$l@ven Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 Posiadam karte taka jak w temacie. Mam rowniez plyte na SDR'amach (mam ich 384). Nawet dokladnie nie pamietam wyniku w 3dmark'u2001, gdyz tak naprawde na tej plycie glownej, ktora mam wyniki mnie nie interesuja. Chodzi mi mianowicie oto, iz moja karta jest zblizona(lepsza) od G4mx440. Co prawda w Max Payne 2, czy GTA 3 i Vice City chodza bardzo ladnie i sie nie tna na maksymalnych detalach, to w Couter-Strike'u mam skoki klatek. Czy jest mozliwe ze akurat ta karta "nielubii" tej gry? Moi inni znajomi nie ma takich problemow na G2Ti, G2mx400 (tak mowia). Owszem mam czesto 100fps(max), ale z przechodzenia na otwarty teren jest trgicznie, spada do 40-50fps i w tym momencie nie da nic ucelowac. Nie jest to sprawa konfugarcji gry!, moze jest to sprawa sterowniki, ale mam 42.23. Czy wymiana tejze grafiki na np. G3Ti200 zagwartuje mi 100fps i nie bedzie powodowac tych skokow? Moze jakis inny sterownik do tej karty powinienem dobrac? A moze jest to sprawa iz posiadam sdr'y? DDR'y by zagwarantowaly wiekszosc stabilnosc? Jaka najtansza plytke polecacie do moje porcka na tych ddr'ach? (wymiana jest konieczna?), chipset Via KT400 czy jednak dolozyc do nForce2? Chce was rowniez prosic o rady, co do mojej konfiguracji i grafiki / sterownikow / ustawien. Bede bardzo wdzieczny. Link do mojej karty graficznej: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=6790 PS. Wykrecilem ja na 250 / 600. Przestawiam z 250 na 300, pochodzi a potem po restartcie sie automatycznie zmienia, nic nie monitoruje (podkrecania dokonywalem WinFoxem). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 hmm moze to byc pamiec albo zawalony system albo i jedno i drugie i ra ktora w danym momencie mysi przeladowac mase danych (teksturki i t d) ma na to za malo miejsca (czytaj pamiec operacyjna) i robi to za wolno (czytaj sdr i swapowanie na dysku) Ale rownie dobrze moze to byc wina samej karty sterow czy czego tam chcesz - nie mam jej w domu wiec ci nie powiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 chętnie się zamienię na GF3Ti200 Leadteka :D spróbuj podkręcić riva tunerem i zmień sterownik na uniwersalny. i napisz jaki masz wynik w 3dmarku2001se - pliss. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 Raczej gra na sliniku 5-6 letnim nie powinna tak wolno chodzic. Ta gra jezeli pamietam dobrze ma mozliwosc ustawienia miedzy openGL i directX. Moze masz odpalone openGL. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 ja właśnie grałem jeszcze niedawno na DirectX ale przy większych odległościach nie dało się celować bo coś jakby lagi sięrobiło. zmieniłem na openGL i to zniknęło, gra chodzi super. a gram w 1024x768x32@100Hz a antyaliasingiem x2. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 ja właśnie grałem jeszcze niedawno na DirectX ale przy większych odległościach nie dało się celować bo coś jakby lagi sięrobiło. zmieniłem na openGL i to zniknęło, gra chodzi super. a gram w 1024x768x32@100Hz a antyaliasingiem x2. to mamy odpowiedz , gra jest slabo napisana , :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 dlaczego od razu źle napisana ? może coś skopali z DX ale w OpenGL chodzi pięknie, a moje ustawienia są takie bo tak wszystko ustawiam, zarówno starsze jak i nowsze gry. jakby $l@ven zmienił na openGL i napisał czy lepiej jest to byśmy wiedzieli czy temat zakończony czy nie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrVonFetysz Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 mi to na slaba karte wyglada jaka masz wersje detonatorow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 kto ? ja ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 A moze jest to sprawa iz posiadam sdr'y? DDR'y by zagwarantowaly wiekszosc stabilnosc?8O Czy twoim zdaniem uzyskanie więszej płynności gry tzn. wieszej liczby fps jest równe stabilności 8O hmm moze to byc pamiec albo zawalony system albo i jedno i drugie i ra ktora w danym momencie mysi przeladowac mase danych (teksturki i t d) ma na to za malo miejsca (czytaj pamiec operacyjna) i robi to za wolno (czytaj sdr i swapowanie na dysku) Ale rownie dobrze moze to byc wina samej karty sterow czy czego tam chcesz - nie mam jej w domu wiec ci nie powiem Swapowanie hdd wystepuje przy zbyt małej ilości pamięci ram i nie ma tu znaczenia jakiego typu ona jest. Problem na 99,99% dotyczy gry (ustawień) lub sterowników do k.graf. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaZi Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 Owszem mam czesto 100fps(max), ale z przechodzenia na otwarty teren jest trgicznie, spada do 40-50fps i w tym momencie nie da nic ucelowac.bueheuehe jaki koles 40-50 fps i celowac nie umiesz? Jeszcze rowny rok temu po stracie mojego dobrego kompa zasuwalem na celeronku 366 i rivce 2 i przy spadkach nawet do 10 fps wymiatałem ;] teraz mam 100fps i przy wielkiej zadymie spada do 80 ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 na 100% to wina ustawienia na DirectX bo teżmiałem problemy z celowaniem (opóźnienia) na obecnym konfigu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$l@ven Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 hmm moze to byc pamiec albo zawalony system albo i jedno i drugie i ra ktora w danym momencie mysi przeladowac mase danych (teksturki i t d) ma na to za malo miejsca (czytaj pamiec operacyjna) i robi to za wolno (czytaj sdr i swapowanie na dysku) Byl format, chipset Via instalowalem. napisz jaki masz wynik w 3dmarku2001se - pliss. Na tej swoje plycie mam 6000, ale kolega z podobna karta, prockiem 2400+ i DDR'ami, ma cos okolo 8000. Raczej gra na sliniku 5-6 letnim nie powinna tak wolno chodzic. Ta gra jezeli pamietam dobrze ma mozliwosc ustawienia miedzy openGL i directX. Moze masz odpalone openGL. Tak, mam odpalowane OpenGL, ale z tego co wiem ma sie wiecej fps'ow na tym trybie. Teraz wyszla pozatym nowa wersja CS'a. ja właśnie grałem jeszcze niedawno na DirectX ale przy większych odległościach nie dało się celować bo coś jakby lagi sięrobiło. zmieniłem na openGL i to zniknęło, gra chodzi super. a gram w 1024x768x32@100Hz a antyaliasingiem x2. No ja tez uwazam ze na OpenGL jest wiecej fps'ow. Ale powiedz mi, na tym G4mx wyciagasz sporo klatek, bez lagow? Moze to jednak te SDR'y to powoduja, ale ludzie mowia ze ronica miedyz pamieciami jest okolo 3-5 klatek. A moze jest to sprawa iz posiadam sdr'y? DDR'y by zagwarantowaly wiekszosc stabilnosc?8O Czy twoim zdaniem uzyskanie więszej płynności gry tzn. wieszej liczby fps jest równe stabilności 8O. Problem na 99,99% dotyczy gry (ustawień) lub sterowników do k.graf. Chodzilo mi tu o stabilnosc w sensie ustabilizowania klatek. Zlego slowa uzylem. W ustawieniach gry napewno nie, CS ma malo opcji konfiguracyjnych. Owszem mam czesto 100fps(max), ale z przechodzenia na otwarty teren jest trgicznie, spada do 40-50fps i w tym momencie nie da nic ucelowac. bueheuehe jaki koles 40-50 fps i celowac nie umiesz? Jeszcze rowny rok temu po stracie mojego dobrego kompa zasuwalem na celeronku 366 i rivce 2 i przy spadkach nawet do 10 fps wymiatałem ;] teraz mam 100fps i przy wielkiej zadymie spada do 80 ;] A wiesz jak celowniki lata, "zmienia sie" chyba nagle spada mi ze 100 do 40? Jasne, ze wycelowac dobrze nie umiem. Tez mialem kiedys Celerona 433 i Riva TNT2 i sie gralo, czlowiek bym inaczej przyzwyczajony, fps byly stale, to zupelnie inna "bajka" na 100% to wina ustawienia na DirectX bo teżmiałem problemy z celowaniem (opóźnienia) na obecnym konfigu. Chodzi, Ci chyba od Direct3d (tryb ustawien graficznych w grze), ale to nie to, mam OpenGL. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$l@ven Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 To mam nadal z tym walczyc, czy zmienic jakas czesc podzespolu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...