wronka Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 Właśnie czym najlepiej go czyśćić, i jaką szmatke do tego używaćć???,czy cd-rw tak samo się czyści.???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 Moim zdaniem, najlepsza rzecza do czyszczenia lasera jest sprezone powietrze... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QBUS00 Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 Moim zdaniem, najlepsza rzecza do czyszczenia lasera jest sprezone powietrze... Ale kolega chyba plyta nie o laser tylko o nosniki ;). Plytki sie najlepiej czysci flanelowa szmatka, moze byc zwilzona odrobina wody z mydlem (ale nie zadnymi powazniejszymi detergentami). Ja tez czasem czyscilem plynem do mycia kineskopow i tez bylo dobrze. Oczywiscie w obu przypadkach plyte przed wlozeniem do napedu powinno sie teoretycznie dokladnie wysuszyc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronka Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 Mi chodzi do Lasera właśnie,sory może żle napisałem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 QBUS00, zasugerowalem sie tematem postu... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 Najlepiej to albo pożyczyć sobie tego cd-ka co ma takie smieszne szczoteczki i jest przeznaczony do czyszczenia lasera, a jak to nie pomaga to idzie siek do jakiegoś znajomego i on rozbiera cd-romka na części i czyści! :wink: ..pozdro..:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronka Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 Ej ja to umiem robić,tylko jakim plynem najlepiej,woda moze byc z kranu???,szczoteczki mam,ale to rysuje laser nic wiecej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 Ej ja to umiem robić,tylko jakim plynem najlepiej,woda moze byc z kranu???,szczoteczki mam,ale to rysuje laser nic wiecej. Zaopatrz sie najlepiej w szczotke druciana i szpachlowke, gdyby przypadkiem kurz na laserze zalegal. Do czyszczenia uzywaj tylko i wylacznie kwasu siarkowego. W niektorych przypadkach moze byc czysty Chlor. Powodzenia... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 Całą optyke czyści się czym co ani nie zostawia smug, i zarazem bardzo szybko wyparowuje! Ja czyszcze wiele części kompa spirytem albo denaturatem :wink: A codo ściereczek to ja wolę te waciki do uszu na patyczkach! ..pozdro..:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronka Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 A woda utleniona,lub amol???,można cos z tego użyć,bo chyba tyle mam w domu,no i benzyne.????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 ... Ja czyszcze wiele części kompa spirytem albo denaturatem :wink: ...to plecam przeleciec plastikowe soczewki np od LG tymi plynami - juz widze ten post z tytulem - zmatowiala soczewka - HELP :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronka Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 Amolem przeciściłem,i chodzi,z cd-romem nerwicy dostawałem,nie mogłem dostać się do soczewki,co jaki czas czyscici cdiki,bo ja co 6 miechów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 najlepiej slabym alkoholem np jakies ziolowe 80voltow mam ;-) ew. woda i mydelko, najlepiej wacikami do uszu mojego 16x cdrw lg czyscilem juz 80volt alc i smiga elegancko, waciki RULEZZ :-) Pozdro 8) a -> same plytki to najlepiej o kolano, dzinsy polecam sztruks wymieka :-D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaZi Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 ja mam fajny sposob na laser ;) wyciagamy z papierosa filter (tylko z calego papierosa a nie jakis filter z ziemi) i nasaczamy odpowiednim roztworem i czyscimy ;) lepsze to od szmatki ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolski Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 Witajcie a jakie jest wasze zdanie o płytach czyszczacych; w Geant są po 20 zł . pozdrawiam karolski Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronka Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 Ja mam taką raz używałem,i nic to nie dało,lepiej jest samemu,nie bój się nie zepsujesz!!!,tylko rub tak jak ini!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...