Skocz do zawartości
snafu115

Radeon a filmy avi

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam kartę HIS RADEON 9000 pro. Problem występuje przy próbie oglądania filmów avi. Film zacina się na 1-2 sek (takie trrrry) a potem leci dalej. Zjawisko występuje czasami również na mp3. Paru moich znajomych ma ten sam problem (wszyscy mają Radeona 9000) problem ten występuje na WinXP, natomiast na WinMe i Win 98 niema z tym problemu. Kodeki poinstalowane prawidłowo a stery sciągnie nięte ze strony ATI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieje się to tylko po włożeniu karty ATI jak zmienię na GForce 4200 Ti wszystko jest ok. I dopuki nie zainstaluje panelu kontrolnego ATI (jak wrzucę same stery wszystko chodzi tylko niemam kontroli nad kartą (anizo, antyaliasing, itp) Dzieje się to na:EPOXIE EP-8K9AI, MATSONICU MS8137C i C+ oraz na jednym ECSie (różne karty ale wszystkie HISa ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Posiadam kartę HIS RADEON 9000 pro. Problem występuje przy próbie oglądania filmów avi. Film zacina się na 1-2 sek (takie trrrry) a potem leci dalej. Zjawisko występuje czasami również na mp3. Paru moich znajomych ma  ten sam problem (wszyscy mają Radeona 9000) problem ten występuje na WinXP, natomiast na WinMe i Win 98 niema z tym problemu. Kodeki poinstalowane prawidłowo a stery sciągnie nięte ze strony ATI

A macie może SBLive'a :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A macie może SBLive'a :?:

Nie wszyustko na zimtegrowanych kartach dzwiękowych. Problem nie występuje na radeonach powyżej 9000 bo na 9100, 9200 niema żadnych kłopotów. Dzwiniłem do pronoxu w katowicach i kolo mi powiedział że może właśnie być to problem z dzwiękiem ale wyłączyłem kartę w biosie i wszystko jest po staremu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam znalazłem odpowiedź na moje pytanie. Zały bajzel dzieje sie przez jakiegoś kodeka do dzwieku z Nimo Codec packa btw. Nimo to najwiekszy badziew na świeci. Teraz poinstalowałem kodeki tak jak nanapisali na cdrinfo (http://www.cdrinfo.pl/software/artykuly/artykul_w.php?ID=20030308201450) i wsystko śmiga jak powinno

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam znalazłem odpowiedź na moje pytanie. Zały bajzel dzieje sie przez jakiegoś kodeka do dzwieku z Nimo Codec packa btw. Nimo to najwiekszy badziew na świeci. Teraz poinstalowałem kodeki tak jak nanapisali na cdrinfo (http://www.cdrinfo.pl/software/artykuly/artykul_w.php?ID=20030308201450) i wsystko śmiga jak powinno

Hhee powiem ci szczerze ze sie az usmialem :) .

Juz kiedys mowilem ze ten syf Nimo i tym podobne , to nie maja nic wspolnego z poprawnym dzialaniem filmow .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...