Skocz do zawartości
Gość

poduszkowiec RC

Rekomendowane odpowiedzi

to jest papa. papa jest dosyc sztywna niestety , a poza tym ona ma na powierzchni kamyki [nie wiem czy kazda ale niektore maja]

tak wiec najlepsza bylaby guma...

Sorki, ze tak pozno no ale nie mialem za duzo czasu...

Rout > Nie to nie jest papa -> Ja to miałem na skośne dachy i miałem tez w rece i jest to cienkie i miękkie jak materiał :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rout > Nazywa się to "folia dachowa" (najlepsza jest z wtopioną cieniutką siatką czy jakos tak bo wtedy za Chiny sie tego nie rozerwie)Używana zamiast papy lub desek kosztuje ok.2zł za m2 (przynajmniej Ojciec za tyle ma :/ ) Co do przepuszczania powietrza to nie wiem... W każdym bądź razie para wodna moze przelecieć tylko z jednej strony a z drugiej juz nie :/ Nie wiem czy się Wam to przyda...

PS.Można to kupić w Hurtowni Materiałów Budowlanych :D

PSS.Jak wszystko u mnie sie ustabilizuje (szkoła itp.) to spróbuje cos z tego zrobić :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok sa fotki

to jest rev2.1

Dołączona grafika

a tu ktos prosil o fotke z dolu (ten drucik trzma zeby sie nie rozlazilo)

Dołączona grafika

update:

tu mamy silniczek ktory tym porusza wymontowany z takiej mini suszarki

odwrucilem mu tylko wiatrak

Dołączona grafika

a tu mocowanie

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A gdzie fotki w trakcie lotu ? ;/

beda troszke puzniej bo kompa musze wylaczyc zeby zailanie miec (tzn PSU wyciagnac

update

prosze sa:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

ok tylko mam za dobry aparat :) wiatraki powinny sie krecic :)

zadowolony :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odpawiadm

1.masz dziure w poszyciu ?

odp: tak ten fartuch troche przeszedl (pare razy musiale odrywc jak sie przytklejil do kawalka wystajacej tasmy

2.po co dales drut od spodu?

odp:drut jest zeby sie fartuch nie rozlazil (krzywo wyciety i nierowno sie pompuje)bo zaraz postarcie odwracal sie na druga strone i schodzilo cale powietrze

potrzebuje pomocy elektronika tzn musze "przerobic" 9V DC na 12V o naterzeniu wystarczajacym zeby wlaczyc przekaznik

znalzazlem tak przetwornice czy dasie to przerobic zeby dzilala w druga strone (tzn z 6V 12V)

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

albo zapytam inaczej czy moge przpuscic przez cala aparature 12V?? bo to wyglada mniej wiecej tak jest jedna bateria ktora zasila sterowanie (w modelu) i zestaw bateri do zasilania silnika (9V razem) czy moze sie cos stac jak doloze te dwa paluszki wiecej??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Elo, ostatnio też zajałem sie poduszkowcami i kumpel podał mi adres tego forum... :D jestem kurcze pod wrażeniem... sam buduje poduszkowiec zdalnie sterowany, mam aparaturke wygrzebaną z samochodu (czterokanałowe...) ale jest problem z zamontowaniem tego na kadłub...

I mam pytanko: o ile moge podnieśc napięcie na dwóch wiatrakach od zasilaczy (nom. 12V) połączonych równolegle i przy tym ich nie spalić?? Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja dzialam na sunonku 80x80mm na 24V i tylko cieply sie robi :)

update:

co soadzicie o tym http://modelmaking.pl/ires/oferta/2/19/155/ na fartuchy??

update2:

wlasnie dopadlem aparature podlaczylem pod 12V i dziala ok dla testu w miejsce silnika podlaczylem przekaznik i chcialem sprawdzic czy dziala

(mam pilota od innego samochodu ale na tejsamej czestotliwosci) i qpa

moze to dlatego ze bateria zuzyta (7V a 9 powinno byc jutro qpie nowa i sprawdze) jak niedziala to dam znac (moze jest ktos kto ewentualnie pomugl by mi dorobic nowego pilota symbol scalaka na odbiorniku RX2 6C002M1 650)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taki maly OT . wlasnie robie swoje wc , dzis doszly pompka i chlodnia i brakuje tylko bloczkow:/

potrzebuje cos przeciw rdzy , przeciw glonom i cos do odkamienienia. wie ktos czy mozna to all dostac w 1 sklepie netowym albo w normalnym we wroclawiu? thx z gory za pomoc

[nie szukalem bo obecnie jest tyle o wc ze mozna sie zgubic i /lub zasnac czytajac to dlatego prosze o pomoc].

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja odkamieniałem w roztworze kwasku cytrynowego z wodą :/ Ale nie wyszło mi to na dobre bo kamien zniknał ale pojawił sie czarny nalot :?

PS.Tez brakuje mi jeszcze bloczku :!:

UPDATE: 5 torebek na litr wody (chyba taki byl sklad)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi