Skocz do zawartości
madx21

Chieftec i pisk

Rekomendowane odpowiedzi

Wlasnie kupil sobie kumpel Chiefteca 360 dual fan. Wszystko jest ladnie ale wydaje z siebie dziwny pisk (na wysokich czestotliwosciach). U mnie dzieje sie tak samo. Czy jest jakis sposob na zniwelowanie tego?

Jeszcze jedno. Napiecie -12 skacze od -11,70 do maksymalnej wartosci -14,40.

ps. tera dla mnie

Na tym zasilaczu udalo mi sie podkrecic procek do 2500mhz (12,5x200). Jednak wydajnosc takiego procka jest mniejsza niz 12,5x166. Oczywiscie pamieci byly synchronicze z procesorem w obu wypadkach. Na karcie 9500@9700 no O/C na magistrali 166 mialem ok 13700 pkt a na 2500mhz mialem 13000! Dodam ze jak ustawie procesor na 10,5x200 czyli 2100mhz to wtedy wynik mam ok 14200.

Czego to jest wina?? Czyzby podkrecanie procka zmniejszalo jego wydajnosc??

Nic nie rozumiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wlsanie sam sie zdziwilem po tym jakie pochlebne opinie zebral chieftec.

U mnie to co w podpisie na szmacie qtec350 na +5 mam 4,83 a na chieftecu 4,91. Na +12 qtec 12.34 chieftec 12.33.

Jedyny plus z tego chiefteca za mozna puscic procek na 2400mhz (poprzednie 2500mhz bylo niestabilen nawet na 1,85V a wiecej nie dawalem), ale wydajnosci takiego kompa jest syntetyczna w sandrze bo w 3dmarku jak i grach komp dziala wolniej :( niz na 2100 mhz.

HIHIHI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm moj jest chieftec idalnie cichutki .... tylko dysk cos tam swiszczy .. sobie a tak to cisza :)

P.s Jak procek sie przegrzewato jzu mimo ze szybszy jest w mhz-ach to mu sie na wydajnosc nie przekłada. To tak jak z grafikami ..

moze jak go schlodzisz to bedzie ciszej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wyglada na to ze moj stary Enlight vel Enhance 235W trzyma lepiej napiecia niz Chieftec hehe :)

co do piszczenia to zauwazylem ze najbardziej objawia sie to przy podlaczonym dysku i nie wiem czy to kwestia dysku czy tez dodatkowego obciazenia zasilacza ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wyglada na to ze moj stary Enlight vel Enhance 235W trzyma lepiej napiecia niz Chieftec hehe :)

co do piszczenia to zauwazylem ze najbardziej objawia sie to przy podlaczonym dysku i nie wiem czy to kwestia dysku czy tez dodatkowego obciazenia zasilacza ;)

Nie bluźnij

A jak ktoś się miernikiem nie potrafi posługiwać, to temat na inną bajkę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...