HamP Opublikowano 15 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2003 Witam wszystkich,którzy tu zajrzą! :) Chciałbym się spytać użytkowników wymienionej w temacie płyty głównej,co sądzicie o niej,jak się sprawuje,czy są jakieś problemy,jakie ma możliwości o/c,itp,itd ? (zaznaczam,że na płycie ma być zamontowany proc Celeron 2.2GHz) Z góry dziękuję za odpowiedzi :) PS.Chodzi mi o konkretne wypowiedzi TYLKO na temat owej płyty (i jej pracy),no! :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 15 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2003 Jestemm uzytkownikiem podobnej plyty - 845PE Max i nie mam podstaw do narzekania. Wszystko dziala i jest OK. Mozliwosci O/C dostepne i jak najbardziej wskazane. Plyta 845E nie obsluguje pamieci PC2700 (DDR333) i nie ma zintegrowanej dzwiekowki. Dokladne informacje o tym modelu znajdziesz pod adresem: http://www.msi.com.tw/program/products/mai...ail.php?UID=426 Osobiscie polecam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 A ja do wczoraj bylem uzytkownikiem plyty microstara i powiem ci nigdy wiecej tego badziewia !!!! I tez mialem wlasnie model 845 PE MAX. Po pol roku krecenia system zaczal mi sie wieszac i wychodzic z 3d. Podejzewalem zasilacz, pamiec, proca na koncu zas plyte - Okazalo sie ze zaczal sie przegrzewac postek polnocny i zeby plyta dzialala stabilnie trzeba go dodatkowo chlodzic co mi nie odpowiadalo dodatkowo caly system nie byl 100% stabilny. Wymienilem ja bez zalu na asusa z podpisu i : Jak mialem gigabyte ga8iex to proc szedl max na 2,2 z duzymi kombinacjami Na microstarze 845 e szedl na 2,32 Na microstarze 845 pe szedl na 2,32 na asusie idzie na 2,4 I jeszcze jedno z tego co pamietam na tym microstarze nie ma ustawienia na sztywno agp/pci wec jak krecisz proca krecisz tez szyne agp i pci co dla dyskow nie jest dobra nowina W swoim zyciu mialem juz duzo plyt gl ale zadne mi nie sprawialy tyle problemu co microstary - np 694t pod celki i p3 - konstruktorzy nie pomysleli ze procki moga isc wyzej z 66 niz na 99 mhz magistrali co wiecej nawet lekkie podkrcenie swietnie krecacego sie na innej plycie procka powodowalo wywalanie sie rejestru Powiem wiecej nawet takie plyty jak shuttle, ecs !! i dfi(ta plyta to byl czad celek 800 na 1200 a nawet 1333 :P bez zmiany napiecia ) sprawialy mi mniej problemow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 IMO za te same pieniądze lepiej wziąć ASUS'a bo w płytach pod intela ta firma nadal jest spox. MSI ma cośtakiego jak "automatyczne podkręcanie". polega to na tym, że gdy użycie procka abliża się do 100% FSB jest podnoszona o 6% (np. z 3 GHz na 3.2GHz) - wyczaili to kolesie z THG a MSI siębroniło że nie mają jeszcze patentu i dlatego nie informowali użytkowników o tym, nie ma też możliwości wyłączenia tego w biosie. jest to po prostu oszukiwanie użytkowników i o ile dla kogoś kto nie podkręca kompa jest to dobre (dodatkowa moc) to overclocker podkręci sobie kompa a przy pełnym obciążeniu komp dodatkowi "się podkręci" destabilizując system. sorry za OT ale w pewnym sensie to świadczy o firmie MSI. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 maly update na asusie tez 2,32 ale stabilniej na 2,4 winda dziala ale prime sie wyklada I jeszcze jedna rzecz odnosnie 845 pe max - na tej plycie mialem potworne konflikty - gryzlo sie prawie wszystko plyta przydzielala dziwne przerwania np 0 dla tunera tv podczas gdy dzialal on na 10 po kazdej reinstalce windy musialem w awaryjym przydzielac przerwania - fakt mam duzo sprzetu (modem, lan, karta tv, live ale na nowym asusie sprzet jest ten sam a konfliktow nie ma Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 wiesz, ja teżmam lan, kartę tv i oddzielną dźwiękówkę ale obecny ECS nie miał większych problemów z tym sprzętem (w abicie kt7a były problemy z tunerem) więc to MSI jakieś skopane jest. IMO lepiej asusa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...