Skocz do zawartości
HamP

Co sÄ…dzicie o płycie głównej Microstar i845E MAX?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,którzy tu zajrzą! :) Chciałbym się spytać użytkowników wymienionej w temacie płyty głównej,co sądzicie o niej,jak się sprawuje,czy są jakieś problemy,jakie ma możliwości o/c,itp,itd ? (zaznaczam,że na płycie ma być zamontowany proc Celeron 2.2GHz) Z góry dziękuję za odpowiedzi :)

PS.Chodzi mi o konkretne wypowiedzi TYLKO na temat owej płyty (i jej pracy),no! :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestemm uzytkownikiem podobnej plyty - 845PE Max i nie mam podstaw do narzekania. Wszystko dziala i jest OK.

Mozliwosci O/C dostepne i jak najbardziej wskazane.

Plyta 845E nie obsluguje pamieci PC2700 (DDR333) i nie ma zintegrowanej dzwiekowki.

Dokladne informacje o tym modelu znajdziesz pod adresem:

http://www.msi.com.tw/program/products/mai...ail.php?UID=426

Osobiscie polecam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja do wczoraj bylem uzytkownikiem plyty microstara i powiem ci nigdy wiecej tego badziewia !!!! I tez mialem wlasnie model 845 PE MAX. Po pol roku krecenia system zaczal mi sie wieszac i wychodzic z 3d. Podejzewalem zasilacz, pamiec, proca na koncu zas plyte - Okazalo sie ze zaczal sie przegrzewac postek polnocny i zeby plyta dzialala stabilnie trzeba go dodatkowo chlodzic co mi nie odpowiadalo dodatkowo caly system nie byl 100% stabilny. Wymienilem ja bez zalu na asusa z podpisu i :

Jak mialem gigabyte ga8iex to proc szedl max na 2,2 z duzymi kombinacjami

Na microstarze 845 e szedl na 2,32

Na microstarze 845 pe szedl na 2,32

na asusie idzie na 2,4

I jeszcze jedno z tego co pamietam na tym microstarze nie ma ustawienia na sztywno agp/pci wec jak krecisz proca krecisz tez szyne agp i pci co dla dyskow nie jest dobra nowina

W swoim zyciu mialem juz duzo plyt gl ale zadne mi nie sprawialy tyle problemu co microstary - np 694t pod celki i p3 - konstruktorzy nie pomysleli ze procki moga isc wyzej z 66 niz na 99 mhz magistrali co wiecej nawet lekkie podkrcenie swietnie krecacego sie na innej plycie procka powodowalo wywalanie sie rejestru

Powiem wiecej nawet takie plyty jak shuttle, ecs !! i dfi(ta plyta to byl czad celek 800 na 1200 a nawet 1333 :P bez zmiany napiecia ) sprawialy mi mniej problemow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMO za te same pieniądze lepiej wziąć ASUS'a bo w płytach pod intela ta firma nadal jest spox. MSI ma cośtakiego jak "automatyczne podkręcanie". polega to na tym, że gdy użycie procka abliża się do 100% FSB jest podnoszona o 6% (np. z 3 GHz na 3.2GHz) - wyczaili to kolesie z THG a MSI siębroniło że nie mają jeszcze patentu i dlatego nie informowali użytkowników o tym, nie ma też możliwości wyłączenia tego w biosie. jest to po prostu oszukiwanie użytkowników i o ile dla kogoś kto nie podkręca kompa jest to dobre (dodatkowa moc) to overclocker podkręci sobie kompa a przy pełnym obciążeniu komp dodatkowi "się podkręci" destabilizując system.

sorry za OT ale w pewnym sensie to świadczy o firmie MSI.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

maly update

na asusie tez 2,32 ale stabilniej

na 2,4 winda dziala ale prime sie wyklada

I jeszcze jedna rzecz odnosnie 845 pe max - na tej plycie mialem potworne konflikty - gryzlo sie prawie wszystko plyta przydzielala dziwne przerwania np 0 dla tunera tv podczas gdy dzialal on na 10

po kazdej reinstalce windy musialem w awaryjym przydzielac przerwania - fakt mam duzo sprzetu (modem, lan, karta tv, live ale na nowym asusie sprzet jest ten sam a konfliktow nie ma

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...