7VRX jest gorsza ale to już nie moja sprawa w kazdym bądź razie polecam GA-7VRXP Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 Moim zdaniem Lancer(@twojepc.pl) pracuje dla servisu twoje.pl i ma zdanie odmienne od większości osób działających na forum. Lancer(@twojepc.pl) będz bardziej obiektywny pisząc na forum :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asker Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 Kupilem plyte Gigabyte GA 7VRX no i... wieszala sie non stop, mialem problemy z odpaleniem agp w trybie x4... do tej pory komp jest w serwisie... jutro mam odebrac z drugim egzemplarzem tej plyty...zobaczymy co z tego wyniknie... mam pytanie w zwiazku z tym.... czy mam prawo domoagac sie w sklepie zmiany plyty na inny typ czy raczej jestem skazany na ta plyte... ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer(@twojepc.pl) Opublikowano 12 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2002 mysle ze masz do tego pelne prawo. U mnie w firmie klient nizadowolony z jakiekokolwiek elementu ma czas na wymiane od reki w ciagu 10dni od daty zakupu (potem to juz kwestia negocjacji). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer(@twojepc.pl) Opublikowano 12 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2002 Moim zdaniem Lancer(@twojepc.pl) pracuje dla servisu twoje.pl i ma zdanie odmienne od większości osób działających na forum. Lancer(@twojepc.pl) będz bardziej obiektywny pisząc na forum :D Obiektywny? O co ci chodzi? Ze mam pewne zdanie na jakis temat i chce sie nim podzielic? To po co jest to forum? By przytakiwac i pisac bzdety? Pisze co wiem ku wiedzy innych, jak ci sie to nie podoba to idz do kolka gospodyn wiejskich i pogadaj z nimi, chetnie sie z toba podziela przepisem na chlebek swietojanski. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcellus Opublikowano 12 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2002 Tak czytam i czytam ten temat i nie moge uwierzyć 8O Przeciez plyty Gigabyte'a sa uznawane moze nie za najszybsze, ale wlasnie najstabilniejsze na rynku! No chyba, ze nagle sie cos zmienilo ;) Ja w kazdym razie jestem BARDZO zadowolony z mojej plyty 7VRXP. Mam ja od miesiaca i nie mialem z nia absolutnie zadnych problemow 8) Goraco polecam! :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oski Opublikowano 12 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2002 Sorry, że się wtrącam i nie na temat. Lancer miałeś może już do czynienia z MSI KT3 Ultra2? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asker Opublikowano 12 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2002 mysle ze masz do tego pelne prawo. U mnie w firmie klient nizadowolony z jakiekokolwiek elementu ma czas na wymiane od reki w ciagu 10dni od daty zakupu (potem to juz kwestia negocjacji). hmmm.... mam go juz powiedzmy od miecha czasu.... 2 tygodnie spedzil w serwisie... :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer(@twojepc.pl) Opublikowano 12 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2002 hmmm.... mam go juz powiedzmy od miecha czasu.... 2 tygodnie spedzil w serwisie... :( Moim zdaniem nie masz co czekac na cudowne uzdrowienie. Domagaj sie wymiany na cos innego. Nie masz wyjscia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...