komar80 Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 A więc tak. Mam Zoltrix Nighingale Pro6, do karty jest dołączony osobny śledź z wyjściami i wejściami cyfrowymi. Podłączyłem pod OUT amplituner za pomocą kabla coaxialnego ( na optycznym też testowałem). Amplituner ma wszystkie dekodery, po DTS włącznie. Opcj karty wyglądają inaczej niz w instrukcji, jakby były wybrakowane. Może zamieszcze fotki: I teraz tak. Na pierwszej fotce zaznaczam 2 głośniki, zaznaczam opcje S/PDIF Playback na obydwu fotkach i dzwiek leci po kablu do amplitunera, wali na front i rear. Gdy jednak zaznacze 4 głosniki albo 6 to nie ma żadnego dźwięku. Cisza. Przeciez nawet gdyby chodzilo tu o złe ustawienia kodeka 5.1 to jakikolwieg dzwięk by leciał. I dlaczego nie mam nigdzie opcji "enable S/PDIF" ? Może trzeba coś zamieszać ze zworkami ? A taką mialem chrapke na filmy z AC3 :( Oczywiście assisatance Zoltrixa mnie olał. Z góry dziękuje, ja już sam nic nie moge wymyślić, tym bardziej że nie mam doświadczenia w tych sprawach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 Bo możesz dawać cyfrowo na amplituner sygnał wyłącznie stereo albo ac3 (dvd/divx-ac3), zaś tylko SoundStorm potrafi zakodować 6 kanałów do ac3. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komar80 Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 Czyli co mam ustawić zeby AC3 z divixów leciało? Ustawić na 6 glośnikow na pierwszej fotce ? Ustawiałem kodek AC3 Filter na S/PDIF (restart) w systemie ustawiony jest uklad glosnikow na Dolby , film leci w AC3 i nic nie bylo. W programie do odtwarzania trzeba cos ustawiac ? Aha, AC3Filter ustawić na Direct Sound czy Wave Out ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komar80 Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 Ok, właśnie zrozumiałem że nie kazdy film który ma w nazwie AC3 jest w 5.1. Ale obciach :( Ok biore sie za złatwianie filmu z 5.1 w nazwie i prosze tylko o odpowiedź na pytania z poprzedniego posta. Pozdro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 Ustawić na 6 glośnikow na pierwszej fotce?Przecież jest tam (na obrazku) jak wół napisane: S/PDIF OUT works only on Headphone and 2 Speakers AC3Filter ustawić na Direct Sound czy Wave Out?Zwykle działają oba ustawienia, sprawdź sam... Oczywiście Output w AC3Filter trzeba ustawić na SPDIF. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...