Gość Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 Rout, powiedz jakiej grubosci jest Twoj kadlub, inaczej nie wymysle nic. znajdz mi odpowiedni silnik ;]MIG 400 by sobie poradzil (modelmaking.pl) Co do RC to ja bym kupil http://riku.home.pl/sklep/product_info.php...roducts_id=1259 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CePeK Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 to jest papa. papa jest dosyc sztywna niestety , a poza tym ona ma na powierzchni kamyki [nie wiem czy kazda ale niektore maja] tak wiec najlepsza bylaby guma... Sorki, ze tak pozno no ale nie mialem za duzo czasu... Rout > Nie to nie jest papa -> Ja to miałem na skośne dachy i miałem tez w rece i jest to cienkie i miękkie jak materiał :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 grubosc... na grubosc to on bedzie z 10cm mial.chce zrobic zeby fartuch byl pomiedz gora kadluba a drugim dnem, dlatego taki gruby. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 cepek-> super. jak to wyglada /nazywa sie/ ile kosztuje/gdzie to dostac? :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 Rout, narysuj w paintcie co chcesz zrobic bo nie kumam :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 ja dopadłem fajny materiał na poszycie ala guma bardzo elastyczna i lekka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 I nie powiesz jak sie nazywa i gdzie kupiles ? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 rout ja przyklejilem dwustronna tasma samoprzylepna ale mozesz sprobowac taka szersza jedno stronna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 znajdz mi odpowiedni silnik ;]MIG 400 by sobie poradzil (modelmaking.pl) moze opowiesz mi cos wiecej nt smigiel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 Ja sie tam nie znam, pytaj sie na http://www.brocki.neostrada.pl/hovercraft/ :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2 Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 Ja sie tam nie znam, pytaj sie na http://www.brocki.neostrada.pl/hovercraft/ :> kiedys [jakies 2miechy temu] staram sie skontaktować z tym człowiekiam... niestety bezskutecznie. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 Mi odpowiedzial na jednego maila :D Zobaczymy jak bedzie z innymi :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 http://www.flightlines.com/hovercrafts/buildhover.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CePeK Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 rout > Nazywa się to "folia dachowa" (najlepsza jest z wtopioną cieniutką siatką czy jakos tak bo wtedy za Chiny sie tego nie rozerwie)Używana zamiast papy lub desek kosztuje ok.2zł za m2 (przynajmniej Ojciec za tyle ma :/ ) Co do przepuszczania powietrza to nie wiem... W każdym bądź razie para wodna moze przelecieć tylko z jednej strony a z drugiej juz nie :/ Nie wiem czy się Wam to przyda... PS.Można to kupić w Hurtowni Materiałów Budowlanych :D PSS.Jak wszystko u mnie sie ustabilizuje (szkoła itp.) to spróbuje cos z tego zrobić :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 ok sa fotki to jest rev2.1 a tu ktos prosil o fotke z dolu (ten drucik trzma zeby sie nie rozlazilo) update: tu mamy silniczek ktory tym porusza wymontowany z takiej mini suszarki odwrucilem mu tylko wiatrak a tu mocowanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 A gdzie fotki w trakcie lotu ? ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 A gdzie fotki w trakcie lotu ? ;/beda troszke puzniej bo kompa musze wylaczyc zeby zailanie miec (tzn PSU wyciagnac update prosze sa: ok tylko mam za dobry aparat :) wiatraki powinny sie krecic :) zadowolony :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 masz dziure w poszyciu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 zadowolonyNie do konca - malo fotek :> masz dziure w poszyciu ?Tam na rogu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 nio , widac troche dziurek. btw po co dales drut od spodu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 odpawiadm 1.masz dziure w poszyciu ? odp: tak ten fartuch troche przeszedl (pare razy musiale odrywc jak sie przytklejil do kawalka wystajacej tasmy 2.po co dales drut od spodu? odp:drut jest zeby sie fartuch nie rozlazil (krzywo wyciety i nierowno sie pompuje)bo zaraz postarcie odwracal sie na druga strone i schodzilo cale powietrze potrzebuje pomocy elektronika tzn musze "przerobic" 9V DC na 12V o naterzeniu wystarczajacym zeby wlaczyc przekaznik znalzazlem tak przetwornice czy dasie to przerobic zeby dzilala w druga strone (tzn z 6V 12V) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 albo zapytam inaczej czy moge przpuscic przez cala aparature 12V?? bo to wyglada mniej wiecej tak jest jedna bateria ktora zasila sterowanie (w modelu) i zestaw bateri do zasilania silnika (9V razem) czy moze sie cos stac jak doloze te dwa paluszki wiecej?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sprudin Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 Elo, ostatnio też zajałem sie poduszkowcami i kumpel podał mi adres tego forum... :D jestem kurcze pod wrażeniem... sam buduje poduszkowiec zdalnie sterowany, mam aparaturke wygrzebaną z samochodu (czterokanałowe...) ale jest problem z zamontowaniem tego na kadłub... I mam pytanko: o ile moge podnieśc napięcie na dwóch wiatrakach od zasilaczy (nom. 12V) połączonych równolegle i przy tym ich nie spalić?? Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 ja dzialam na sunonku 80x80mm na 24V i tylko cieply sie robi :) update: co soadzicie o tym http://modelmaking.pl/ires/oferta/2/19/155/ na fartuchy?? update2: wlasnie dopadlem aparature podlaczylem pod 12V i dziala ok dla testu w miejsce silnika podlaczylem przekaznik i chcialem sprawdzic czy dziala (mam pilota od innego samochodu ale na tejsamej czestotliwosci) i qpa moze to dlatego ze bateria zuzyta (7V a 9 powinno byc jutro qpie nowa i sprawdze) jak niedziala to dam znac (moze jest ktos kto ewentualnie pomugl by mi dorobic nowego pilota symbol scalaka na odbiorniku RX2 6C002M1 650) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 hm... material calkiem calkiem , tylko sie boje czy przepuszcza powietrze bo wyglada jakby byc rzadko szyty [duze przerwy ] a poza tym jak to przymocowac np do dykty? ale tak zeby bylo solidnie i w miare estetycznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 niestety musze zrezygnowac ze zdalnego sterowania :( wymiana bateri nic niedala aparaturka niedziala :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luizyt Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 dobra róbcie te poduszkowce jak zobacze efekt koncowy to i ja sie chyba skusze bo zaczyna mnie to wciagac:) powodzenia i dawajcie linki do wsszystkiego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 taki maly OT . wlasnie robie swoje wc , dzis doszly pompka i chlodnia i brakuje tylko bloczkow:/ potrzebuje cos przeciw rdzy , przeciw glonom i cos do odkamienienia. wie ktos czy mozna to all dostac w 1 sklepie netowym albo w normalnym we wroclawiu? thx z gory za pomoc [nie szukalem bo obecnie jest tyle o wc ze mozna sie zgubic i /lub zasnac czytajac to dlatego prosze o pomoc]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CePeK Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 Ja odkamieniałem w roztworze kwasku cytrynowego z wodą :/ Ale nie wyszło mi to na dobre bo kamien zniknał ale pojawił sie czarny nalot :? PS.Tez brakuje mi jeszcze bloczku :!: UPDATE: 5 torebek na litr wody (chyba taki byl sklad) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 to o poduszkowcach jest a nie o WC :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...