Skocz do zawartości
shakur_45

Co to za plyta GIGABYTE GA-7VRX KT333 ?

Rekomendowane odpowiedzi

To shit a nie plyta!! Kawal kloca, eh szkoda slow. Jest bardzo malo stabilna i wiesza sie jak glupia. Trzeba miec farta by trafic w dzialajacy egzemplaz. Wczoraj z taka walczylem. 3 dzialala juz dobrze, ale dzis koles wrocil i dostal Epoxa. Juz nie wroci :D

http://twojepc.pl/artykuly.php?id=kt333_mobo_roundup_2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze to kwestia szczescia ale mi nie sprawila problemow. Zreszta mysle ze to jedna z lepszych w tej cenie plyt KT333. Ja skladalem na niej AXP 1700+ Nanya 512 DDR333.

Tak zgadza sie -to kwestia szczescia trafiles na dzialajacy egzeplaz. Ja z tym kalem mecze sie od pol roku. Dzieki perswazji na handlowcow na szczescie juz mniej. Najgorsze byly poczatki-problemy na co 2 sztuce, potem jak sie wyjasnilo komu trzeba, ze to kloc-problemy wraz z plytami zniknely. Mowie szczeze-wole juz ECSy. Nie jest to bynajmniej atak na Gigabyte. Inne plyty sa bardzo dobre i stabilne, ale ta wyjatkowo nieudana.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To shit a nie plyta!! Kawal kloca, eh szkoda slow. Jest bardzo malo stabilna i wiesza sie jak glupia. Trzeba miec farta by trafic w dzialajacy egzemplaz. Wczoraj z taka walczylem. 3 dzialala juz dobrze, ale dzis koles wrocil i dostal Epoxa. Juz nie wroci  :D 

http://twojepc.pl/artykuly.php?id=kt333_mobo_roundup_2

Moim zdaniem to całkiem nieźła i stabilna płyta w kilku recezjach zajeła nawet pierwsze miejsce, a odnośnie testów na twoje.pc to bym ich niebrał pod uwage lepiej poczytaj angielskie strony z testami moim zdaniem są bardziej obiektywne i prawdziwe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem to całkiem nieźła i stabilna płyta w kilku recezjach zajeła nawet pierwsze miejsce, a odnośnie testów na twoje.pc to bym ich niebrał pod uwage lepiej poczytaj angielskie strony z testami moim zdaniem są bardziej obiektywne i prawdziwe.

A miales ta plyte w rekach? To mozesz sobie pogratulowac. Obys nie mial stycznosci z nia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no teraz to przegieliście

mam ta płytę tzn.G7VRXP i płyta jest zajebiście stabilna i wogóle jest miodna.mozliwe ze wersja ubozsza sprawia takie problemy-słyszałem o jakieś selekcji-te lepsze idą na płyty lepiej wypasione czyli vrxp.

tak się składa ze mam brata który na firme komputerową i przed zakupem płyty pozyczyłem od niego:asusaa7v333,msi kt3ultra aru i własnie tego gigabyte.wierzcie mi że po tygodniu intensywnych testów wszystkich trzech zdecydowałem sie na gigabyte(wzorowa stabilnośc,swietna wydajnośc i moim zdaniem ostawia w tyle cała resztę.to najlepsza karta kt333 na rynku.uzytkuje ją intensywnie od 2 miechów i zero problemów.

spójrzcie na to:

http://www.hardwareluxx.de/cgi-bin/ubb/ult...f=1&t=000014&p=

http://www17.tomshardware.com/mainboard/02...9/kt333-35.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no teraz to przegieliście

mam ta płytę tzn.G7VRXP i płyta jest zajebiście stabilna i wogóle jest miodna.mozliwe ze wersja ubozsza sprawia takie problemy-słyszałem o jakieś selekcji-te lepsze idą na płyty lepiej wypasione czyli vrxp.

tak się składa ze mam brata który na firme komputerową i przed zakupem płyty pozyczyłem od niego:asusaa7v333,msi kt3ultra aru i własnie tego gigabyte.wierzcie mi że po tygodniu intensywnych testów wszystkich trzech zdecydowałem sie na gigabyte(wzorowa stabilnośc,swietna wydajnośc i moim zdaniem ostawia w tyle cała resztę.to najlepsza karta kt333 na rynku.uzytkuje ją intensywnie od 2 miechów i zero problemów.

spójrzcie na to:

http://www.hardwareluxx.de/cgi-bin/ubb/ult...f=1&t=000014&p=http://www17.tomshardware.com/mainboard/02...9/kt333-35.html

No wlasnie chodzi o jednostkowe przypadki. W gotowym kompie nie daje sie niesprawnej plyty tylko sprawdzony i dzialajacy egzemplaz. Ja nie testowalem 1-2 czy 3 plyt ale ponad 20 (+koledzy trzecie tyle) i na tej podstawie wyciagam wnioski.

Swietnie ze ci dziala dobrze, cieszy mnie to, ale ja biore pod uwage caloksztalt, a nie pojedyncze sztuki. Z punktu widzenia masowki jaka jest uprawiana nie ma co sie zasatanawiac i dyskutowac.

Inna sprawa ze zachodnie serwisy dostaja sprzet od producentow-czyli przetestowane by nie bylo kichy. U nas sprzet dostarczaja dystrybutorzy, ktorzy maja cale pulki zawalone towarem i daja pierwszy z brzegu-z tego zrodla biora sie dysproporcje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

....a tak z innej bajki to pamietacie KT7/A? recenzje tez switne, wiele zadowolonych uzytkonikow....i setki innych przeklinajacych ten wyrob. Ja staram sie rozjasnic sytuacje-jak to jest i ze nie warto ryzykowac, ale to wy decydujecie i posluchacie albo nie, rozczarujecei sie albo bedziecie zadowoleni. Zycze samych trafnych decyzji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ale z Zycia wzięte-wspomniany brat sprzedał tych płyt ok.150 i jeszcze zadna nie wróciła.Zadna-w przeciwieństwie to asusa który wraca co piąty.moze faktycznie warto dołozyc i zainwestwac w pełną wersje.tzn.vrxp.kilku znajomych tez kupiło i są więcej niz zadowoleni.a to chyba najlepsza rekomendacja-u osób które się tym profesjonalnie zajmują od lat .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie myslalem o sobie tylko o przecietnym bolku idacym do sklepu. On sobie pomysli-eee nie mam 80zl a po co mi ten RAID i kupuje wersje za 400zl. Nie kazdy ma 500zl w kieszeni-wiesz moze nie ty, ale niektorych nawet przez 3 lata nie stac na plyte na 500zl i kupuja ECSa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiem tak: płyta GA-7VRXP jest super stabilna, nie sprawiła mi żadnych problemów, jest wypasiona (regulacja napięć proca, pamięci i AGP, onboard LAN,SB128,RAID,DualBios,USB2.0 nawet jakieś czytniki kart Memory Stick 8O ma ale nie ma do nich śledzi :? ) Widać od razu że jest to płyta najwyższej jakości. Do O/c nadaje się średnio pomimo że ma FSB 133-200 to u mnie powyżej 142 zaczyna chodzić niestabilnie (może to wina pamięci lub grafy-napięć nie podnosiłem) może dlatego że na chipsecie jest tylko radiator. Na stronie Gigabyta często są nowe biosy do VRXP, do VRX o wiele mniej co może wskazywać że tą drugą płytkę firma traktuje trochę po macoszemu, choć na tym forum jest kilku zadowolonych jej userów (Nyny), ja z nią nie miałem do czynienia. Na koniec mała rada dla kupujących GA-7VRXP, zwróćcie uwagę na wersję v1.1, ma ona oficjalne wsparcie dzielnika 1/5 dla FSB 166 i zworkę ClearCmos której nie ma w ver 1.0.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem Lancer(@twojepc.pl) pracuje dla servisu twoje.pl i ma zdanie odmienne od większości osób działających na forum. Lancer(@twojepc.pl) będz bardziej obiektywny pisząc na forum :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupilem plyte Gigabyte GA 7VRX no i... wieszala sie non stop, mialem problemy z odpaleniem agp w trybie x4... do tej pory komp jest w serwisie... jutro mam odebrac z drugim egzemplarzem tej plyty...zobaczymy co z tego wyniknie...

mam pytanie w zwiazku z tym....

czy mam prawo domoagac sie w sklepie zmiany plyty na inny typ czy raczej jestem skazany na ta plyte... ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem Lancer(@twojepc.pl) pracuje dla servisu twoje.pl i ma zdanie odmienne od większości osób działających na forum. Lancer(@twojepc.pl) będz bardziej obiektywny pisząc na forum  :D

Obiektywny? O co ci chodzi? Ze mam pewne zdanie na jakis temat i chce sie nim podzielic? To po co jest to forum? By przytakiwac i pisac bzdety? Pisze co wiem ku wiedzy innych, jak ci sie to nie podoba to idz do kolka gospodyn wiejskich i pogadaj z nimi, chetnie sie z toba podziela przepisem na chlebek swietojanski.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak czytam i czytam ten temat i nie moge uwierzyć 8O

Przeciez plyty Gigabyte'a sa uznawane moze nie za najszybsze, ale wlasnie najstabilniejsze na rynku! No chyba, ze nagle sie cos zmienilo ;)

Ja w kazdym razie jestem BARDZO zadowolony z mojej plyty 7VRXP. Mam ja od miesiaca i nie mialem z nia absolutnie zadnych problemow 8)

Goraco polecam! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mysle ze masz do tego pelne prawo. U mnie w firmie klient nizadowolony z jakiekokolwiek elementu ma czas na wymiane od reki w ciagu 10dni od daty zakupu (potem to juz kwestia negocjacji).

hmmm.... mam go juz powiedzmy od miecha czasu.... 2 tygodnie spedzil w serwisie... :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...