Skocz do zawartości
dawidy

Zamieniam WC na wiatraka - jaki najlepszy?

Rekomendowane odpowiedzi

Wyrzucam wc z komputera i wracam do chlodzenia powietrzem. Jaki dobry cooler na procka kupic w cenie do 200zl? Zeby radiator byl miedziany, cooler wydajny i nie robil duzo halasu.

Plyta to Soltek 75FRN2 albo Abit NF7 - tu jeszcze nie moge sie zdecydwoac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyrzucam wc z komputera i wracam do chlodzenia powietrzem. Jaki dobry cooler na procka kupic w cenie do 200zl? Zeby radiator byl miedziany, cooler wydajny i nie robil duzo halasu.

Plyta to Soltek 75FRN2 albo Abit NF7 - tu jeszcze nie moge sie zdecydwoac.

Zalman 7000A Cu.

www.discotech.waw.pl

www.4max.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten wlasnie cooler mialem na oku, tylko zastanawialem sie czy rzeczywiscie wart jest swojej ceny. Znacie moze jakies linki do testow?

1. plyta bez dziur (Soltek) odpada

2. porownianie wydajnosci wersiCu i ALCu (niestety na PIV)

po naszemu

po ichniemu

3. przegladnij tez to http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=38749

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Robisz DUŻY błąd pozbywając się wodnego :( Nic ci go nie zastąpi ;)

:arrow: Kwiecień - pamietam, kiedy to ja wraz z kilkoma innymi userami przekonywalismy Ciebie do pozostania przy WC. rozumiem, ze poskutkowalo :)

Oj poskutkowało :) Właśnie 2 dni po tym poście miałem 2 kompa FULL AC i jak go usłyszałem to mi serce do gardła podeszło :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli na płycie brak otworów, to nie jest powód aby rezygnować z Zalmana 7000 CuA. Polecam moją metodę dzięki której na Gigabycie siedzi sobie Zalmanik i najgłośniejszym elementem stał się zasilacz.

http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=449...zalman+7000+cua

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli na płycie brak otworów, to nie jest powód aby rezygnować z Zalmana 7000 CuA. Polecam moją metodę dzięki której na Gigabycie siedzi sobie Zalmanik i najgłośniejszym elementem stał się zasilacz.

http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=449...zalman+7000+cua

Pomysl moze niezly, ale to jednak za duze obciazenie dla socketa. Nie bede ryzykowal na nowo kupionej plycie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi